Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: De 10 Bedste Genbrugsbutikker i København i 2024

Photo of author

Af BedreEndBedst

Opdateret

København er et paradis for genbrugsentusiaster. Byen er spækket med unikke butikker, hvor vi kan finde alt fra vintage tøj og møbler til andre spændende genbrugsfund. Genbrugsshopping i København er både sjovt og bæredygtigt, da vi kan give gamle skatte nyt liv.

Vi elsker at udforske de mange genbrugsbutikker i København og opdage fantastiske perler. Byen byder på en bred vifte af muligheder, der tiltaler enhver smag og stil. Uanset om vi er på udkig efter noget retro eller noget mere moderne, vil disse butikker helt sikkert have noget, der fanger vores interesse.

1. Blå Kors Genbrug på Borgergade

Blå Kors Genbrug på Borgergade

I hjertet af København ligger Blå Kors Genbrug på Borgergade. Denne genbrugsbutik er ikke som de andre; hver gang vi handler her, går overskuddet direkte til at støtte udsatte børn, unge og voksne i Danmark. Det føles fantastisk at vide, at vores køb gør en reel forskel.

Butikken er en del af Blå Kors, som driver over 50 genbrugsbutikker i hele landet. Deres mission er inspirerende. De hjælper børn af misbrugere, unge fra hjem med misbrug og hjemløse. Derudover fremmer de Blå Kors Danmark’s sociale arbejde og tilbyder et alkoholfrit fællesskab, hvor frivillige kan finde et meningsfuldt engagement.

Vi elsker at shoppe her, fordi vi hver gang finder unikke og spændende ting. Butikken er velorganiseret og byder på alt fra tøj til brugskunst. Deres udvalg ændrer sig regelmæssigt, så der er altid noget nyt at opdage. Det er virkelig en guldgrube for genbrugselskere!

Blå Kors Second Hand er også et fantastisk sted at donere dit brugte tøj og ting. Det er en win-win situation. Vi får ryddet ud derhjemme, og nogle andre får glæde af vores ting, samtidig med at vi støtter et godt formål.

Hvad: Blå Kors Genbrug på Borgergade
Hvor: Borgergade 27, 1300 København, Denmark

2. Danmission Genbrug København K

Danmission Genbrug København K

Vi elsker Danmission Genbrug! Denne genbrugsbutik har alt, hvad et genbrugshjerte kan ønske sig. Butikken støtter Danmissions arbejde, som gavner nogle af verdens fattigste mennesker. Det føles godt at vide, at vores indkøb hjælper mennesker i Asien, Afrika og Mellemøsten.

Butikken drives af frivillige ildsjæle, som er en del af et meningsfuldt fællesskab. Vi kan ikke lade være med at blive inspireret af deres engagement. Atmosfæren er hyggelig, og det er altid en fornøjelse at kigge forbi og finde unikke genbrugsting.

Vi sætter også pris på butikkens miljøvenlige tilgang. De begrænser brugen af plastikposer og tilbyder i stedet hjemmesyede muleposer lavet af genbrugsstof. Det er en lille ting, men det gør en stor forskel for miljøet.

Butikken tager imod donationer af brugte ting, så længe de stadig er i god stand. Det er en skøn måde at rydde op derhjemme og samtidig støtte en god sag. Vi opfordrer alle til at overveje at donere til Danmission Genbrug.

Hvad: Danmission Genbrug København K
Hvor: Rosengården 5, 1174 København K, Denmark

3. epokerum på Jagtvej

epokerum på Jagtvej

epokerum er en fantastisk genbrugsbutik i København. Vi elsker deres unikke udvalg af vintage møbler og kunst. Butikken har en kurateret samling af danske designklassikere og retro stykker. Det er også muligt at finde håndlavede nye varer her, hvilket gør shoppingoplevelsen endnu mere spændende.

Vi blev betaget af deres møbler, som omfatter stole, borde, skriveborde, sofaer og meget mere. Hver genstand er nøje udvalgt, og butikken præsenterer dem smukt. Deres udvalg af keramik, glas og tekstiler er også imponerende, og vi fandt mange sjove og kreative stykker.

Butikken fungerer også som et galleri, hvor de viser kunstværker såsom plakater, skulpturer og mobiler. Dette gør det til et vidunderligt sted at finde noget særligt til vores hjem. epokerum er stedet, hvor vi kan finde både vintage og moderne elementer, der passer perfekt sammen.

Hvad: epokerum
Hvor: Jagtvej 19, 2200 København, Denmark

4. Røde Kors på Fælledvej

Røde Kors på Fælledvej

Røde Kors på Fælledvej er en fantastisk genbrugsbutik i hjertet af København. Her kan vi finde et bredt udvalg af brugte tøj og andre gode ting. Butikken er velorganiseret og nem at finde rundt i.

Vi elsker, at alt overskud fra vores køb går til humanitære formål. Det føles godt at vide, at vi støtter en god sag, mens vi shopper. Personalet er venlige og hjælpsomme, hvilket altid gør vores besøg endnu bedre.

Butikken ligger bekvemt placeret og er let at finde. Det er den perfekte destination for alle, der elsker at gøre gode fund, samtidigt med at de gør en forskel.

Hvad: Røde Kors på Fælledvej
Hvor: Fælledvej 4, 2200 København, Denmark

5. Røde Kors på Nørrebrogade

Røde Kors på Nørrebrogade

Vi elsker at opdage unikke genbrugsfund, og Røde Kors på Nørrebrogade i København skuffer bestemt ikke. Med et stort udvalg af vintage tøj og specielle møbler kan vi altid finde noget særligt her. De regelmæssige tilføjelser af nye varer gør hvert besøg spændende.

Butikken har noget for enhver smag, lige fra sjældne retro items til næsten nyt modetøj. Vi bliver aldrig trætte af at gennemse hylderne og hængerne for at se, hvad der er nyt. De lave priser betyder, at vi kan gøre gode handler uden at sprænge budgettet.

Alt overskud fra salget går til socialt arbejde og nødhjælp, hvilket gør det endnu mere tilfredsstillende at handle her. Den venlige atmosfære og de mange frivillige skaber en helt særlig shoppingoplevelse, som vi varmt kan anbefale.

Hvad: Røde Kors på Nørrebrogade
Hvor: Nørrebrogade 40, 2200 København, Denmark

6. Danmission Genbrug på Øster Farimagsgade

Danmission Genbrug på Øster Farimagsgade

Danmission Genbrug på Øster Farimagsgade er en fantastisk genbrugsbutik, hvor vi kan finde alt, hvad vi kunne drømme om. På trods af butikkens lille størrelse, tilbyder den et bredt udvalg af varer. Vi kan finde tøj til damer, herrer og børn, sko, smykker, boligtilbehør, bøger, musik og legetøj. Det er umuligt at besøge butikken uden at finde noget spændende.

Ved at handle hos Danmission Genbrug, støtter vi et godt formål. Alt overskud fra butikken går til at hjælpe nogle af verdens fattigste mennesker i Asien, Afrika og Mellemøsten. Vi elsker, at vores indkøb gør en forskel og hjælper med at finansiere sommerlejre for børn og dialog mellem forskellige trosretninger i Danmark.

Butikken drives af frivillige, og vi kan mærke deres engagement, når vi besøger. De skaber en hyggelig og varm atmosfære, hvor vi altid føler os velkomne. Det er også fantastisk at se, hvordan de arbejder for at begrænse forbruget af plastikposer ved at tilbyde hjemmesyede muleposer lavet af genbrugs-stof.

Hvad: Danmission Genbrug på Øster Farimagsgade
Hvor: Øster Farimagsgade 30, 2100 København, Denmark

7. Genbrugsbutikken på Tagensvej

Genbrugsbutikken på Tagensvej

Vi elsker at finde skjulte skatte, og Genbrugsbutikken på Tagensvej er en af de steder, hvor vi altid finder noget specielt. Butikken er fyldt med spændende genstande, lige fra vintage tøj til gamle møbler, som bringer minder fra fortiden.

Hver gang vi besøger, er hylderne godt fyldt op, og vi bliver altid mødt af en venlig atmosfære. Personalet er hjælpsomme og kommer med anbefalinger hvis vi søger noget bestemt. Plus, priserne er rimelige, hvilket gør det muligt for alle at finde en fantastisk handel.

Denne butik er ikke bare en genbrugsbutik; det er en oplevelse i sig selv. Vi kan bruge timer på at gennemgå de forskellige sektioner, og tiden flyver altid hurtigt. Det er et sted, hvor man virkelig kan nyde shopping uden at føle sig forhastet.

Hvad: Genbrugsbutikken på Tagensvej
Hvor: Tagensvej 88, 2200 København, Denmark

8. Gemmeren på Fælledvej

Gemmeren på Fælledvej

Gemmeren ligger på Fælledvej og er en klimavenlig oase for os, der elsker secondhand tøj. Vi får ikke kun tøj til rimelige priser, men også brætspil, smykker og nips, der gør butikken helt speciel. Det er imponerende at se, hvordan unge frivillige holder butikken kørende.

Butikken tilbyder et inspirerende udvalg af genbrug, og vi bemærker, at alt overskud går til at hjælpe mennesker i nød. Det føles godt at købe her, fordi vi ved, at vi bidrager til noget større. Vi kan også finde inspiration på deres sociale medier, hvor de har mange følgere.

Åbningstiderne passer perfekt til en eftermiddagstur, og det er altid en fornøjelse at besøge butikken. Frivilligheden skaber et dynamisk og spændende miljø, hvor vi altid føler os velkomne. Vi kan endda blive en del af fællesskabet ved at blive frivillige selv.

Vi elsker, når en butik ikke kun handler om salg, men også skaber en positiv indvirkning på både miljø og mennesker. Gemmeren repræsenterer alt, hvad vi ønsker i en genbrugsbutik.

Hvad: Gemmeren på Fælledvej
Hvor: Fælledvej 9, 2200 København, Denmark

9. KBH Vintage på Studiestræde

KBH Vintage på Studiestræde

KBH Vintage er en fantastisk vintagebutik midt i byen. Butikken har en særlig charme med en bred vifte af genbrugstøj og andre unikke fund. Der er altid noget spændende at finde på hylderne her.

Vi blev straks tiltrukket af dens hyggelige atmosfære. Det er tydeligt, at der er lagt hjerte og sjæl i at skabe en indbydende oplevelse. Venligt personale står klar til at hjælpe med ethvert spørgsmål.

Beliggenheden på Studiestræde gør det nemt for både lokale og besøgende at finde stedet. Det føles som et lille skattekammer midt i København, hvor man kan bruge timer på at opdage de mange skjulte skatte.

Hvad: KBH Vintage på Studiestræde
Hvor: Studiestræde 32, 1455 København, Denmark

10. Kirkens Korshær Genbrug på Torvegade

Kirkens Korshær Genbrug på Torvegade

Kirkens Korshær Genbrug på Torvegade er en af de gemte perler i København, som vi bare måtte tage med på listen. Butikken er super charmerende med sit store udvalg af genbrugsvarer. Hver gang vi besøger, finder vi nye og spændende ting på hylderne. Fra tøj til hjemmetilbehør – der er lidt af hvert!

Butikken er drevet af Kirkens Korshær, og det føles godt at vide, at ens køb går til at støtte vigtige sociale formål. De mange frivillige gør virkelig en forskel, og det kan mærkes på den varme og venlige atmosfære i butikken. Det er en oplevelse i sig selv at finde skatte her, og samtidig vide, at man gør en forskel.

Derudover har Kirkens Korshær også et stærkt miljøfokus. Ved at købe genbrug hos dem, hjælper vi med at reducere affald og CO2-udledning. Det er fantastisk at kunne shoppe med god samvittighed, og det gør butikken endnu mere attraktiv.

Butikken er nem at finde og ligger centralt i København. Vi elsker at kigge forbi, især når vi leder efter noget unikt eller specielt. Det er bestemt et besøg værd for alle, der elsker genbrug og ønsker at støtte et godt formål.

Hvad: Kirkens Korshær Genbrug på Torvegade
Hvor: Torvegade 53, 1400 København, Denmark

Genbrugsbutikkernes Betydning i København

Genbrugsbutikker i København spiller en afgørende rolle i både miljømæssige og samfundsmæssige sammenhænge. De bidrager til bæredygtighed og skaber også positive sociale effekter. Lad os se nærmere på dette.

Miljømæssige Fordele

Genbrugsbutikker hjælper os med at reducere affaldsmængden. Når vi køber brugte varer, mindsker vi behovet for at producere nye produkter. Dette reducerer ressourceforbrug og energiforbrug betydeligt.

Vores køb i genbrugsbutikker betyder også, at vi er med til at begrænse udledningen af drivhusgasser. Produktionen af nye varer kræver ofte transport og energi, som bidrager til klimaforandringer. Genbrug minimerer disse emissioner.

Ikke alene er genbrugsvarer ofte fremstillet af holdbare materialer, men de har også en længere levetid. Dette mindsker behovet for hyppige køb og produktion, hvilket igen sparer på ressourcer og energi. Genbrug er en cirkulær økonomi i aktion!

Samfundsmæssige Fordele

Genbrugsbutikker skaber fællesskab i København. Mange af os finder glæde ved at opdage unikke og interessante genstande. Butikkerne fungerer som mødesteder, hvor vi deler vores entusiasme for gamle skatte og bæredygtighed.

Disse butikker støtter også lokale velgørende formål og projekter. Indtægterne går ofte til nonprofitorganisationer, der arbejder med sociale initiativer. På den måde bidrager vores køb direkte til vores samfund.

Endelig giver genbrugsbutikker en økonomisk fordel. Priserne på brugte varer er som regel lavere end nye, hvilket gør det muligt for alle at finde prisvenlige møbler, tøj, og andre nødvendigheder. Genbrug fremmer økonomisk retfærdighed!

Hvordan Man Får Mest ud af Sit Genbrugsbutikbesøg

At besøge genbrugsbutikker kan være en spændende og budgetvenlig måde at finde unikke ting på. Med de rette tips kan vi gøre oplevelsen endnu bedre og få fat i nogle rigtige skatte.

Tips til At Finde Skatte

Først og fremmest er timing alt. Hvis vi kommer tidligt om morgenen, har vi ofte de bedste chancer for at finde de mest værdifulde ting. Det er også en god idé at besøge butikkerne regelmæssigt, da udvalget konstant ændrer sig.

At tale med personalet kan give os gode indsigter. De ved ofte, hvornår nye varer ankommer, og kan give tips om, hvad der er populært.

Tag os tid til at undersøge hver sektion grundigt. Nogle af de bedste fund er gemt væk mellem almindelige varer. Vi kan også bruge en liste over, hvad vi leder efter, for at holde fokus.

Budgetvenlig Shopping

At sætte et budget, inden vi går ind i genbrugsbutikken, hjælper os med at undgå impulskøb. Det kan være let at blive fristet af de mange tilbud, men et fast budget holder os på sporet.

Lad os ikke glemme at tjekke prisniveauet i flere forskellige butikker. Nogle genbrugsbutikker har bedre priser på visse typer varer end andre.

Vi kan også kigge efter tilbud og rabatter. Mange genbrugsbutikker kører kampagner eller har faste rabatdage, hvor vi kan få endnu mere for pengene. En anden god strategi er at være åben for at købe ting uden for sæsonen. For eksempel at købe vintertøj om sommeren kan ofte være meget billigere.

Med disse tips kan vi få en rigtig succesfuld og økonomisk genbrugsoplevelse i København.