Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: De 8 Bedste Mængdetræningssko til Mænd & Kvinder (2024)

Photo of author

Af BedreEndBedst

Opdateret

Løbesko er vigtige for vores træning og sundhed. De beskytter vores fødder og led, så vi kan løbe længere uden skader. Vi har set på mange forskellige mængdetræningssko for at finde de bedste.

Gode mængdetræningssko giver os støtte og komfort på lange løbeture. De hjælper os med at holde motivationen oppe, så vi kan nå vores træningsmål. I denne artikel deler vi vores top 8 favoritter, som passer til forskellige behov og løbestile.

Bedste Mængdetræningssko i Test 2024

Vi har samlet en liste over de absolut bedste mængdetræningssko i 2024, som sikrer komfort, stabilitet og fremragende performance på dine løbeture:

  1. Nike Air Zoom Pegasus 40
  2. Asics Gel-Nimbus 26
  3. Brooks Glycerin 20
  4. Hoka Clifton 9
  5. New Balance Fresh Foam X 1080 V13
  6. Saucony Triumph 22
  7. Mizuno Wave Ultima 14
  8. Hoka Bondi X

Uanset om du er nybegynder eller en erfaren løber, vil disse sko hjælpe dig med at nå dine mål og gøre hver løbetur en fornøjelse. Læs videre for at finde ud af hvorfor vi har rangeret disse mængdetræningssko som vi har!

1. Nike Air Zoom Pegasus 40

Nike Air Zoom Pegasus 40

Nike Air Zoom Pegasus 40 er en populær løbesko, der har vundet mange løberes hjerter. Den er designet til at være alsidig og passer til både korte og lange ture. Vi har testet skoen grundigt og er imponerede over dens ydeevne.

Pegasus 40 har en React-mellemsål med to Zoom Air-enheder. Det giver en behagelig og responsiv følelse under løb. Skoen føles let på foden, hvilket er rart på længere distancer.

Overdelen er lavet af et fleksibelt og åndbart mesh-materiale. Det holder fødderne kølige og tørre, selv når tempoet skrues op. Pasformen er tæt uden at føles klemt, hvilket giver god støtte.

✔️ Fordele:

  • Alsidig – god til både korte og lange ture
  • Let og responsiv
  • Åndbar overdel
  • Behagelig pasform

❌ Ulemper:

  • Kan føles lidt smal for nogle fødder
  • Ikke den bedste til meget høje hastigheder

⭐ Anbefaling:

Pegasus 40 er ideel til løbere, der søger en pålidelig all-round sko til deres daglige træning. Den passer godt til både nybegyndere og erfarne løbere, der værdsætter en blød landing og god energi-return.

Vi synes, Pegasus 40 lever op til sin status som en af de mest populære mængdetræningssko. Den tilbyder en god balance mellem komfort og ydeevne. Skoen er måske ikke den hurtigste, men den er pålidelig og holdbar.

2. Asics Gel-Nimbus 26

Asics Gel-Nimbus 26

Asics Gel-Nimbus 26 er en velkendt mængdetræningssko, der har været populær i mange år. Den nye version byder på forbedringer, der gør den endnu mere komfortabel og alsidig.

Vi er imponerede over den bløde dæmpning, som giver en behagelig løbeoplevelse selv på lange ture. Skoen føles let på foden og har en god pasform, der omslutter foden uden at stramme.

En af de store nyheder er den forbedrede åndbarhed. Det mærker vi tydeligt, især på varme dage hvor vores fødder holder sig køligere end i tidligere modeller.

Nimbus 26 er perfekt til rolige løbeture og restitutionsløb. Den giver god støtte og beskyttelse, hvilket er ideelt for løbere der vil skåne deres led.

✔️ Fordele:

  • Fremragende komfort på lange løbeture
  • Forbedret åndbarhed
  • God støtte og beskyttelse af led
  • Let fornemmelse på foden

❌Ulemper:

  • Ikke egnet til hurtige intervaller eller tempoløb
  • Kan føles lidt tung for nogle løbere

⭐ Anbefaling:

Ideel til løbere der prioriterer komfort på lange, rolige ture og som ønsker maksimal beskyttelse af led og muskler.

Vi synes Asics Gel-Nimbus 26 er et solidt valg for både nybegyndere og erfarne løbere. Den leverer pålidelig komfort og holdbarhed, som man kan stole på kilometer efter kilometer.

Skoen egner sig bedst til neutrale løbere med normal til høj svang. Hvis du leder efter en pålidelig sko til dine lange søndagsture eller restitutionsløb, er Nimbus 26 et rigtig godt bud.

3. Brooks Glycerin 20

Brooks Glycerin 20

Brooks Glycerin 20 er en topmoderne løbesko, der har vundet mange løberes hjerter. Vi er imponerede over dens bløde og støddæmpende egenskaber, som gør den ideel til lange løbeture.

Skoen har en mellemsål lavet af DNA LOFT v3, som er Brooks’ nyeste skumteknologi. Dette giver en utrolig blød og let fornemmelse under foden. Vi mærker virkelig forskellen, når vi løber på hårde overflader.

Overdelen på Glycerin 20 er lavet af et åndbart materiale, der holder fødderne kølige og tørre. Den har også en god pasform, der omslutter foden uden at føles stram.

✔️ Fordele:

  • Ekstrem blød og støddæmpende
  • Let vægt trods god polstring
  • Fremragende åndbarhed
  • God til lange distancer

❌ Ulemper:

  • Kan føles for blød for nogle løbere
  • Relativt høj pris

⭐ Anbefaling:

Glycerin 20 er perfekt til løbere, der ønsker maksimal komfort på deres lange ture. Den passer særligt godt til neutrale løbere med normal til høj svang.

Vi bemærker, at skoen kommer i både en neutral og en stabilitetsversion (GTS). Dette gør den tilgængelig for en bredere gruppe af løbere, uanset deres løbestil.

Glycerin 20 er måske ikke den hurtigste sko på markedet, men den er en pålidelig partner til rolige løbeture og restitutionsdage. Vi sætter pris på dens evne til at beskytte vores ben mod belastning, især når vi øger vores ugentlige kilometertal.

4. Hoka Clifton 9

Hoka Clifton 9

Hoka Clifton 9 er en fantastisk mængdetræningssko, der har vundet mange løberes hjerter. Vi er imponerede over, hvor meget Hoka har forbedret denne model sammenlignet med tidligere versioner.

Skoen er designet med fokus på komfort og blødhed. Den har en opdateret CMEVA-mellemsål, som giver en dejlig blød og fjedrende fornemmelse under løbet. Det er virkelig en fornøjelse at løbe i disse sko.

Vægten er reduceret i forhold til forgængeren, hvilket gør Clifton 9 endnu mere behagelig på længere ture. Den lettere konstruktion betyder dog ikke, at der er gået på kompromis med dæmpningen.

✔️ Fordele:

  • Lettere end tidligere modeller
  • Meget blød og komfortabel
  • God støddæmpning
  • Velegnet til lange ture

Overdelen på Clifton 9 er også forbedret. Den nye konstruktion giver en bedre pasform og øget åndbarhed. Det er rart at mærke, hvordan skoen omslutter foden uden at føles for stram.

❌Ulemper:

  • Kan føles for blød for nogle løbere
  • Ikke ideel til tempoløb

Vi bemærker, at Clifton 9 måske ikke er den bedste sko til hurtige intervaller eller tempoløb. Den bløde konstruktion egner sig bedre til roligere ture og restitutionsløb.

⭐ Anbefaling:

Hoka Clifton 9 er perfekt til løbere, der ønsker en komfortabel sko til deres daglige træning og lange ture. Den er særligt god for dem, der værdsætter blødhed og god støddæmpning.

Alt i alt er Hoka Clifton 9 en fremragende allround-løbesko. Vi er virkelig glade for de forbedringer, Hoka har lavet, og vi tror, mange løbere vil nyde at have denne sko i deres samling.

5. New Balance Fresh Foam X 1080 V13

New Balance Fresh Foam X 1080 V13

New Balance Fresh Foam X 1080 V13 er en topklasse løbesko, der tilbyder enestående komfort og ydeevne. Vi har testet denne sko grundigt og er imponerede over dens alsidighed.

Skoen er designet til at passe til alle slags løbere. Uanset om du træner til en maraton eller bare løber for sjov, leverer 1080 V13 en behagelig og støttende oplevelse.

Fresh Foam X-skummet i mellemsålen er blødere end i tidligere modeller. Det giver en dejlig blød landing og masser af energi tilbage i hvert skridt.

Overdelen er lavet af et åndbart materiale, der holder fødderne kølige selv på lange løbeture. Pasformen er rummelig i forfoden, hvilket giver tæerne god plads til at sprede sig.

✔️ Fordele:

  • Ekstremt komfortabel mellemsål
  • God til både korte og lange distancer
  • Åndbart overdel holder fødderne tørre
  • Rummelig tåboks

❌ Ulemper:

  • Relativt høj pris
  • Kan føles for blød for nogle løbere

⭐ Anbefaling:

Ideel til løbere, der søger maksimal komfort på deres daglige ture. Særligt god til dem med bredere fødder eller som har brug for ekstra stødabsorbering.

Vi synes, at 1080 V13 er en fantastisk all-round løbesko. Den passer til de fleste løbere og distancer. Skoen er måske lidt i den dyre ende, men kvaliteten og komforten retfærdiggør prisen.

Hvis du leder efter en pålidelig sko til dine daglige løbeture, er New Balance Fresh Foam X 1080 V13 et fremragende valg. Den tilbyder en blød og behagelig løbeoplevelse, som dine fødder vil takke dig for.

6. Saucony Triumph 22

Saucony Triumph 22

Saucony Triumph 22 er en imponerende mængdetræningssko, som har taget et stort skridt fremad i forhold til sine forgængere. Vi har testet denne sko grundigt og er virkelig begejstrede for, hvad den kan tilbyde.

Skoen udmærker sig ved sin enestående komfort. Den har en blød og responsiv mellemsål lavet af PWRUN PB superfoam, som giver en behagelig og energisk løbeoplevelse. Vi mærkede virkelig forskellen på vores længere løbeture.

Triumph 22 er også overraskende let i forhold til den mængde polstring, den tilbyder. Det gør den velegnet til både korte og lange distancer. Vi følte os friske i benene selv efter lange træningspas.

✔️ Fordele:

  • Fremragende støddæmpning
  • Let vægt i forhold til polstring
  • Holdbar konstruktion
  • God til både korte og lange løbeture

Holdbarheden er også værd at fremhæve. Materialet i overdelen og sålen virker robust, og vi forventer, at skoen kan holde til mange kilometer på landevejen.

❌Ulemper:

  • Kan føles lidt varm på meget varme dage
  • Prisen er i den høje ende

En ting, vi bemærkede, var, at skoen kan føles lidt varm på rigtig varme sommerdage. Det er dog ikke et stort problem for de fleste løbere.

⭐ Anbefaling:

Saucony Triumph 22 er ideel for neutrale løbere, der søger maksimal komfort og støddæmpning til deres daglige træning og lange løbeture. Den passer perfekt til løbere, der prioriterer blødhed og responsivitet i deres sko.

7. Mizuno Wave Ultima 14

Mizuno Wave Ultima 14

Mizuno Wave Ultima 14 er en spændende løbesko, der kombinerer komfort og ydeevne. Vi har testet denne sko grundigt og er imponerede over dens alsidighed.

Skoen har en neutral pasform og er designet til forskellige typer løb. Den vejer omkring 300 gram for herremodellen og 245 gram for damemodellen, hvilket gør den let nok til hurtige løb, men stadig med god støtte.

Overdelen er lavet af et åndbart mesh-materiale, der holder fødderne kølige selv på lange løbeture. Mellemsålen bruger Mizunos Wave-teknologi, som giver en god balance mellem dæmpning og responsivitet.

✔️ Fordele:

  • God kombination af dæmpning og responsivitet
  • Åndbar overdel holder fødderne tørre
  • Velegnet til både korte og lange distancer
  • Neutral pasform passer til mange løbere

❌ Ulemper:

  • Kan føles lidt tung for nogle løbere
  • Prisen er i den højere ende

⭐ Anbefaling:

Vi synes, Mizuno Wave Ultima 14 er ideel til løbere, der søger en alsidig sko til deres daglige træning. Den passer godt til både nybegyndere og erfarne løbere, der værdsætter en god balance mellem komfort og ydeevne.

Skoen har et drop på 12 mm for herremodellen og 8 mm for damemodellen. Dette giver en naturlig bevægelse og god støtte til hælen. Vi bemærkede også, at skoen har en standard bredde, hvilket passer de fleste fødder.

Under vores test klarede Wave Ultima 14 sig godt på forskellige underlag. Den giver god stabilitet på asfalt og fungerer også fint på grussti. Vi følte os trygge og komfortable, selv når vi løb længere distancer.

8. Hoka Bondi X

Hoka Bondi X

Hoka Bondi X er en spændende blanding af komfort og fart. Den kombinerer den velkendte støddæmpning fra Bondi-serien med nye tempoelementer. Det gør den til en alsidig sko, der kan bruges til både lange ture og hurtigere løb.

Skoen har en tyk sål fyldt med Hokas ProFlyX-skum. Det giver en blød og behagelig fornemmelse under foden. Men det stopper ikke der. Bondi X har også en karbonplade i sålen. Den giver ekstra energi tilbage i hvert skridt.

✔️ Fordele:

  • Fremragende støddæmpning
  • Karbonplade for øget fart
  • God til både lange og korte ture
  • Blød og behagelig pasform

❌ Ulemper:

  • Kan føles tung for nogle løbere
  • Højere pris end standard Bondi-modellen

⭐ Anbefaling:

Bondi X er perfekt for løbere, der vil have en sko til både rolige og hurtige ture. Den passer godt til dem, der sætter pris på maksimal komfort, men også gerne vil have lidt ekstra fart.

Vi er imponerede over, hvordan Hoka har formået at give deres populære Bondi-model et fartboost. Skoen bevarer den fantastiske støddæmpning, men tilføjer samtidig en spændende ny dimension med karbonpladen.

Bondi X er ikke den letteste sko på markedet. Men den kompenserer med sin alsidighed. Vi kan godt lide, at den giver os mulighed for at variere tempoet uden at skifte sko.

Prisen er højere end for en standard Bondi. Men for de ekstra penge får man en sko, der kan mere. Det er en investering for løbere, der vil have det bedste fra to verdener.

Fordele ved Mængdetræningssko

Mængdetræningssko giver os mange fordele, når vi løber længere distancer. De hjælper os med at holde fødderne sunde og forbedrer vores løbeoplevelse på flere måder.

Komfort og Support

Mængdetræningssko er designet til at give os maksimal komfort på lange løbeture. De har ekstra polstring i hælen og forfoden, som absorberer stød og mindsker belastningen på vores led.

Skoen omslutter foden blødt og giver god støtte, så vi undgår gnavsår og vabler. Den brede sål giver stabilitet og hjælper os med at holde balancen, selv når vi bliver trætte.

Mange modeller har åndbare materialer, der holder fødderne tørre og forhindrer overophedning. Det betyder, at vi kan løbe længere uden ubehag.

Forbedret Ydelse

Med mængdetræningssko kan vi forbedre vores løbeform og præstation. Den ekstra støddæmpning reducerer træthed i benene, så vi kan træne længere og hårdere.

Skoen hjælper os med at holde et jævnt tempo over lange distancer. Den lette vægt og fleksible sål gør det nemmere at holde en god løbestil, selv når vi bliver udmattede.

Nogle modeller har særlige teknologier, der øger energireturen i hvert skridt. Det kan give os et lille ekstra skub, især i slutningen af lange løbeture.

Holdbarhed

Mængdetræningssko er bygget til at holde til mange kilometer. De er lavet af slidstærke materialer, der kan tåle gentagen belastning uge efter uge.

Sålen er ofte forstærket på udsatte steder, så den ikke slides ned for hurtigt. Det betyder, at vi kan bruge den samme sko i flere måneder uden at miste støtte eller komfort.

Mange mærker tilbyder garanti på deres mængdetræningssko. Det giver os tryghed, når vi investerer i et par kvalitetssko til vores træning.

Tips til At Vælge De Bedste Mængdetræningssko

bedste mængdetræningssko

Når vi køber mængdetræningssko, er der nogle vigtige ting at huske på. Vi skal tænke over materialer, pasform og design for at få de bedste sko til vores lange løbeture.

Materiale og Konstruktion

Vi bør kigge efter sko med åndbare overdele. Mesh eller strik er gode valg. De holder fødderne kølige på lange løbeture. Mellemsålen er også vigtig. Den skal give god støddæmpning.

Skum som EVA eller React er populære valg. De giver blødhed og holdbarhed. En stabil hælkappe hjælper med at holde foden på plads. Det er godt på lange ture.

Ydersålen skal have godt greb. Gummi med riller eller mønstre giver bedst trækkraft. Det er vigtigt på forskellige underlag.

Pasform og Størrelse

Vi skal altid prøve skoene, før vi køber dem. Vores fødder hæver under løb. Derfor er det smart at prøve sko sidst på dagen.

Der skal være plads i tåboksen. Omkring en tommelfingers bredde er godt. Hælen skal sidde fast uden at glide. Snørebåndene skal kunne justeres for en god pasform.

Nogle mærker har forskellige bredder. Det er værd at tjekke, hvis vi har smalle eller brede fødder. Husk, at pasformen kan ændre sig over tid.

Stil og Design

Skoenes udseende er også vigtigt for mange af os. Heldigvis findes mængdetræningssko i mange farver og designs. Vi kan vælge noget, der passer til vores smag.

Reflekser er gode at have på skoene. De gør os mere synlige, når vi løber i mørke. Nogle sko har fede detaljer som kontrastfarver eller mønstre.

Vægten på skoen er også værd at tænke over. Lettere sko kan føles hurtigere. Men tungere sko giver ofte mere støddæmpning. Vi må finde den rette balance for vores behov.

Ofte stillede spørgsmål

Når det kommer til løbesko, er der mange ting at overveje. Vi har samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål, vi får om mængdetræningssko. Her er vores svar på nogle af de vigtigste ting, du måske undrer dig over.

Hvilke løbesko er bedst til stødabsorbering for damer?

Vi anbefaler ofte Asics Gel-Nimbus 26 til kvinder, der søger god stødabsorbering. Den har en blød mellemsål og Gel-teknologi i hælen. Nike Air Zoom Pegasus 40 er også et godt valg med sin responsive Air Zoom-enhed.

Hvilke herreløbesko anbefales til stødabsorbering?

Til mænd er Brooks Glycerin 20 en topscorer for stødabsorbering. Den har en tyk, blød mellemsål, der giver en luksuriøs følelse. Hoka Clifton 9 er et andet godt bud med sin karakteristiske tykke sål.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger løbesko til en dårlig ryg?

Ved valg af sko til en dårlig ryg er stødabsorbering og støtte nøgleord. Vi foreslår at se på sko som New Balance Fresh Foam X 1080 V13. Den har en blød mellemsål og god støtte.

Hvilke løbesko er ideelle til at løbe en maraton?

Til en maraton vil vi anbefale en sko som Nike Air Zoom Pegasus 40. Den er let, har god stødabsorbering og er bygget til lange distancer. Asics Gel-Nimbus 26 er også et solidt valg til maratonløb.

Hvordan vurderes løbesko til pronation for herrer?

Vi ser på skoens stabilitetsfunktioner når vi vurderer pronationssko. Brooks og Asics laver gode modeller til pronation. Det er vigtigt at prøve skoene og måske få en løbeanalyse.

Er det muligt at bruge trailsko til løb på asfalt?

Ja, det er muligt at bruge trailsko på asfalt, men det er ikke ideelt. Trailsko har ofte en hårdere sål, der kan føles ubehagelig på asfalt. Vi anbefaler at bruge vejsko til asfaltløb for bedste komfort.