Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: Her Er De 6 Bedste Klatreparker På Sjælland I 2024

Photo of author

Af BedreEndBedst

Opdateret

Sjælland er en sand legeplads for eventyrere og klatreentusiaster. Med sin rige natur og forskelligartede terræn tilbyder øen mange muligheder for at prøve kræfter med klatring i klatreparker. Disse parker blander naturskønne oplevelser med spænding og fysisk udfordring, hvilket gør dem til et perfekt udflugtsmål for både familier og vovehalse.

Når vi søger efter den bedste klatrepark på Sjælland, ser vi efter steder, der tilbyder en bred vifte af aktiviteter og udfordringer. Det kan spænde fra tårnhøje klatrevægge til svævebaner, hvor man kan mærke suset, når man svæver gennem luften. Det er steder, hvor både nybegyndere og erfarne klatrere kan udfordre deres grænser og udvikle deres færdigheder.

Disse klatreparker byder ofte på mere end blot klatring. De kan være et samlingspunkt for oplevelser, hvor vi som besøgende kan nyde det sociale samvær i naturlige omgivelser, måske endda kombineret med andre udendørs aktiviteter. Alt sammen skaber det rammen om uforglemmelige dage på Sjælland, hvor eventyr og fællesskab går hånd i hånd.

Hvorfor Vælge en Klatrepark på Sjælland?

Sjælland er hjemsted for en række fascinerende klatreparker, der tilbyder en mangfoldighed af oplevelser for alle aldre og sværhedsgrader. Klatring i det fri kombinerer fysisk aktivitet med naturoplevelser, og sikkerheden er top-prioriteret med kyndig vejledning fra instruktører.

Forskellige Klatreparkstyper og -oplevelser

Klatreparker på Sjælland giver os et væld af muligheder, lige fra børnevenlige forhindringesbaner til de mere udfordrende kursus for voksne. Parks som Camp Adventure og Kragerup Go High byder på oplevelser i trækronerne, hvor vi kan mærke suset i rebene og udfordre os selv i højderne.

Fordelene ved Klatring i Naturen

Når vi klatrer udendørs, får vi frisk luft og motion samtidigt med, at vi nyder skønheden i den omkringliggende natur. Vi oplever en unik følelse af frihed og fornyet energi, når vi bevæger os mellem trætoppene.

Sikkerhed i Klatreparker

Vores sikkerhed er essentiel, når vi begiver os ud på klatreeventyr. Klatreparkerne på Sjælland sikrer os med de nødvendige sikkerhedssystemer og testet udstyr, så vi trygt kan fokusere på oplevelsen.

Instruktion og Tillid til Instruktører

Instruktørerne i klatreparkerne er uddannede til at guide os i brugen af udstyret og sikkerhedsprocedurerne. En god instruktør skaber tryghed og tillid, hvilket er afgørende for en positiv klatreoplevelse.

Klatreparkens Faciliteter og Sværhedsgrader

En klatrepark på Sjælland tilbyder et bredt spektrum af faciliteter og sværhedsgrader. Således kan både nybegyndere og erfarne klatrere finde baner, der passer til deres niveau og ønsker om udfordring.

Mest Populære Klatreparker på Sjælland

Blandt de mest populære klatreparker finder vi Go High ved Kragerup Gods og Camp Adventure. Her kan vi opleve spænding og udfordring i sikre omgivelser.

Aktiviteter for Børn og Hele Familien

Klatreparkerne på Sjælland har aktiviteter designet specielt til børn og familier, hvor også de yngste kan prøve kræfter med træklatring og sjove forhindringer.

Arrangementer og Events

For større grupper, som familieudflugter, polterabend eller teambuilding, tilbyder parkerne arrangementer, der styrker samarbejdet og fællesskabet gennem udfordrende og sjove aktiviteter i naturen.

Klatreparker på Sjælland

Vi har udforsket en række klatreparker på Sjælland, der tilbyder unikke og spændende oplevelser i trætoppene. Fra svævende svævebaner til udfordrende forhindringsbaner, disse parker er perfekte for folk i alle aldre der søger adrenalin og sjov i naturen.

Camp Adventure – Skovtårnet

Camp Adventure er virkelig en perle, når det kommer til unikke naturoplevelser på Sjælland. Vi elsker at besøge denne destination, ikke kun for den imponerende klatrepark, men også for det ikoniske Skovtårn.

Skovtårnet står majestætisk 45 meter over trætoppene og tilbyder en fantastisk 360 graders udsigt over det sydsjællandske landskab. Oplevelsen starter allerede ved den gamle vandmølle, hvor en 3,2 km lang hævet gangsti fører os gennem skoven. Stien snor sig mellem træerne og over små bække, indtil vi når selve tårnet. Hvert skridt opad de 12 cirkulære niveauer i tårnet giver en skiftende udsigt og en følelse af at være ét med naturen. På en klar dag kan vi se helt til både København og Malmø fra toppen.

Udover Skovtårnet er klatreparken i Camp Adventure den største i Danmark, med 11 forskellige klatrebaner, der spænder fra lette baner for de mindste børn til mere udfordrende baner op til 25 meter over jorden. Her kan hele familien finde udfordringer og sjov, uanset alder og klatreerfaring. Det er en fornøjelse at se børnenes ansigter lyse op, når de overvinder en ny forhindring eller suser ned ad en svævebane.

Vi sætter også stor pris på den høje sikkerhedsstandard og de dygtige instruktører, som sørger for, at alle føler sig trygge under hele besøget. Det er virkelig et sted, hvor vi kan slappe af og nyde naturen, mens vi skaber uforglemmelige minder.

Adresse: Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede​

Kragerup Go High

Kragerup Go High er et absolut must for alle klatreentusiaster og eventyrlystne sjæle. Vi har haft nogle fantastiske dage i denne klatrepark, der er en af de største og mest udfordrende i Danmark. Parken, som er beliggende på det smukke Kragerup Gods, byder på hele 9 klatrebaner, der varierer i sværhedsgrad og strækker sig over 6 kilometer i højderne.

En af de ting, vi elsker ved Kragerup Go High, er mangfoldigheden af banerne. Fra de lettere grønne baner til de mere krævende røde og sorte baner, er der noget for alle niveauer. Den højeste bane rækker op til 28 meter over jorden, og for dem, der virkelig søger adrenalinkick, er der en svævebane på 408 meter, hvor man suser gennem skoven med en betagende udsigt over Storebæltsbroen.

Sikkerheden er i top, og de professionelle instruktører sørger for, at alle får en grundig gennemgang, inden de kaster sig ud i eventyret. Det er også muligt at kombinere klatringen med andre aktiviteter på godset, som for eksempel trampolinparken Go Bounce eller fodboldgolf, hvilket gør Kragerup Go High til en perfekt destination for en hel dag fyldt med sjov og udfordringer.

Kragerup Go High har virkelig noget særligt at byde på, uanset om man er en erfaren klatrer eller en nybegynder, der søger en ny oplevelse. Det er et sted, hvor vi kan nyde naturen, udfordre os selv og have det sjovt sammen med familie og venner.

Adresse: Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds Vedby​

GoMonkey Gladsaxe

GoMonkey Gladsaxe er en af de mest spændende klatreparker på Sjælland, og vores besøg her har altid været fyldt med adrenalin og glæde. Denne klatrepark, som ligger kun 15 minutter fra København centrum, tilbyder en fantastisk kombination af udfordringer og sjov, hvilket gør den til en ideel destination for både familier og eventyrlystne venner.

Parken byder på hele 9 klatrebaner, som varierer i højde og sværhedsgrad, hvilket betyder, at både begyndere og erfarne klatrere kan finde noget, der passer til deres niveau. En af de mest mindeværdige oplevelser, vi har haft her, var da vi prøvede kræfter med parkens 24 svævebaner. Den længste af disse svæver os gennem skoven og giver et fantastisk udsyn over området. For dem, der virkelig søger spænding, er der også et udspringstårn, hvor man kan prøve frit fald – en oplevelse der virkelig får pulsen op!

Vi sætter pris på, at sikkerheden er i top. Instruktørerne er professionelle og sørger for, at alle får en grundig instruktion, inden de går i gang. Det er også muligt at leje alt nødvendigt udstyr, såsom klatreseler og hjelme, hvilket gør det nemt og bekvemt at deltage. En ekstra bonus er adgang til trampolin-netværket, hvor vi kunne hoppe rundt højt oppe mellem trætoppene – perfekt til at varme op eller tage en pause fra klatringen.

GoMonkey Gladsaxe er ikke kun for individuelle besøgende, men også et populært valg for fødselsdage, polterabender og teambuilding-events. Med pakker, der inkluderer mad og drikke, samt adgang til parkens mange faciliteter, er det et sted, hvor vi altid kan have det sjovt og skabe gode minder.

Parkens beliggenhed gør den let tilgængelig med gratis parkering lige ved siden af indgangen, hvilket gør det endnu mere bekvemt at planlægge en dagstur hertil. Vi kan varmt anbefale GoMonkey Gladsaxe for en dag fyldt med klatring, udfordringer og masser af sjov.

Adresse: Gladsaxevej 206, 2860 Søborg

Til-Tops Frederiksdal

Til-Tops Frederiksdal er en af vores foretrukne klatreparker på Sjælland, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Beliggende i en smuk skov nær Frederiksdal Slot, tilbyder parken en unik mulighed for at opleve naturen på en helt ny måde – fra trætoppene. Her kan vi tage hele familien med på eventyr, uanset om det er første gang eller vi er erfarne klatrere.

Til-Tops Frederiksdal har et bredt udvalg af klatrebaner, der varierer i sværhedsgrad og højde. For de yngste og dem, der er nye i klatring, er den gule bane et godt udgangspunkt. Den er lav, enkel og perfekt til at opbygge selvtillid. For dem, der ønsker lidt mere udfordring, er den grønne bane ideel. Den bringer os op til 8 meter over jorden og indeholder flere gyngende forhindringer og sjove svævebaner, der giver en dejlig adrenalinfyldt oplevelse.

Vi er særligt glade for den blå bane, som er dobbelt så lang og mere teknisk krævende end de lettere baner. Med en højde på op til 12 meter og lange svævebaner, herunder en på 130 meter, får vi virkelig testet vores klatreevner og mod. Den røde bane er for de virkelig eventyrlystne, med en begyndelse på 12 meters lodret klatring og udfordringer, der virkelig får pulsen op. Her svinger vi mellem træerne i 16 meters højde, og ruten afsluttes med en fritfalds-svævebane, der lander os sikkert i et stort net.

En af de bedste ting ved Til-Tops Frederiksdal er, at sikkerheden altid er i højsædet. Der bruges det nyeste kontinuerlige sikkerhedssystem, og alle instruktører er veluddannede og professionelle. Dette giver os ro i sindet, så vi kan fokusere på at have det sjovt og nyde vores tid i skoven.

Parken er åben fra 4. maj og i weekender samt på helligdage, hvilket giver os rig mulighed for at planlægge vores besøg. Den smukke beliggenhed og de mange forskellige baner gør Til-Tops Frederiksdal til et perfekt valg for en spændende og udfordrende dag i naturen.

Adresse: Hummeltoftevej 179, 2830 Virum

Urban Ranger Camp

Urban Ranger Camp på Refshaleøen i København er et af de mest unikke og spændende steder for klatreentusiaster og eventyrlystne. Vi har haft nogle uforglemmelige oplevelser her, og det er klart et sted, vi gerne vender tilbage til.

Urban Ranger Camp er verdens højeste indendørs high roping course, bygget af franske specialister. Banen strækker sig op til 50 meter under taget af de gamle B&W skibsværftshaller. Når vi er der, føles det som om vi er med i en actionfilm, hvor hver ny forhindring udfordrer både vores fysiske evner og mentale styrke.

Der er fire forskellige baner, der stiger i sværhedsgrad. Den første bane er perfekt for nybegyndere og giver os en introduktion til højderne og de grundlæggende teknikker. Efterhånden som vi bevæger os gennem banerne, bliver udfordringerne mere krævende, og vi skal bruge både balance og styrke. Den sidste bane er den mest udfordrende og tester virkelig vores grænser. For dem, der tør, er der også en deathslide, som bringer os hurtigt og sikkert tilbage til jorden med et adrenalinsus.

En af de ting, vi virkelig elsker ved Urban Ranger Camp, er den professionelle tilgang til sikkerhed. Instruktørerne er meget erfarne, og der er altid et højt fokus på at sikre, at alle deltagere får en sikker og sjov oplevelse. Det er også muligt at booke specielle arrangementer som teambuilding-events, polterabender og skoleudflugter, hvilket gør det til et ideelt sted for grupper, der søger en fælles udfordring.

Adgangen til Urban Ranger Camp er let, da det ligger kun 10 minutter fra Københavns centrum. Prisen for tre til fire timers aktivitet er 399 DKK, hvilket vi synes er en god pris for en så unik og spændende oplevelse. Det er også værd at bemærke, at minimumshøjden for deltagelse er 155 cm, hvilket sikrer, at deltagerne er gamle nok til at håndtere udfordringerne.

Adresse: Refshalevej 177, 1432 København K

Gavnø Go Fly

Gavnø Go Fly er en fantastisk klatrepark, der ligger i den naturskønne slotspark på Gavnø Slot. Vores besøg her har altid været en blanding af spænding, sjov og smukke omgivelser, hvilket gør det til en ideel destination for hele familien.

En af de ting, vi virkelig elsker ved Gavnø Go Fly, er det store udvalg af klatrebaner, der passer til alle aldre og niveauer. Parken har seks forskellige baner, der varierer i højde og sværhedsgrad. For de mindste og nybegyndere er juniorbanerne perfekte, da de er lave og sikre. For de mere erfarne klatrere er der højere og mere udfordrende baner oppe i de 150-årige trækroner, hvor man kan nyde en storslået udsigt over fjorden mens man suser ned ad de spændende svævebaner.

Sikkerheden er i top hos Gavnø Go Fly. Parken er udstyret med verdens sikreste klatresystem, hvilket giver både børn og voksne tryghed under hele oplevelsen. Det er også muligt at kombinere klatringen med et besøg i slotsparken, hvilket gør det til en hel dagsudflugt fyldt med eventyr og naturskønne oplevelser.

Gavnø Slot er kendt for sine mange store events, såsom Danmarks største Tulipanfestival, Veteranbilshow og Julemarked. Det betyder, at vi ofte planlægger vores besøg, så vi kan opleve både klatreparken og disse fantastiske arrangementer. En ekstra bonus er, at adgang til Gavnø Go Fly også inkluderer fri adgang til slotsparken, hvor vi kan udforske de smukke haver og nyde en tur i slottets bryggeri, hvor der brygges prisvindende øl.

Vi kan varmt anbefale Gavnø Go Fly til alle, der søger en spændende og udfordrende klatreoplevelse i fantastiske omgivelser. Det er et sted, hvor hele familien kan have det sjovt sammen og skabe uforglemmelige minder.

Adresse: Gavnø 9, 4700 Næstved

Praktisk Information

Lush green trees and sturdy wooden platforms in a serene forest setting, with ropes and obstacles weaving through the branches

Som ivrige klatrere ved vi, at planlægning er nøglen til en vellykket dag i klatreparken. Her har vi samlet nogle nøgleoplysninger, som vil hjælpe dig med at forberede dit næste eventyr.

Åbningstider og Bedste Tidspunkter for Besøg

De fleste klatreparker på Sjælland har varierende åbningstider sæsonmæssigt. Sommermånederne tilbyder typisk længere dage og mere fleksibilitet. Det er værd at tjekke de specifikke parkers hjemmesider for den mest nøjagtige information. Weekend og skoleferier kan være travle, så et tip er at planlægge et besøg på hverdage for en mere rolig oplevelse.

Prisoversigt og Billetinformation

Prisstrukturen i klatreparker kan variere, men mange tilbyder billetter baseret på højde eller alder. Det er en god ide at kigge efter familiebilletter eller gruppepakker for at få den bedste værdi. Nogle parker kan også tilbyde sæsonpas, hvilket kan være en fantastisk investering, hvis du planlægger at besøge ofte.

Klatreudstyr og Påklædning

Kvalitets-klatreudstyr udleveres normalt ved ankomst og er inkluderet i billetprisen. Instruktion fra uddannet personale sikrer, at du ved, hvordan udstyret anvendes korrekt. Vi anbefaler at klæde dig praktisk: tætsiddende tøj, der tillader bevægelse og lukkede sko er et must. Husk også at tage højde for vejret, da du vil være udenfor.

Transport og Adgang til Klatreparker

Klatreparkerne på Sjælland er generelt godt tilgængelige med bil, og nogle ligger også indenfor rimelig afstand fra København. Offentlig transport kan være et alternativ afhængig af den specifikke park. Husk at tjekke parkens hjemmeside for detaljeret information om transportmuligheder og parkering.

Sådan Får du Mest ud af Dit Besøg

For at sikre at du får en uforglemmelig oplevelse i en klatrepark på Sjælland, er det afgørende med god forberedelse og den rette tilgang. Her er nogle tips til, hvordan du bedst muligt kan præparere dig og få mest muligt ud af din dag blandt topperne.

Forberedelse og Hvad du Skal Medbringe

  • Klatreudstyr: Tjek på forhånd om parken tilbyder udstyr, eller om du skal medbringe dit eget. Det er essentielt at have behageligt tøj på, der tillader bevægelse og faste sko med god sål.
  • Pakkeliste: Ud over tøj kan det være en idé at medbringe snack, vand, samt solcreme på solrige dage.

Tips til Førstegangsbesøgende

  • Instruktion: Lyt nøje til de instruktioner som gives af personalet. Selvom du er nybegynder, vil de skabe fundamentet for din sikkerhed og nydelse af de spændende forhindringer.
  • Tilgang til aktiviteterne: Start på de lettere baner og arbejd dig op. Det vil give et boost af selvtillid og gøre dig klar til mere udfordrende forhindringer.

Sådan Udfordrer du dig Selv Sikkerhedsmæssigt

  • Forhør dig om parkens sikkerhedsudstyr: Få en gennemgang af parkens trapezer og andet sikkerhedsudstyr. Brug det korrekt for at sikre en sikker og sjov oplevelse.
  • Vær opmærksom på dine grænser: Det er okay at skubbe dine grænser, men overdrive ikke. Sikkerhed først, også når du søger nye udfordringer.

Efter Besøget: Yderligere Aktiviteter i Området

  • Lokale attraktioner: Mange klatreparker ligger i naturskønne områder. Efter klatringen kan det anbefales at udforske lokale vandrestier eller picnicområder.
  • Afslapning: Overvej en afslappende afslutning på dagen med et restaurantbesøg i nærheden eller en tur til en lokal attraktion for at afrunde din udflugt.

Ofte Stillede Spørgsmål

Når vi søger efter spændende oplevelser i klatreparker på Sjælland, har vi ofte en række spørgsmål der melder sig. Her er svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål, som kan hjælpe familier og eventyrlystne voksne med at forberede sig til en dag fyldt med adrenalin og sjov i sikre omgivelser.

Er Klatreparker Sikre for Mine Børn?

Klatreparker er designet med børnenes sikkerhed i højsæde. Parkerne benytter sikkerhedsudstyr som sikkerhedsseler og hjelme, og personalet er grundigt uddannet i sikkerhedsprocedurer. Det er vigtigt at tjekke aldersgrænser og højdebegrænsninger, da disse kan variere fra park til park.

Hvordan Vælger jeg den Bedste Klatrepark for Mig?

For at vælge den bedste klatrepark, overvej parkens sværhedsgrader og de oplevelser du søger:

  • Familievenlige baner for en sikker og sjov dag med børn.
  • Flere sværhedsgrader sikrer, at både nybegyndere og øvede kan blive udfordret.
  • Tjek parkernes unikke egenskaber, som svævebaner og klatrebaner, for en til-tops oplevelse.

Hvad Skal Jeg Gøre, hvis Jeg er Bange for Højder?

Hvis du er bange for højder, men stadig ønsker at deltage:

  • Start på de lavere baner for langsomt at bygge din selvtillid.
  • Informér personalet om din højdeskræk – de kan give dig råd og støtte.
  • Husk, sikkerhedsudstyret er der for at beskytte dig, så du kan føle dig tryg.

Er der Faciliteter for Handicappede?

Mange klatreparker bestræber sig på at være tilgængelige for alle, herunder besøgende med handicap. Det er dog vigtigt at kontakte parken direkte for specifik information om:

  • Tilgængelighed og adgang for kørestolsbrugere.
  • Eventuelle særlige faciliteter eller hjælpemidler, der tilbydes.

Ved at stille de rigtige spørgsmål, kan vi alle sikre, at vores eventyr i klatreparkers verden bliver både sikre og mindeværdige.