Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: De 10 Bedste Restauranter i Horsens i 2024!

Photo of author

Af BedreEndBedst

Opdateret

Oplev smagen af Horsens gennem vores guide til de 10 bedste restauranter i byen. Vi har undersøgt og samlet anmeldelser fra forskellige kilder for at give dig en omfattende liste over de mest anbefalede steder at spise. Denne artikel hjælper dig med at finde de bedste madoplevelser i Horsens.

Horsens byder på en spændende madscene med alt fra internationale køkkener til lokale specialiteter. Vi glæder os til at præsentere de restauranter, som skiller sig ud i både kvalitet, service og atmosfære. Læn dig tilbage og lad os tage dig med på en kulinarisk rundtur i Horsens!

1. Trattoria Santa Rita

Trattoria Santa Rita

Hos Trattoria Santa Rita nyder vi altid den autentiske smag af Italien. Restauranten bruger altid friske råvarer, der sikrer en høj kvalitet på alle deres retter. Vi elsker deres hjemmelavede pasta og stenovnspizzaer.

Atmosfæren er hyggelig og indbydende. Det er et perfekt sted til en romantisk middag eller en hyggelig aften med venner. Vi sætter pris på deres passion for maden og den omhu, de lægger i hver eneste ret.

Trattoria Santa Rita har åbningstider der passer perfekt til både hverdage og weekender. Fra tirsdag til torsdag holder de åbent fra 16:00 – 21:00, mens de fredag og lørdag er åbne til kl. 22:00. Lukket søndag og mandag, så planlæg dit besøg nøje.

Hvad: Trattoria Santa Rita
Hvor: Fugholm 12, 8700 Horsens

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

2. Dollys

Dollys

Dollys er en af vores absolutte favoritter i Horsens. Restauranten er familiedrevet af Søren Dahl siden 1993, og man kan tydeligt mærke kærligheden til maden. Atmosfæren er hyggelig og indbydende, og vi kan godt lide, at man har mulighed for at vælge mellem at sidde i stueetagen eller på første sal.

En af de ting, der gør Dollys speciel, er deres brug af lokale råvarer. De får mælk fra Barrit Mejeri, smør fra det gamle mejeri i Lindved, muslinger fra Wittrup på havnen, og persille samt salat fra Yding Grønt. Det giver maden en frisk og autentisk smag, som vi virkelig værdsætter.

Menuen på Dollys varierer efter årstiderne. Det betyder, at der altid er noget nyt og spændende at prøve, alt efter hvilken sæson vi er i. Uanset hvad man vælger, er kvaliteten altid i top.

Hvad: Dollys
Hvor: Havnen 15, 8700 Horsens

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

3. Restaurant Oksen

Restaurant Oksen

Restaurant Oksen er virkelig et sted, hvor vi nyder at spise. Det eksklusive brunch- og frokostbuffet, som tilbydes hver dag, er fyldt med spændende og velsmagende retter. Vi forlader altid stedet med fulde maver og store smil.

Vi elsker at komme her til frokost, som serveres mandag til søndag fra kl. 10-16.30. Flere af vores favoritter er på menuen, inklusive frisk fisk og lækre burgere. Stemningen er altid god, og betjeningen er venlig og imødekommende.

Om aftenen forvandles Oksen til et af de mest anerkendte steak houses i Horsens, hvor alt maden er inkluderet i prisen. Vi anbefaler især deres peberbøf, som er en af de bedste, vi nogensinde har fået! Det er tydeligt, at her vægtes kvalitet og autentiske smagsoplevelser højt.

Hvad: Restaurant Oksen
Hvor: Grønnegade 3, 8700 Horsens

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

4. Hiens

Hiens

Vi har været så heldige at besøge Hien’s vietnamesiske køkken, og det var en oplevelse, vi sent vil glemme! Maden var intet mindre end fantastisk, og de autentiske vietnamesiske retter bragte os direkte til hjertet af Vietnam.

Menuen er fyldt med lækre retter som hjemmelavede forårsruller, risnudler med kød og krydderurter, samt stegte ægnudler med oksekød, kylling og rejer. Vi blev især imponerede over deres tapasmenuer, som tilbyder en bred vifte af smagsoplevelser i små portioner – perfekt til at dele.

Stedet er ideelt, hvis man ønsker en ægte vietnamesisk madoplevelse i Horsens. De forskellige supper og nuddelretter er veltillavede og fyldte med friskhed og smag. Vi kunne ikke få nok af deres stegte and med grønnsager i hjemmelavet sauce og friske sommerruller.

Hiens er klart et besøg værd, hvis man er på udkig efter en autentisk og smagenrig vietnamesisk middag. Servicen er venlig, og atmosfæren er varm og indbydende.

Hvad: Hiens
Hvor: Løvenørnsgade 5, 8700 Horsens

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

5. Det Ny Kronborg

Det Ny Kronborg

Det Ny Kronborg er et absolut must-besøg i Horsens! Restauranten ligger i hjertet af byen og byder på en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige. Deres menu er fyldt med lækre retter, der tilfredsstiller selv de mest kræsne ganer.

Vi elsker den varme og indbydende atmosfære, som Det Ny Kronborg tilbyder. Indretningen er elegant, og servicen er helt i top. Personalet er opmærksomt og sikrer, at gæsterne altid føler sig velkomne.

Det Ny Kronborg er også ideel til private arrangementer. Med deres skønne banketsal kan de håndtere store som små grupper, hvilket gør det perfekt til både familiefester og virksomhedsbegivenheder.

Hvad: Det Ny Kronborg
Hvor: Løvenørnsgade 5, 8700 Horsens

6. Bone’s Horsens

Bone's Horsens

Bone’s er en fantastisk restaurant i hjertet af Horsens. Vi elsker den autentiske amerikanske atmosfære, der straks får os til at føle os som om vi er på en diner langs Route 66. Vægge dekoreret med unikke souvenirs skaber en hyggelig og indbydende stemning.

Menuen er inspireret af det amerikanske Midtvesten, og vi finder alt fra saftige BBQ-spareribs til Big Boy Burger og American Roast. Pomfritter er all-you-can-eat, og der er en stor salatbar med over 50 friske ingredienser. Det er en oplevelse for både store og små smagsløg.

Vi sætter også pris på deres fleksibilitet med take away-muligheder, så vi kan nyde de lækre retter derhjemme. Bone’s Horsens har også et fantastisk legeland til børnene, hvilket gør det til et ideelt sted for familier.

Hvad: Bone’s Horsens
Hvor: Emilies Pl. 2, 8700 Horsens

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

7. Kamii Sushi

Kamii Sushi

Kamii Sushi i Horsens er en oplevelse, vi ikke vil glemme. Restauranten kombinerer sushi og steak på en måde, der tilfredsstiller både sushi-elskere og kødspisere. Vi blev begejstrede over deres husmenu, som tilbyder lækre forretter og hovedretter, der gør hele måltidet til en fest.

Til frokost er der et bredt udvalg af varme retter. Bento boksen er en klar favorit med sine små, velsmagende retter. Det er dejligt at vide, at der også er masser af varme drikke at vælge imellem, som kaffe, varm kakao og te. Vi kunne virkelig mærke passionen bag hvert måltid.

Restauranten er centralt beliggende i Horsens og tilbyder mere end bare et måltid – den tilbyder en kulinarisk rejse. Den åbne sushi bar gav os en fantastisk indsigt i den omhyggelige forberedelse af frisk fisk. Det varme køkken supplerer sushien med asiatiske specialiteter og lækre bøffer.

Hvad: Kamii Sushi
Hvor: Grønnegade 22, 8700 Horsens

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

8. Restaurant Flammen Horsens

Restaurant Flammen Horsens

Restaurant Flammen i Horsens er en buffetrestaurant med et imponerende udvalg af retter. Hver aften fra kl. 17 byder de på en stor grillbuffet med mindst 15 slags kød, 10 varme retter og 50 forskellige varianter i deres salatbar. Det er et perfekt sted for familier og store grupper.

Atmosfæren på Flammen er både hyggelig og afslappende. Restauranten er indrettet med antikviteter, og det dæmpede lys skaber en intim stemning. Vi har altid oplevet venligt og smilende personale, som er med til at gøre besøget ekstra behageligt.

Restauranten ligger centralt på Høegh Guldbergs Gade og tilbyder gratis parkering. Det er også nemt at komme til med offentlig transport. Det giver en ekstra bekvemmelighed for både lokale og besøgende.

Til jul tilbyder Flammen Horsens festlige julefrokoster, og de er kendt for at arrangere forskellige events og selskaber året rundt. Så uanset om det er en fødselsdag, firmaarrangement eller bare en hyggelig middag, har Flammen noget for enhver smag.

Hvad: Restaurant Flammen
Hvor: Høegh Guldbergs Gade 36, 8700 Horsens

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

9. Restaurant Kesar

Restaurant Kesar

Vi blev hurtigt imponeret over Kesar. Restaurantens atmosfære er både indbydende og afslappet, hvilket skaber en hyggelig ramme for vores oplevelse. Madens kvalitet er i højsædet, og hver bid bærer præg af omhyggeligt udvalgte råvarer.

Kesar er kendt for deres autentiske indiske retter. Vi kunne virkelig smage de friske krydderier og ingredienser i hver eneste ret. Chefkokken Bruno er en mester til at fremhæve de komplekse smagsnuancer i hver portion.

Derudover tilbyder Kesar også take away, hvilket er perfekt, hvis man vil nyde maden hjemme i komforten. Gavekortene er en fantastisk gaveidé til enhver, der elsker indisk mad.

Hvad: Restaurant Kesar
Hvor: Hestedamsgade 13, 17, 8700 Horsens

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

10. Restaurant Mamma’s

Restaurant Mamma's

Restaurant Mamma’s er en skjult perle i Horsens. Vi elsker stedet for dets ægte italienske smage og hyggelige atmosfære. Her får vi altid serveret klassisk italiensk mad lavet fra bunden med friske råvarer. Det er fantastisk at vide, at oksekødet på pizzaen er hjemmehakket og dressingerne er lavet på stedet.

Betjeningen på Mamma’s er venlig og hjælpsom, selvom tjenerne måske ikke er uddannet i vin eller råvarer. Det gør ikke noget, for der er altid nogen, der kan besvare spørgsmål om maden. Kokkene gør et imponerende arbejde med at sikre høj kvalitet i hver ret.

Menuen byder på både pizza og pasta, og retterne smager altid af Italien. Hver bid afslører omsorgen, der er lagt i madlavningen. Vi sætter stor pris på de autentiske ingredienser som frisk mozzarella og parmaskinke.

Hvad: Restaurant Mamma’s
Hvor: Grønnegade 15, 8700 Horsens

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

Madkultur i Horsens

Horsens byder på en rig madkultur med spændende historiske rødder og moderne smagstrends. Vi kan nyde alt fra traditionelle danske retter til innovative kulinariske oplevelser.

Historisk Baggrund

Horsens’ madkultur har dybe rødder i dansk tradition. Mange retter er inspireret af landbrug og fiskeri, som har spillet en vigtig rolle i området i århundreder. Vi finder ofte klassiske danske retter som flæskesteg, sild og kartofler på menuerne.

Byens placering tæt på både skov og hav giver et bredt udvalg af råvarer. Det betyder, at både flæsk og fisk er meget populære. Mange restauranter benytter sig af lokale ingredienser, hvilket fremmer en følelse af autenticitet og friskhed.

En anden vigtig del af Horsens’ madarv er de regionale delikatesser. Vi kan nyde friskbagt rugbrød og lokale øl, som er brygget med omhu. Traditionelle markeder og årlige fødevarefestivaler fejrer byens gastronomi og bringer folk sammen.

Moderne Smagstrends

I nyere tid har Horsens også omfavnet moderne smagstrends. Små caféer og hippe restauranter smelter innovation sammen med tradition. Tapas, fusion cuisine, og street food er blevet meget populære hos os.

Vi oplever også en stigende interesse for sund og bæredygtig mad. Mange spisesteder tilbyder nu veganske og vegetariske retter, ofte lavet med økologiske ingredienser. Denne bølge af sundhed og bevidsthed er både indbydende og inspirerende.

Gourmetrestauranter i byen eksperimenterer også med nye tilberedningsmetoder og præsentationer. Vi ser molekylær gastronomi og kunstfærdige anretninger, der gør spiseoplevelsen unik. Kombinationen af moderne teknik og traditionelle smage gør Horsens til en spændende madby.

De årlige kulinariske events og festivaler byder på både lokale og internationale retter, som fejrer vores mangfoldige smagspaletter. Dette skaber en dynamisk madscene, hvor vi altid kan finde noget nyt og spændende at prøve.

Kendt for Specielle Kulinariske Oplevelser

I Horsens kan vi finde unikke og specielle kulinariske oplevelser, der spænder fra lokale delikatesser til innovativ kokkekunst. Byens restauranter sætter en ære i at tilbyde noget ud over det sædvanlige.

Lokale Delikatesser

Vi bliver først mødt med et væld af lokale delikatesser, når vi besøger restauranterne i Horsens. Mange steder fokuserer på råvarer hentet direkte fra nærområdet.

Friske fisk fra fjorden og lokale grøntsager pryder tallerkenerne. Det er smagen af Horsens, når vi bider i friskfangede fiskeretter eller smager på de lokale oste, der serveres som forret.

På nogle restauranter kan vi endda finde retter, der er tilberedt med sjældne ingredienser fra skovene omkring byen. Vi forkæles med vagtler, skovsvampe og vilde urter, der alle bidrager til en autentisk oplevelse af lokal natur.

Kokkekunst og Kreativitet

En anden bemærkelsesværdig ting ved Horsens’ madscene er kokkenes kreativitet. Vi ser ofte retter, der er mere end blot mad – det er kunst på en tallerken.

Innovative smagssammensætninger og overraskende præsentationer er kendetegnene her. Nogle kokke bruger moderne teknikker som molekylær gastronomi for at skabe unikke smagsoplevelser, der pirrer vores sanser.

Nogle menuer ændres ofte, så vi kan nyde forskellige smagsprofiler afhængig af sæsonen. Vi kan nyde en række spændende tilbud fra klassiske retter med et moderne twist til helt nye kreationer, der inviterer os på en kulinarisk rejse ud over det sædvanlige.