Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: De 9 Bedste Franske Restauranter i København i 2024!

Photo of author

Af BedreEndBedst

Opdateret

København er et sandt paradis for madentusiaster, og hvis du er på jagt efter autentisk fransk cuisine, er du kommet til det rette sted. Vi har udforsket byens charmerende gader og fundet de bedste franske restauranter, der vil tage dig med på en kulinarisk rejse til Frankrig uden at forlade hovedstaden.

Fra elegante bistroer til hyggelige brasseries, København byder på en bred vifte af franske spisesteder, der passer til enhver smag og ethvert budget. Uanset om du drømmer om en romantisk middag med udsøgt vin eller en afslappet frokost med venner, har vi samlet en liste over de 9 bedste franske restauranter i København, der vil tilfredsstille selv de mest kræsne ganer.

1. l’Alsace

l'Alsace, bedømt som den bedste franske restaurant i København

l’Alsace ligger gemt i det charmerende Pistolstræde, hvor atmosfæren emmer af gammeldags københavnerstemning.

Restauranten byder på en unik blanding af fransk og østrigsk køkken. Her kan vi nyde lækre retter fyldt med karakter og hjertevarme. De håndplukkede vine og specialiteter passer perfekt til maden.

l’Alsace er ikke kun for små grupper. De kan også håndtere større selskaber på op til 40 personer. Det gør stedet ideelt til både forretningsmiddage og private fejringer.

Indretningen er hyggelig og intim, hvilket skaber de perfekte rammer for en stemningsfuld aften. Vi elsker at sidde her og nyde maden, mens vi kigger ud på de toppede brosten.

Hvad: l’Alsace
Hvor: Ny Østergade 9, 1101 København K

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

2. Coq en Pate

Coq en Pate, nummer to på listen over de bedste franske restauranter i København

Coq en Pate er en hyggelig fransk bistro, der bringer en bid af Paris til København. Navnet betyder bogstaveligt talt “en hane i en dej” og lover en behagelig og forkælende oplevelse.

Menuen her er enkel og skifter med årstiderne. Vi elsker, hvordan kokken lader sig inspirere af friske råvarer og laver alt fra bunden. Det er tydeligt, at ejerne brænder for god mad.

Frederic Francois, grundlæggeren og køkkenchefen, har rødder i det franske køkken. Hans erfaring skinner igennem i de smukt anrettede retter. Sammen med den talentfulde kok Andrei Mirea, der har arbejdet på Michelin-restauranter, skaber de en autentisk fransk spiseoplevelse.

Stemningen i den lille bistro er intim og hjemlig. Vi føler os virkelig forkælet, når vi træder ind – præcis som navnet lover. Det er det perfekte sted at nyde en hyggelig middag med venner eller en romantisk aften for to.

Hvad: Coq en Pate
Hvor: Landskronagade 4, 2100 København

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

3. L’Education Nationale

L'Education Nationale

L’Education Nationale har serveret autentisk fransk mad siden 1992. Det er et sted, der virkelig får os til at føle, at vi er trådt ind i en parisisk bistro.

Stemningen her er hyggelig og afslappet. Vi elsker at sidde ved de små borde og nyde vores måltid, mens vi ser livet passere forbi udenfor. Menukortet byder på klassiske franske retter, og vi bliver altid fristet af deres lækre desserter.

L’Education Nationale er perfekt til både en romantisk middag og en hyggelig aften med venner. Personalet er venligt og hjælpsomt, og de ved virkelig noget om fransk vin. Vi anbefaler at prøve deres dagens ret – den er altid et godt valg.

Hvad: L’Education Nationale
Hvor: Larsbjørnsstræde 12, 1454 København

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

4. Je t’aime

Je t'aime

Vi er vilde med den hyggelige stemning på Je t’aime i København. Denne franske perle ligger gemt i Vesterbros charmerende gader. Her kan vi nyde autentisk fransk mad i indbydende omgivelser.

Menukortet byder på klassiske franske retter. Vi elsker deres cremet foie gras og saftige boeuf bourguignon. Vinkortet er også imponerende med et stort udvalg af franske vine.

Servicen er altid venlig og opmærksom. Personalet er klar til at guide os gennem menuen og komme med gode anbefalinger. Det får os til at føle os velkomne og godt tilpas.

Je t’aime er perfekt til både en romantisk middag og en hyggelig aften med venner. Vi nyder at sidde ude på den lille terrasse om sommeren og se livet på gaden passere forbi.

Hvad: Je t’aime
Hvor: Dybbølsgade 9, 1721 København

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

5. Maison

Maison

Maison på Dronningens Tværgade byder på en autentisk bistro-oplevelse, der får os til at drømme om Paris’ charmerende gader.

Restauranten imponerer med sin elegante indretning. Marmorplader, dybe farver og klassiske fletstole skaber en stemningsfuld atmosfære, der emmer af fransk charme.

Menukortet er en kærlighedserklæring til det franske køkken. Her finder vi altid lækre bistroklassikere som østers og steak au poivre. Retterne laves fra bunden med omhyggeligt udvalgte råvarer, og kvaliteten skinner igennem i hver bid.

På varme dage kan vi nyde vores måltid på den hyggelige terrasse. Det veluddannede personale står klar med gode råd om både mad og vin, så vi får den bedste oplevelse.

Hvad: Maison
Hvor: Dronningens Tværgade 43, 1302 København

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

6. Bistro Boheme

Bistro Boheme

Vi elsker den autentiske franske stemning på Bistro Boheme. Det er som at træde ind i en lille bid af Paris midt i København. Restauranten har virkelig formået at skabe et pusterum fra byens travlhed.

Maden her er intet mindre end fantastisk. Køkkenet serverer klassisk fransk gastronomi med en moderne twist. Vi bliver altid imponerede over, hvor smagfuldt og smukt anrettet hver ret er.

Servicen på Bistro Boheme er i top. Personalet er venligt og opmærksomt, og de ved virkelig, hvad de taler om, når det kommer til maden og vinene. Det gør hele oplevelsen endnu bedre.

Stedet er perfekt til både en hyggelig frokost og en romantisk middag. Vi anbefaler at bestille bord på forhånd, da Bistro Boheme er ret populær blandt både lokale og turister.

Hvad: Bistro Boheme
Hvor: Esplanaden 8, 1263 København

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

7. Den Franske Cafe

Den Franske Cafe

Den Franske Cafe ligger lige ved Sortedamssøen og giver os en fantastisk udsigt over vandet. Det er den perfekte spot til at nyde en kop kaffe eller et glas vin på en solrig dag.

Menuen byder på et væld af franske klassikere, snacks og lækre specialiteter. Vi elsker, at vi kan få både lette salater og mere substantielle retter. Det er et godt sted at tage hen, uanset om vi er sultne eller bare trænger til en lille forfriskning.

Cafeen har været en del af Københavns cafescene i mange år og er stadig lige populær. Det er ikke uden grund – stemningen er hyggelig, og maden er god. Vi skal bare huske, at der kan være travlt på dage med store arrangementer i Parken.

Dan Holst, som driver stedet, har en masse erfaring fra andre kendte restauranter i byen. Det kan vi virkelig mærke på servicen og kvaliteten af maden. Alt i alt er Den Franske Cafe et must-try for alle, der elsker fransk inspireret mad i hyggelige omgivelser.

Hvad: Den Franske Cafe
Hvor: Sortedam Dossering 101, 2100 København

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

8. Restaurant La Petanque

Restaurant La Petanque

Restaurant La Petanque ligger i Rømersgade og tilbyder en autentisk oplevelse af det franske køkken.

Stedet har en hyggelig atmosfære, der får os til at føle os hensat til en lille bistro i Paris. Menuen byder på klassiske franske retter, tilberedt med kærlighed og omhu.

La Petanque har gode åbningstider, så vi kan nyde deres lækre mad både til frokost og middag. De har åbent alle ugens dage, hvilket gør det nemt at planlægge et besøg.

Hvis vi vil være sikre på at få bord, kan vi ringe eller sende en e-mail for at reservere. Det er en god idé, især i weekenderne, hvor der kan være travlt.

Hvad: Restaurant La Petanque
Hvor: Rømersgade 9, 1362 København K

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

9. Bistro Cocorico

Bistro Cocorico

Vi er vilde med den ægte franske stemning på Bistro Cocorico. Dette hyggelige sted på Østerbro serverer lækre klassiske retter fra det franske køkken. Deres brunch er et must-try med både kød- og vegetarmuligheder.

Menuen byder på alt fra croque monsieur til foie gras. Vi er særligt begejstrede for deres charcuterie-tallerken og quiches. Om aftenen kan man nyde en 4-retters menu, der virkelig viser køkkenets kunnen.

Vinkortet er imponerende med et godt udvalg af franske vine. Man kan få både rød, hvid og rosé i glas eller flaske. Og glem ikke at prøve deres crème brûlée til dessert – den er helt perfekt.

Bistro Cocorico holder også specielle events som oste- og vinaftener. Det er et godt sted at besøge, hvis man vil have en bid af Frankrig midt i København.

Hvad: Bistro Cocorico
Hvor: Blegdamsvej 128, 2100 København

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.