Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Bedste Julefilm For Børn: Hyggelige Klassikere Til Familien

Photo of author

Af BedreEndBedst

Udgivet

Når julen nærmer sig, og vi tænder for de første stearinlys i december, er der intet som at samle familien til en hyggelig filmoplevelse. Det er tidspunktet, hvor magi og eventyr kan leve i stuen, og børnevenlige julefilm er en oplagt måde at skabe julestemning. Vi ved alle, hvor meget glæde de rigtige film kan bringe, især i en tid fyldt med forventningens glæde og duften af gran og brunkager.

Vi har alle vores favoritter, som vi vender tilbage til år efter år, fordi de minder os om julens undere og traditioner. Det kan være klassikere med nisser, julemænd og måske endda et par rensdyr, men også nye fortællinger, der fanger vores hjerter. Mange af de bedste julefilm for børn bygger på temaer om venskab, generøsitet og selvfølgelig, den uundværlige julemagi.

Årets kolde måneder byder på perfekte muligheder for at udforske et væld af julefilm for børn, som kan ses via forskellige streamingtjenester eller traditionelle tv-kanaler. Det er en tid, hvor vi kan introducere de mindste i familien til de fortællinger, vi selv elskede som børn, samt finde nye favoritter, der vil blive en del af vores fælles juletraditioner fremover.

De Bedste Julefilm Genrer Til Børn

A cozy living room with a crackling fireplace, a beautifully decorated Christmas tree, and a pile of presents surrounded by happy children and playful pets

December er en magisk tid, hvor vi hygger os med familien og skaber minder med børnene. At se julefilm sammen er en skøn måde at komme i den rette julestemning på, og der er flere genrer, der især appellerer til børns fantasi og glæde ved julen.

Animationsfilm og Tegnefilm

Animationsfilm og tegnefilm har længe været en favorit blandt børn, når det kommer til julefilm. Disse film er ofte farverige og fulde af eventyr, hvilket gør dem til en sikker vinder. Disney‘s julefilm, som “Frost”, hvor sneen og isen spiller en stor rolle, giver altid børnene noget at drømme om. Streamingtjenesten Viaplay tilbyder et stort udvalg af animationsfilm, hvor Peddersen og Findus med deres sjove og hjertevarmende juleeventyr er et hit for de mindste.

Familiekomedier

Komedier er en genre, der sørger for grin og glæde rundt i stuerne. “Fars Fede Juleferie” og “Tror Du På Julemanden?” er blandt de julekomedier, der år efter år bringer latter til hele familien. Familiekomedier giver en let og afslappende fornemmelse, og er gode til at mægle enhver strid om julekalenderens sidste låge med et smil.

Eventyr og Fantasy

Eventyr- og fantasy-film fanger børnenes forestillingsevne og lader dem drømme sig væk til magiske verdener. “Grinchen”, der fortæller historien om en gnaven skabning, der forsøger at stjæle julen, og “Elf”, som handler om en mand, der er opvokset blandt julemændens hjælpere, er klassikere, der formår at flette julemagien ind i fantastiske universer. På Filmstriben kan man ofte finde disse eventyrlige julefilm, der er perfekte for børn, der elsker magi og mystik.

Aldersspecifikke Anbefalinger

A cozy living room with a glowing fireplace, a Christmas tree adorned with colorful ornaments, and a group of happy children watching a classic holiday movie on a big screen

Når det kommer til at finde de perfekte julefilm, er det vigtigt at tage højde for barnets alder, da interesser og forståelse varierer. Vi har derfor samlet anbefalinger tilpasset to aldersgrupper, så alle kan nyde julemagien.

For de Mindste Børn

For de mindste i familien, børn under 10 år, anbefaler vi hjertevarme klassikere og eventyrlige film, der er lette at forstå og fulde af juleglæde. “Jul i Bakkekøbing” er et særligt hit med dens charmerende persongalleri og søde historie. “Peter Pedal” og hans nysgerrighed er også oplagt, især hans julespecial. De mindste vil også elske “Polarekspressen”, som med sin magiske togtur til Nordpolen, vækker begejstring hos de fleste børn.

  • “Jul i Bakkekøbing”
  • “Peter Pedal”
  • “Polarekspressen”

For Store Børn Og Teenagere

Store børn og teenagere er ofte på udkig efter mere komplekse historier og eventyr i deres julefilm. Her er “Alene Hjemme” serien et fast indslag med dens blanding af humor og højspændte situationer. Filmene om “Krummerne” og “Far til Fire i Byen” giver en fornemmelse af dansk julehygge, mens de engelsksprogede favoritter som “Love Actually” og “The Holiday” er gode valg for ældre børn, som kan sætte pris på romantikken og de finere detaljer i plot.

  • “Alene Hjemme”
  • “Krummerne”
  • “Far til Fire i Byen”
  • “Love Actually” (for teenagere)
  • “The Holiday” (for teenagere)

Endvidere byder streamingtjenester ofte på et bredt udvalg af disse titler, så det er enkelt at streame juleglæden direkte ind i hjemmets hyggelige rammer. Desuden, for de som er vokset op med Astrid Lindgrens univers, tilbyder “Astrid Lindgrens Jul” klassiske svenske juleeventyr, som kan nydes af hele familien. For dem, der holder af sange og musik, byder julekalendere ofte på både underholdning og lærerige elementer med masser af julesang og traditioner.

Klassiske Julefilm

Juletid er en periode fyldt med hygge og traditioner, og hvad er bedre end at slå sig ned med familien og se de klassiske julefilm, som vi alle holder af? Disse film skaber den perfekte julestemning og er en fast del af mange hjem i juleferien.

Traditionelle Danske Julefilm

  • Nissebanden: Denne klassiske danske serie omhandler de kære nisser og deres forberedelser til jul, som glæder både børn og voksne. Hver episode byder på hygge, humor og en følelse af julemagi.
  • Mumitroldene: Selvom Mumitroldene er finske, har de fundet en særlig plads i hjertet på danske børn. I juleepisoderne følger vi Mumitroldene og deres venner, som de fejrer jul i Mumidalen, hvilket indkapsler ægte skandinavisk julestemning.

Internationale Juleklassikere

  • Niko og de flyvende rensdyr: En animationsfilm om den lille rensdyr Niko, som drømmer om at flyve ligesom hans far. Filmen bringer eventyr og spænding til julehyggen.
  • The Nightmare Before Christmas: Tim Burtons stop-motion mesterstykke, som blander halloween med julen, er en unik fortælling, der har fascineret børn og voksne i mange år.
  • Polar-ekspressen: Tag med på den magiske togrejse til Nordpolen, hvor både tro og tvivl på julemanden mødes i en hjertevarmende historie.
  • Home Alone: Ingen jul uden den frække og opfindsomme Kevin, der forsvarer sit hjem mod to klodsede tyve. Filmen er spækket med humor og spænding, der sammen med et strejf af sentiment, skaber den perfekte julestemning.

I disse film finder vi alt fra dansende nisser til eventyrlige togrejser, alt sammen indhyllet i den særlige julestemning, som kun klassiske julefilm kan frembringe. Lad os sætte os godt til rette og nyde disse filmiske skatte, der har glædet generationer.

Sådan Finder Du Julefilm Til Børn

Når julen nærmer sig, er det tid til at finde de bedste julefilm, som kan samle familien og sprede julestemning i hjemmet. Vi skal se på, hvordan man nemt og hurtigt finder frem til julefilmene på streamingtjenester og via julekalendere samt TV-udsendelser.

Streamingtjenester

Mange af de sødeste og sjoveste julefilm kan findes på streamingtjenester. For eksempel tilbyder Viaplay en bred vifte af julefilm for børn, og ofte kan man prøve tjenesten gratis i en prøveperiode. Blockbuster.dk er en anden streamingtjeneste, hvor man kan leje eller købe julefilmene til en hyggelig aften i sofaen. Derudover kan Filmstriben, som er en streamingtjeneste knyttet til bibliotekerne, være en god kilde til både danske og internationale julefilm.

Julekalendere Og Tv-udsendelser

Julekalendere er en essentiel del af dansk familiepleje i juletiden. De klassiske julekalendere som “Nissebanden i Grønland”, som har underholdt mange generationer, bliver ofte genudsendt på nationalt TV. Ud over de traditionelle julekalendere, byder TV-kanalerne også på særlige juletema-udsendelser. Disse kan levere spænding og eventyr for børnene i Lunøs magiske univers, og kan streames på forskellige tider, så hele familien kan samles om underholdningen. Husk at tjekke de respektive kanalers sendeplaner for at få det fulde overblik over, hvornår I kan tænde for TV’et og lade jer opsluge af julemagien.

Skab Hyggelig Julestemning Derhjemme

Cozy home with Christmas decorations, warm lighting, and a flickering fireplace. Snow falling outside the window. Family-friendly Christmas movie playing on the TV

I julens tid er det vores mål at omdanne vores hjem til et vaskeægte juleeventyr. Vi fokuserer på at kombinere traditionelle aktiviteter med hyggelige julefilm, skabe stemningsfuld julepynt og arrangere temaaftener, der bringer familien sammen og spreder glæde.

Aktiviteter og Filmvisning

Vi sørger for at vælge julefilm, der passer til hele familiens smag. Det kan være alt fra de elskede klassikere som “Alene Hjemme” og “Grinchen” til nyere favoritter. Samtidig planlægger vi forskellige aktiviteter, såsom:

  • At bage julesmåkager sammen inden filmen starter.
  • At lave vores egen popcorn til filmvisningen.

Vi tænder for de lunø stearinlys og sørger for, at vores yndlingsplaid er inden for rækkevidde, så vi kan gøre filmvisningen ekstra hyggelig og indbydende.

Julepynt og Temaaftener

Juletræet er naturligvis centrum for vores julepynt. Vi pynter det med hjemmelavede dekorationer og varmt lys for at frembringe den perfekte julestemning. For at gøre hver aften speciel, arrangerer vi temaaftener:

  • Juleaftenstema: Vi klæder os ud i festligt tøj, og efter middagen ser vi en film, som alle i familien forbinder med juleaften.
  • Hyggelig Julefilmtema: Vi dykker ned i julefilmhavet og finder film, der fremhæver julens magi og hygge, som vi kan se sammen mens snedriverne daler udenfor vinduet.

Ved at vælge de rigtige film og skabe en varm atmosfære, kan vi som familie nyde hinandens selskab og fejre julen fuldt ud.

Ekstra Tips Til En Magisk Filmjul

A cozy living room with a crackling fireplace, a beautifully decorated Christmas tree, and a table set for a festive holiday meal

Julen er tid for hygge og magi, og hvad bedre måde at indfange stemningen på end med en samling af de bedste julefilm for børn? Her er nogle tips til at skabe en ekstra magisk filmjul for hele familien.

Skab den rette atmosfære: Tænd for julelysene, og saml jer omkring fjernsynet med masser af bløde puder og varme tæpper. En skål fuld af julesnacks vil helt sikkert også være hit.

Vælg med hjertet: Når det kommer til filmvalg, er det vigtigt at vælge med hjertet. Klassikere som Mumitroldenes vinter – bliver det jul i år? og Muppets Juleeventyr, hvor Gonzo fortæller historien, er sikre valg, der bringer smil frem på læben.

  • Traditioner er guld værd: Lav det til en tradition at se bestemte film hvert år. Familien Jul og dets skønne fortælling om julemanden og gårdnissen er en oplagt tradition for de mindste.
  • Nye film kan også være magiske: Giv plads til nye film på julekalenderen. Et godt bud kunne være Holidate til de lidt større børn, som søger noget nyt.

Familiens dynamik: Husk at tage højde for hele familiens smag – måske The Family Stone kan være den film, der samler både børn og voksne?

Interaktiv julehygge: Diskuter filmenes karakterer og handling. Hvem kan bedst lide julemanden, og hvem er mest indtaget af de søde mumitrolde?

Ved at inkludere disse elementer, kan vi sammen sikre, at filmjulen bliver fyldt med både tradition og fornyelse, og at magien i de små stunder bliver levende for alle i familien. Lad os gøre denne julefilmssæson til en uforglemmelig tid.

Find De Nyeste Julefilm For Børn

Julen er en tid fuld af magi og glæde, specielt for de mindste. Vi ved alle, hvor meget et eventyr om rensdyr og julemanden kan lyse op i børnenes øjne. Når det kommer til nyeste julefilm for børn, er der et par titler, som vi har bemærket i år.

Her er en liste over nogle af de film, som vi synes, du og familien skal holde øje med:

  • Julemandens Eventyr: En ny animationsserie med magi og venskab, der vil varme hjerter i decemberkulden.
  • Rensdyrets Ridt: En hjertevarmende fortælling om det mindste rensdyr, der drømmer om at blive en del af julemandens slædehold.
  • Nissebanden og Gavefabrikken: En film fuld af spænding, hvor en gruppe nisser må redde julen fra at blive aflyst.

I søgen efter disse nye fortællinger, husk at tjekke online streamingtjenester som Viaplay eller SF Kids, som ofte tilbyder gratis prøveperioder. Disse steder kan være skattekamre fulde af nyere julefilm, perfekte til julens hyggelige stunder.

Husk at nye julefilm ikke kun handler om underholdningen; de kan også være en måde at lære børnene om værdier som generøsitet og samvær. Vi ser frem til at snøre støvlerne, krølle op i sofaen med en kop varm kakao og nyde årets nyeste julefilm sammen. Glædelig jul!

Lærerige Julefilm Og Julens Budskab

Juletiden er en vidunderlig periode fyldt med magi og hygge, hvor vi samles med vores familier og fejrer højtiden. Når vi ser julefilm med vores børn, ønsker vi, at de skal lære noget om julens sande værdier. Julefilm indeholder ofte budskaber om venskab, generøsitet, og betydningen af familien.

  • Familie: Vægten lægges på familiens betydning og de relationer, vi nærer. Film som disse minder os om, at samvær med familien er uvurderligt i juletiden.
  • Magi: Magien i julefilm forstærker vores tro på det umulige og holder vores juledrømme i live, især hos de små.

Julemanden optræder ofte som symbol på gavmildhed og det at give fremfor at modtage, hvilket understøtter julens gaverige traditioner. Film, der har julekalenderen som tema, hjælper med at bygge spændingen op til juleaften og kan endda være pædagogiske, i takt med at hver låge åbnes.

Her er nogle lærerige aspekter at holde øje med i julefilm:

  1. Givens ånd: Filmene inspirerer børn til at værdsætte glæden ved at give snarere end kun at modtage julegaver.
  2. Hjælpsomhed: De opmuntrer til hjælpsomhed, når vi ser karaktererne hjælpe hinanden.
  3. Næstekærlighed: Læren om at dele og være venlige, især over for dem der er mindre heldige.

Disse temaer væver sig elegant ind i handlingen og tilbyder en hyggelig seeroplevelse, der rører vores hjerter og minder os om julens budskab.

Konklusion

Vi har nu gennemgået en række julefilm, som byder på alt det, vi holder af ved juletiden. Blandt de fremhævede film, finder vi historier om Julemanden, hans hjælpere, rensdyr, og selvfølgelig den uundgåelige julemagi. Fra den søde og sjove underholdning til de mere eventyrlige fortællinger, er der noget for enhver smag i familien.

  • Populære Valg for de Mindste:
    • Frost
    • Grinchen
  • Danske Favoritter:
    • Nissebanden i Grønland
    • Snehvide og de syv små dværge

Disse film skaber ikke kun glæde blandt børnene, men også hos os voksne, som får lov at genopleve julestemningen gennem børnenes øjne. Med en blanding af klassikere og nye hits har vi fundet frem til de bedste titler, der kan nydes i sofaens trygge hjørne. For at skabe ekstra julehygge, kan disse film kombineres med julegodter og varm kakao.

Det er vores håb, at disse film vil bidrage til mange hyggelige stunder, hvor familien kan samles og skabe nye minder. Husk, at flere af disse film er tilgængelige på streamingtjenester, hvilket gør det let at få adgang til dem når som helst. Så sæt jer godt til rette, tryk ‘afspil’, og lad jer opsluge af julefilmens fortryllende verden.