Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: De 10 Bedste Svømmehaller i København og Omegn (2024)

Photo of author

Af BedreEndBedst

Opdateret

Når det kommer til svømmeoplevelser, har København meget at tilbyde. Byen er fyldt med fantastiske svømmehaller, der passer til enhver smag og behov, lige fra børnevenlige bassiner til olympiske faciliteter. Vi vil tage dig med rundt til de 10 bedste svømmehaller i København, hvor du kan nyde alt fra afslappende dyp i varmt vand til sjov og leg i vandrutsjebaner.

Vi glæder os til at præsentere vores favoritter og gøre din næste svømmetur endnu bedre. Uanset om du er på jagt efter intens træning eller bare vil plaske lidt rundt med familien, så har København en svømmehal, der matcher dine præferencer.

1. Valby Vandkulturhus

Valby Vandkulturhus er et fantastisk sted for hele familien. Svømmehallen har både indendørs bassiner og sjove rutsjebaner. Vi kan også nyde sauna og lysterapi. Det er ideelt for børn og voksne, der ønsker at have det sjovt eller slappe af.

Vi skal dog huske, at babyer skal bære tætsluttende neoprenbadebukser og engangsbadeble. Dette er vigtigt for at undgå driftsstop og holde bassinet rent. Personalet er nøje med dette og vil sikre, at kravene overholdes.

Valby Vandkulturhus’ hjemmeside har flere informationer om deres tilbud og faciliteter. Det er en god ide at planlægge vores besøg, så alle i familien kan få en skøn oplevelse.

Hvad: Valby Vandkulturhus
Hvor: Julius Andersens Vej 1A, 2450 København SV, Denmark

2. Vesterbro Svømmehal

Vi elsker Vesterbro Svømmehal! Svømmehallen ligger centralt i København og tilbyder en fremragende oplevelse for alle aldre. Det store 25-meter bassin med 6 baner er perfekt for både motion og familiesvømning. Vandet er altid omkring 26,5 grader, hvilket gør det behageligt at svømme i.

Et stort plus ved Vesterbro Svømmehal er saunafaciliteterne. Der er både en traditionel sauna og en infrarød sauna, hvilket gør det muligt for os at slappe af og få varmen efter en god svømmetur. Vi sætter virkelig pris på disse ekstra faciliteter, som løfter hele oplevelsen.

Det er værd at bemærke, at Vesterbro Svømmehal har sidste åbningsdag 21. juni 2024. Derefter lukker den ned for en længere periode på grund af renovering. Denne information er vigtig for os at huske, hvis vi planlægger at besøge svømmehallen inden for den nærmeste fremtid.

Hvad: Vesterbro Svømmehal
Hvor: Angelgade 4, 1765 København V, Denmark

3. Vestamager Svømmehal

Vestamager Svømmehal er en fantastisk svømmehal i Kastrup. Her kan vi købe billetter online eller i svømmehallen, hvilket gør det nemt og fleksibelt. Der er mulighed for at betale med betalingskort og MobilePay.

Priserne for børn er meget fornuftige. En enkeltbillet koster 30 kroner, og der er rabat på 10-turskort og årskort. For voksne koster en enkeltbillet 50 kroner, mens et årskort koster 1.900 kroner.

Pensionister betaler samme pris som børn, når de modtager offentlig pension. Der er også et klippekortsystem, som kan bruges af flere personer. Et årskort er personligt og giver adgang én gang om dagen.

Hvad: Vestamager Svømmehal
Hvor: Ugandavej 91, 2770 Kastrup, Denmark

4. Frederiksberg Svømmehal

Frederiksberg Swimming Pool & Spa er en fantastisk destination. Vi elsker den afslappede atmosfære, som stedet tilbyder. Både børn og voksne kan finde noget at nyde her.

Stedet har både en offentlig swimmingpool og en spa. Det betyder, at vi kan svømme, slappe af og nyde en spa-oplevelse alt sammen på samme sted. Det er virkelig praktisk.

Beliggenheden på Frederiksberg gør det også nemt at komme til. Der er mange transportmuligheder, og området er dejligt at udforske før eller efter vores besøg.

Hvad: Frederiksberg Svømmehal
Hvor: Helgesvej 29, 2000 Frederiksberg, Denmark

5. Frankrigsgade Svømmehal

Frankrigsgade Svømmehal er en fantastisk destination for os, der elsker at svømme! Svømmehallen ligger i hjertet af København og har været populær blandt både lokale og turister i mange år.

Stemningen er altid indbydende, og faciliteterne er velholdte. Der er et børnebassin, som åbner senere om tirsdagen, og saunaerne tændes ved åbningstid med ren, frisk luft.

Bemærk, at svømmehallen er lukket i sommerferien fra den 22. juli til den 11. august 2024. Det er noget, vi skal huske på, når vi planlægger vores svømmebesøg.

Hvad: Frankrigsgade Svømmehal
Hvor: Frankrigsgade 35, 2300 København, Danmark

6. Øbro-hallen

Øbro-hallen er en fantastisk destination for svømmeelskere i København. Beliggende i en historisk bygning, giver svømmehallen en unik blanding af charme og moderne faciliteter. Vores besøg var fyldt med sjove aktiviteter, der passede til både børn og voksne.

Svømmehallen tilbyder forskellige bassiner, herunder en dyb pool til seriøs svømmetræning og et børnevenligt område. Det er det perfekte sted at tilbringe en eftermiddag sammen med familie eller venner.

En ting at huske er, at Øbro-hallen er sommerlukket fra den 22. juli til den 11. august 2024. Husk også, at de høje udspringstårne (5m og 10m) midlertidigt er lukket, så adrenalinjunkier må nøjes med de lavere spring!

Hvad: Øbro-hallen
Hvor: Gunnar Nu Hansens Pl. 3, 2100 København Ø

7. Bellahøj Svømmestadion

Bellahøj Svømmestadion er et af de mest populære offentlige svømmehaller i København. Vi er fantastiske over den store svømmehal, der tilbyder både banesvømning og springbassin. Det er et perfekt sted for både voksne og børn, der elsker at svømme og træne.

En ting, der virkelig skiller sig ud ved Bellahøj Svømmestadion, er deres opmærksomhed på gæsternes behov. De har en baneoversigt, som kan ses før besøget, så vi kan planlægge vores svømning bedst muligt. Det gør det lettere at undgå travlhed og få mest ud af oplevelsen.

Svømmehallen er rummelig og ren. Der er masser af plads i bassinerne, og vi lægger mærke til, at der er en venlig atmosfære. Vi føler os altid velkomne her. Samtidig er det bekvemt, at svømmehallen er nem at finde og ligger centralt.

Hvad: Bellahøj Svømmestadion
Hvor: Bellahøjvej 1, 2700 Vanløse, Denmark

8. Sundby Bad

Sundby Bad er en af vores favoritter i København. Svømmehallen har et 25-meter bassin med seks baner, perfekt til dem, der vil tage en hurtig svømmetur eller træne. Det store bassin har en dybde fra 1 til 3 meter og er opvarmet til omkring 26,5 grader, hvilket gør det dejligt behageligt at svømme i.

Vi elsker også deres undervisnings- og legebassin, der har en dybde på 70-90 cm og en temperatur på ca. 28 grader. Der er endda en boblezone for ekstra sjov og afslapning. Derudover har Sundby Bad en sauna og udendørs arealer, som er tilgængelige om sommeren. Det gennemsigtige tag giver en fantastisk udsigt til himlen.

Bemærk, at det store bassin er lukket på grund af rengøring og forventes at åbne igen senere på ugen. Svømmehallen holder som sommerferielukket fra 1. juli til 21. juli 2024. Åbningstiderne varierer fra dag til dag, så det er en god idé at tjekke deres hjemmeside for de nyeste oplysninger før et besøg.

Hvad: Sundby Bad
Hvor: Sundbyvestervej 50, 2300 København, Danmark

9. Værløse Svømmehal

Værløse Svømmehal er en perle for svømmeentusiaster og familier. Dette sted har noget for alle aldre. Vi kan nyde en dukkert i en af de mange pools eller prøve spændende aktiviteter i børneområdet.

Der er også en wellnessafdeling, hvor vi kan forkæle os selv med forskellige behandlinger. Det er et perfekt sted til at slappe af og genoplade efter en lang dag.

Svømmehallen tilbyder også en sauna og en spa for dem, der ønsker ekstra velvære. Det er nemt at bruge en hel dag her med alle de faciliteter, der er til rådighed.

Hvad: Værløse Svømmehal
Hvor: Kirke Værløsevej 60, 3500 Værløse, Denmark

10. Hillerødgade Bad og Hal

Hillerødgade Bad og Hal er en af vores favoritter i København. Det er en fantastisk offentlig svømmehal, der tilbyder en bred vifte af faciliteter til både svømning og andre aktiviteter. Det ligger bekvemt i København og er nem at komme til.

Her kan vi nyde det 25 meter lange bassin, som har en dybde på 0,9-3,8 meter og en behagelig temperatur på ca. 26,5 grader. Der er også en fælles sauna, som er tændt om fredagen – husk badetøjet!

For dem, der elsker at hoppe fra en vippe, har svømmehallen både 1-meter og 3-meter tårne. Udover svømning har de også idrætshal, bordtennis og en spejlsal. Det er virkelig et sted, hvor man kan tilbringe mange timer og have det sjovt.

Hvad: Hillerødgade Bad og Hal
Hvor: Sandbjerggade 35, 2200 København

Fordele ved Svømning

Svømning har mange fordele for både vores krop og sind. Det er en fantastisk måde at forbedre vores fysisk sundhed og mental velvære på.

Fysisk Sundhed

Svømning er en af de mest komplette former for træning. Det træner næsten alle muskler i kroppen og forbedrer både styrke og udholdenhed. Svømning skåner samtidig vores led, da vandet støtter kroppen og minimerer belastningen.

Svømning kan også hjælpe med vægttab. Fordi vi konstant er i bevægelse og bruger mange muskler, forbrænder vi en betydelig mængde kalorier. Det er en effektiv måde at forbedre vores kardiovaskulære system og øge vores lungekapacitet på. Fisk svømning har en lavere risiko for skader sammenlignet med andre sportsgrene.

Mental Velvære

Svømning kan også have positive effekter på vores mentale sundhed. At flyde og bevæge sig i vand kan give en følelse af ro og afslapning, hvilket mindsker stress. Mange oplever, at svømning forbedrer deres humør og hjælper med at bekæmpe angst og depression.

Vi får også en pause fra teknologi og dagligdagens travlhed. Svømning kræver fokus og tilstedeværelse, hvilket kan fungere som en form for aktiv meditation. Når vi svømmer, bliver vi mere bevidste om vores krop og vejrtrækning, hvilket kan forbedre vores generelle velvære.

Svømning i naturen, som hav eller søer, kan desuden styrke vores forbindelse til naturen. Dette kan øge vores følelse af lykke og mental klarhed.

Faciliteter i Moderne Svømmehaller

I København finder vi svømmehaller med en bred vifte af faciliteter, der imødekommer både børn og voksne. Fra farverige legeområder til luksuriøse wellness-tilbud er der noget for enhver smag.

Børnevenlige Områder

Det er fantastisk at se, hvor meget der bliver gjort for at tage hensyn til familiers behov i moderne svømmehaller. Mange steder tilbyder særskilte børneområder med lavvandede bassiner og sjove vandrutschebaner.

Frankrigsgade svømmehal er kendt for sine børnevenlige faciliteter. Her er der specielle babybassiner med varmt vand, som er ideelle for de mindste. De farverige vandfeatures og legesager skaber en sjov og indbydende stemning.

I DGI-Byen findes også et område, der er perfekt for børn. Her kan de boltre sig i sikkerhed med overvågning fra livreddere. For forældre, der ønsker at svømme baner, er det et plus, at børneområdet er adskilt fra de større bassiner.

Wellness og Spa

Os, der søger afslapning og velvære, vil finde glæde i de mange wellness- og spa-tilbud, moderne svømmehaller i København byder på. Mange steder har saunaer, dampbade og varme bassiner, der sikrer en afslappet oplevelse.

I Bellahøj Svømmestadion tilbydes der forskellige saunaer og et dampbad, som er perfekte efter en lang svømmetur. Vi fandt også, at Øbro-Hallen har et omfattende wellnessområde med spabade og massagedyser, der hjælper med at løsne op i musklerne.

Det er også værd at nævne Kildeskovshallen, hvor der både er varme bassiner og en række behandlinger til rådighed. Et besøg her føles som en mini-ferie midt i byen – et fantastisk pusterum fra hverdagens stress og jag.

Sikkerhed og Hygiejne

I Københavns svømmehaller er både sikkerhed og hygiejne altid i top. Det gør vores svømmeoplevelser både trygge og behagelige.

Livreddere

Livredderne i Københavns svømmehaller er veluddannede og altid opmærksomme. De er let genkendelige i deres uniformer og er altid til stede for at sikre vores sikkerhed i vandet.

Der er regelmæssige træninger og opdateringer for at sikre, at alle livreddere er klar til at handle i nødsituationer. Det giver os ro i sindet at vide, at der altid er dygtige fagfolk til stede.

Rengøringsstandarder

Hygiejnen i svømmehallerne tages meget seriøst. Der gennemføres daglige rengøringsrutiner, som inkluderer desinficering af omklædningsrum, bassiner og andre faciliteter.

Vi bemærker altid de rene omgivelser, når vi besøger svømmehallerne. Luftrensere arbejder konstant for at holde luften frisk, og hygiejneskiltning minder os om at følge reglerne for at bevare et rent miljø.