Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: Bedste Peanutbutter (2024) | 10 Jordnøddesmør i Test!

Photo of author

Af BedreEndBedst

Opdateret

Peanutbutter er en lækker og alsidig ingrediens, som mange af os elsker. Vi kan smøre det på brød, bruge det i bagværk eller tilføje det til asiatiske retter for at give dem ekstra smag og konsistens. Der findes mange forskellige mærker og varianter af peanutbutter på markedet, og det kan være svært at vælge den bedste.

Bedste Peanutbutter i Test 2024

Vi har set nærmere på de peanutbutter-produkter, der er tilgængelige lige nu, og her er vores bud på en rangeret liste over de 10 bedste peanutbutter:

  1. Bodylab Peanut Butter Ultra Crunch
  2. Urtekram Peanut Butter Crunchy Eco
  3. Core Peanut Butter
  4. Star Nutrition Crunchy Peanut Butter
  5. Bodylab Peanut Butter Super Smooth
  6. PB2 Powdered Peanut Butter
  7. Urtekram Peanut Butter Smooth Eco
  8. Myprotein Peanut Butter Original Smooth
  9. Bulk Powders Crunchy Roasted Peanut Butter
  10. Easis Simply Peanut Butter

Uanset om du foretrækker en cremet eller knasende konsistens, eller om du leder efter en sundere mulighed, har vi noget for enhver smag.

1. Bodylab Peanut Butter Ultra Crunch

Bodylab Peanut Butter Ultra Crunch er rangeret som nummer 1 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

Bodylab Peanut Butter Ultra Crunch er en lækker peanutbutter, der har vundet vores hjerter. Den kommer i en praktisk 500g beholder, som er perfekt til både madlavning og snacks.

Denne peanutbutter skiller sig ud ved at have en dejlig knasende tekstur. Den er fyldt med store stykker ristede peanuts, som giver et ekstra crunch i hver bid.

Vi elsker, at Bodylab har lavet denne peanutbutter uden tilsat sukker eller salt. Det gør den til et sundere valg sammenlignet med mange andre mærker på markedet.

Et andet plus er, at den er fri for palmeolie og rapsolie. Det er godt for både vores sundhed og miljøet.

✔️ Fordele:

  • Fyldt med store stykker ristede peanuts
  • Ingen tilsat sukker eller salt
  • Fri for palmeolie og rapsolie
  • Velegnet til både madlavning og som snack • Laktosefri og glutenfri

❌ Ulemper:

  • Kan være for grov for dem, der foretrækker glat peanutbutter
  • Lidt dyrere end nogle supermarkedsmærker

⭐ Anbefaling:

Vi synes, Bodylab Peanut Butter Ultra Crunch er perfekt til dem, der elsker en knasende tekstur i deres peanutbutter. Den er særlig god til atleter og fitnessentusiaster, der ønsker et proteinrigt mellemmåltid uden unødvendige tilsætningsstoffer.

Peanutbutteren er også velegnet til vegansk madlavning og bagning. Den giver en dejlig smag og konsistens til smoothies, proteinbarer og bagværk.

Alt i alt er Bodylab Peanut Butter Ultra Crunch et kvalitetsprodukt, der fortjener en plads i enhver peanutbutter-elskers køkken. Den er måske lidt dyrere, men smagen og kvaliteten gør den helt klart værd at prøve.

2. Urtekram Peanut Butter Crunchy Eco

Urtekram Peanut Butter Crunchy Eco er rangeret som nummer 2 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

Vi har fundet en sand perle blandt peanutbutter-elskere! Urtekram Peanut Butter Crunchy Eco er en økologisk lækkerbisken, der vil få dine smagsløg til at juble.

Denne cremet peanutbutter er fyldt med fine stykker af jordnødder, der giver den perfekte crunch i hver bid. Med 99,5% jordnødder og et lille pift salt er det en ren nydelse uden unødvendige tilsætningsstoffer.

Konsistensen er tyk og cremet, hvilket gør den perfekt til at smøre på brød eller bruge i bagværk. Den kraftige jordnøddesmag er intens og autentisk.

✔️ Fordele:

  • Økologisk og vegansk
  • Ingen tilsat sukker
  • Højt proteinindhold (32g pr. 100g)
  • Rustik konsistens med jordnøddestykker

Urtekram har virkelig ramt plet med deres næsten-som-hjemmelavet opskrift. Den laves på deres eget risteri i Mariager, hvor de gyldne jordnødder males på en gammel Knoll-kværn.

❌ Ulemper:

  • Kan være lidt dyrere end ikke-økologiske alternativer
  • Begrænset tilgængelighed i nogle butikker

⭐ Anbefaling:

Vi anbefaler Urtekram Peanut Butter Crunchy Eco til alle, der værdsætter kvalitet og naturlige ingredienser. Den er ideel for sundhedsbevidste forbrugere og dem, der ønsker en peanutbutter uden tilsætningsstoffer.

Produktet skiller sig ud ved sin enkle ingrediensliste og hjemmelavede karakter. Det er et godt valg for dig, der leder efter en autentisk smagsoplevelse.

3. Core Peanut Butter

Core Peanut Butter er rangeret som nummer 3 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

Core Peanut Butter er et svensk produkt, der har vundet popularitet blandt sundhedsbevidste forbrugere. Det er lavet udelukkende af jordnødder uden tilsætning af salt, olie eller konserveringsmidler.

Jordnødderne i Core Peanut Butter ristes forsigtigt for at opnå den bedste smag. Det giver produktet en autentisk og rig smag, der passer godt til mange forskellige retter.

Vi kan få Core Peanut Butter i både smooth og crunchy varianter. Det er perfekt for dem, der har svært ved at vælge en favorit eller hvis familien er uenig om, hvilken type der er bedst.

✔️ Fordele:

  • Kun jordnødder som ingrediens
  • Ingen tilsatte olier eller salt
  • Fås i både smooth og crunchy varianter
  • Autentisk smag

❌ Ulemper:

  • Kan være dyrere end nogle andre mærker
  • Måske ikke så cremet som peanutbutter med tilsat olie

⭐ Anbefaling:

Core Peanut Butter er bedst til dem, der ønsker en ren og naturlig peanutbutter uden tilsætningsstoffer. Det skiller sig ud ved sin enkle ingrediensliste og autentiske smag.

Dette produkt er ideelt for folk, der fokuserer på naturlige ingredienser og gerne vil undgå unødvendige tilsætningsstoffer. Det passer godt ind i en sund livsstil og kan bruges i alt fra morgenmad til bagning.

Vi synes, at Core Peanut Butter er et godt valg for dem, der leder efter en ærlig og uforarbejdet peanutbutter. Det giver en ægte jordnøddesmag uden kompromiser.

4. Star Nutrition Crunchy Peanut Butter

Star Nutrition Crunchy Peanut Butter er rangeret som nummer 4 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

Star Nutrition Crunchy Peanut Butter er en lækker og sund mulighed for peanutbutter-elskere. Dette produkt er lavet af 100% jordnødder og har en dejlig knasende tekstur.

Vi elsker den autentiske smag af jordnødder i dette peanutbutter. Det er perfekt til at smøre på brød eller bruge i madlavning og bagning.

Star Nutrition tilbyder deres peanutbutter i en praktisk 1 kg beholder. Det giver god værdi for pengene og sikrer, at du har nok til længere tid.

✔️ Fordele:

  • Lavet af 100% jordnødder
  • Ingen tilsatte sukkerarter eller olier
  • God kilde til protein og sunde fedtstoffer
  • Velegnet til både madlavning og som spread

❌ Ulemper:

  • Kan være lidt tør sammenlignet med andre mærker
  • Olien kan skille sig i toppen af beholderen
  • Ikke økologisk

⭐ Anbefaling:

Vi synes, Star Nutrition Crunchy Peanut Butter er ideel for dem, der ønsker en ren og naturlig peanutbutter uden tilsætningsstoffer. Det er særligt godt for fitness-entusiaster og sundhedsbevidste forbrugere, der leder efter en proteinrig snack.

Dette peanutbutter skiller sig ud ved sin enkle ingrediensliste og knasende konsistens. Det er et solidt valg for dem, der foretrækker en mere autentisk jordnøddesmag uden ekstra sødemidler eller olier.

Vi finder Star Nutrition Crunchy Peanut Butter som et godt allround-valg til daglig brug. Det fungerer lige godt på en skive rugbrød, i en smoothie eller som ingrediens i bagværk.

5. Bodylab Peanut Butter Super Smooth

Bodylab Peanut Butter Super Smooth er rangeret som nummer 5 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

Bodylab Peanut Butter Super Smooth er en lækker og cremet peanutbutter, der har vundet mange fans blandt fitnessfolk og sundhedsbevidste. Den kommer i en praktisk 500g beholder, som er nem at have med på farten.

Denne peanutbutter er lavet af 100% naturlige ingredienser uden tilsætning af sukker, salt eller olie. Det gør den til et sundere valg sammenlignet med mange andre mærker på markedet.

Med et proteinindhold på hele 27% er Bodylab Peanut Butter Super Smooth et godt valg for dem, der ønsker at øge deres proteinindtag. Den passer perfekt til en proteinrig smoothie eller som topping på havregrød.

✔️ Fordele:

  • Højt proteinindhold (27%)
  • Ingen tilsatte sukkerarter eller olier
  • 100% naturlige ingredienser
  • Cremet og let at smøre

❌ Ulemper:

  • Kan være lidt dyr sammenlignet med nogle andre mærker
  • Findes kun i få smagsvarianter

⭐ Anbefaling:

Vi synes, Bodylab Peanut Butter Super Smooth er perfekt til fitnessudøvere og alle, der ønsker en ren og proteinrig peanutbutter. Den skiller sig ud ved sin cremede konsistens og høje kvalitet.

Smagen er ren og naturlig, hvilket vi virkelig sætter pris på. Den er ikke for sød, men har stadig den klassiske peanutbutter-smag, vi alle elsker.

Vi bruger den ofte i vores proteinshakes efter træning eller som et sundt spread på rugbrød. Den giver en god mæthedsfornemmelse og er et godt alternativ til mindre sunde snacks.

Alt i alt er Bodylab Peanut Butter Super Smooth et kvalitetsprodukt, der lever op til sit navn. Den er super glat og nem at arbejde med i køkkenet. Vi kan varmt anbefale den til alle, der leder efter en sund og lækker peanutbutter.

6. PB2 Powdered Peanut Butter

PB2 Powdered Peanut Butter er rangeret som nummer 6 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

PB2 Powdered Peanut Butter er en spændende nyskabelse i peanutbutter-verdenen. Dette produkt er lavet af friskristede peanuts, der er blevet presset for at fjerne det meste af fedtet.

Resultatet er et pulver, der kan blandes med vand for at lave en cremet peanutbutter. Det giver os mulighed for at nyde smagen af peanutbutter med færre kalorier.

PB2 er lavet af 100% naturlige ingredienser og indeholder ingen kunstige smagsstoffer. Det er en god nyhed for os, der gerne vil holde os til rene og simple produkter.

✔️ Fordele:

  • Lavt kalorieindhold
  • Nem at tilføje i smoothies og bagværk
  • Lang holdbarhed
  • Høj proteinindhold

❌Ulemper:

  • Kræver forberedelse før brug
  • Ikke samme konsistens som traditionel peanutbutter
  • Kan være dyrere end almindelig peanutbutter

⭐ Anbefaling:

PB2 er perfekt for os, der tæller kalorier eller vil have mere protein i kosten. Det er også godt for dem, der elsker at bage eller lave smoothies.

Vi synes, at PB2 er et godt valg, hvis man vil have fleksibilitet i køkkenet. Det kan bruges i mange forskellige retter og giver os mulighed for at justere konsistensen efter behov.

Smagen er intens og jordnøddeagtig, meget lig traditionel peanutbutter. Men teksturen er anderledes, så det er værd at prøve, før man køber en stor portion.

Alt i alt er PB2 et interessant alternativ til almindelig peanutbutter. Det giver os mulighed for at nyde smagen med færre kalorier og mere protein.

7. Urtekram Peanut Butter Smooth Eco

Urtekram Peanut Butter Smooth Eco er rangeret som nummer 7 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

Urtekram Peanut Butter Smooth Eco er en lækker økologisk peanutbutter, der er produceret i Danmark. Den har en cremet konsistens og en ren, naturlig smag af jordnødder.

Dette produkt består af 99,5% jordnødder og en smule salt – intet andet. Det gør den til et sundt valg for dem, der ønsker en ren peanutbutter uden tilsætningsstoffer.

En ting, vi især godt kan lide ved denne peanutbutter, er dens jævne konsistens. Den er nem at smøre på brødet og giver en ensartet smag i hvert bid.

✔️ Fordele:

  • Økologisk
  • Kun to ingredienser: jordnødder og salt
  • Produceret i Danmark
  • Cremet konsistens
  • Vegansk
  • Uden tilsat sukker

❌ Ulemper:

  • Olien kan skille sig i toppen
  • Kan være svær at røre ud første gang

Det er værd at bemærke, at denne peanutbutter ikke indeholder emulgator. Det betyder, at olien naturligt kan lægge sig i toppen af glasset. Man skal derfor huske at røre den godt igennem før brug.

⭐ Anbefaling:

Vi synes, at Urtekram Peanut Butter Smooth Eco er perfekt til dem, der ønsker en ren og naturlig peanutbutter uden tilsætningsstoffer. Den er særligt god for økologisk-bevidste forbrugere og veganere.

Urtekram har virkelig formået at skabe en peanutbutter, der smager som var den importeret direkte fra USA. De gyldenristede jordnødder giver en dyb og intens smag.

Produktet skiller sig ud ved at være lokalt produceret i Danmark, hvilket er ret unikt for peanutbutter. Det giver en god fornemmelse at støtte lokal produktion.

8. Myprotein Peanut Butter Original Smooth

Myprotein Peanut Butter Original Smooth er rangeret som nummer 8 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

Myprotein Peanut Butter Original Smooth er en lækker og cremet peanutbutter, der er perfekt til både snacks og madlavning. Vi har prøvet den og er imponerede over dens rene ingrediensliste og glatte konsistens.

Denne peanutbutter indeholder kun jordnødder og en smule salt. Det betyder, at vi får den fulde, naturlige smag af jordnødder uden tilsatte sukkerarter eller olier.

Teksturen er silkeblød og nem at smøre ud. Det gør den ideel til alt fra brød og frugt til smoothies og bagværk.

✔️ Fordele:

  • Ren ingrediensliste
  • Højt proteinindhold
  • Cremet konsistens
  • Alsidig brug i køkkenet
  • God kilde til sunde fedtstoffer

❌ Ulemper:

  • Kan være lidt dyrer end nogle supermarkedsmærker
  • Olien kan skille sig i toppen ved længere tids opbevaring

⭐ Anbefaling:

Vi synes, Myprotein Peanut Butter Original Smooth er perfekt for dem, der ønsker en ren og naturlig peanutbutter uden tilsætningsstoffer. Den er særlig god til fitness-entusiaster på grund af det høje proteinindhold.

Smagen er intens og jordnøddeagtig, hvilket vi virkelig sætter pris på. Vi bruger den ofte i vores morgenmad eller som en hurtig snack med æbleskiver.

En ting, vi bemærker, er at den mættende effekt er ret høj. Det gør den til et godt valg, hvis vi vil holde sulten væk mellem måltiderne.

Alt i alt er vi glade for kvaliteten og renheden af dette produkt. Det står ud fra mængden ved at fokusere på det væsentlige – gode jordnødder og intet andet.

9. Bulk Powders Crunchy Roasted Peanut Butter

Bulk Powders Crunchy Roasted Peanut Butter er rangeret som nummer 9 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

Bulk Powders Crunchy Roasted Peanut Butter er et lækkert valg for dem, der elsker jordnøddesmør med bid. Dette produkt kommer i en stor 1000g beholder, hvilket gør det perfekt til dem, der bruger meget peanutbutter.

Vi synes, at smagen er rigtig god. Den har en dejlig ristet aroma og en cremet konsistens med knasende jordnødestykker. Det giver en god oplevelse at smøre det på brødet eller bruge det i madlavningen.

En stor fordel er, at dette peanutbutter er 100% naturligt. Der er ikke tilsat sukker, salt eller olier. Det betyder, at vi får den rene jordnøddesmag uden unødvendige tilsætningsstoffer.

✔️ Fordele:

  • Stor 1000g beholder
  • 100% naturligt uden tilsætningsstoffer
  • Højt proteinindhold på 29g per 100g
  • God crunchy konsistens

❌ Ulemper:

  • Kan være svær at røre, hvis olien skiller
  • Lidt dyrere end nogle andre mærker

⭐ Anbefaling:

Vi synes, Bulk Powders Crunchy Roasted Peanut Butter er perfekt til fitnessentusiaster og dem, der ønsker et rent, naturligt produkt. Det høje proteinindhold gør det ideelt som et supplement til træning. Desuden er den store beholder praktisk for familier eller folk, der bruger meget peanutbutter i deres kost.

10. Easis Simply Peanut Butter

Easis Simply Peanut Butter er rangeret som nummer 10 på BedreEndBedst.dk's liste over de bedste peanutbutter i test tilgængelige i Danmark.

Easis Simply Peanut Butter er et lækkert og sundt valg for os, der elsker peanutbutter. Dette produkt består af 100% jordnødder uden tilsætning af salt eller sukker. Det giver os en ren og autentisk smag af peanuts.

Vi kan bruge denne peanutbutter på mange måder. Den er perfekt som smørepålæg på brød eller som topping på grød. Dens cremet konsistens gør den nem at bruge i madlavning og bagning.

✔️ Fordele:

  • 100% naturlige ingredienser
  • Ingen tilsat sukker eller salt
  • Velegnet til vegansk kost
  • Glutenfri

Easis Simply Peanut Butter er også rig på protein og sunde fedtstoffer. Det gør den til et godt valg for os, der træner eller bare vil have et sundt mellemmåltid.

❌ Ulemper:

  • Kan separere i olier og faste stoffer
  • Smagen kan være mild for nogle

Vi skal huske at røre godt i glasset før brug. Olien har tendens til at samle sig øverst, men det er helt naturligt for rene peanutbutter produkter.

⭐ Anbefaling:

Vi anbefaler Easis Simply Peanut Butter til alle, der ønsker en ren og naturlig peanutbutter uden tilsætningsstoffer. Den er særlig god for personer med diabetes eller dem, der følger en sukkerfri kost.

Produktet skiller sig ud ved sin enkelhed og rene ingrediensliste. Det er et godt valg for os, der værdsætter naturlige fødevarer uden unødvendige tilsætningsstoffer.

Helsefordele ved Peanutbutter

bedste peanutbutter i test

Peanutbutter er ikke bare lækkert, det er også godt for helbredet. Det giver os energi og mange vigtige næringsstoffer. Lad os se nærmere på fordelene.

Rig på Proteiner og Sundt Fedt

Peanutbutter er proppet med protein. Det hjælper os med at bygge muskler og holde os mætte længe. En spiseskefuld giver os cirka 4 gram protein.

Fedtet i peanutbutter er mest umættet. Det er det gode fedt, som vores krop kan lide. Det kan hjælpe med at sænke det dårlige kolesterol.

Vi kan bruge peanutbutter som et sundt alternativ til smør på brødet. Det er også godt i smoothies eller som dip til grøntsager.

Vitamingevinster

Peanutbutter er fyldt med B-vitaminer. De giver os energi og holder vores nerver sunde. E-vitamin findes også i peanutbutter. Det beskytter vores celler mod skader.

Vi får også mineraler som magnesium og zink. De styrker vores knogler og immunforsvar.

Et tip: Vælg peanutbutter uden tilsat sukker og olie. Så får vi flest vitaminer og mineraler. Vi kan også lave vores eget peanutbutter derhjemme. Det er nemt og smager fantastisk!

Hvordan Vælges Den Bedste Peanutbutter

At vælge den bedste peanutbutter kan være en udfordring. Der er mange ting at overveje, men to vigtige punkter er ingredienserne og den overordnede smagsoplevelse.

Kontroller Ingredienser

Vi bør altid kigge på ingredienslisten, når vi køber peanutbutter. Den bedste slags indeholder kun ristede peanødder og måske lidt salt. Det er alt.

Hvis der er tilsat sukker, olier eller andre tilsætningsstoffer, kan det påvirke smagen negativt. Disse ekstra ingredienser bruges ofte for at gøre produktet billigere eller forlænge holdbarheden.

Vi går efter produkter uden tilsætningsstoffer. Det giver os den reneste smag og den sundeste peanutbutter. Nogle mærker tilbyder også økologiske varianter, hvilket kan være et plus for nogle.

Overvej Smag og Konsistens

Smag og konsistens er meget personlige præferencer, når det kommer til peanutbutter. Nogle foretrækker en glat og cremet tekstur, mens andre elsker en grovere version med små stykker peanuts.

Vi kan prøve forskellige mærker for at finde vores favorit. Nogle har en dybere, ristet smag, mens andre er mildere. Det er også værd at overveje, om vi vil have en saltet eller usaltet version.

Konsistensen kan variere fra helt flydende til meget tyk. Det afhænger af, hvad vi skal bruge peanutbutteren til. Til bagværk kan en fastere konsistens være bedst, mens en blødere er god til smoothies.

Hyppigt stillede spørgsmål

Peanutbutter er både lækkert og næringsrigt, men der er mange ting at overveje, når man vælger det rigtige produkt. Lad os se nærmere på nogle af de mest almindelige spørgsmål om peanutbutter.

Hvilken peanutbutter har den bedste smag?

Smag er subjektiv, men mange elsker Bodylab Peanut Butter Ultra Crunch for dens autentiske smag. Core Peanut Butter får også ofte ros for sin rene, jordnøddeagtige smag. Det bedste er at prøve forskellige mærker og finde din favorit.

Hvordan vælger jeg den sundeste peanutbutter?

Vi anbefaler at kigge efter peanutbutter med få ingredienser. Ideelt set bør der kun stå jordnødder og måske lidt salt på listen. Undgå produkter med tilsat sukker eller palmeolie. Urtekram Peanut Butter Crunchy Eco er et godt økologisk valg.

Kan peanutbutter være en del af et vægttabsprogram?

Ja, peanutbutter kan sagtens indgå i en sund kost, selv når man taber sig. Det er rigt på protein og sunde fedtstoffer, som kan hjælpe med at holde dig mæt. Husk bare at holde øje med portionsstørrelsen, da det er kalorierigt.

Er der stor forskel på proteinindholdet i forskellige peanutbutters?

Der kan være mindre forskelle, men de fleste peanutbutters indeholder omkring 25-30 gram protein per 100 gram. Bodylab Peanut Butter Super Smooth har et særligt højt proteinindhold, hvilket gør det populært blandt fitnessfolk.

Hvordan kan man tjekke for skjult sukker i peanutbutter?

Læs altid ingredienslisten. Sukker kan gemme sig under navne som glucose, fruktose eller sirup. Kig også på næringsdeklarationen. En god peanutbutter bør have meget lidt eller intet tilsat sukker.

Hvilke peanutbutter mærker er mest miljøvenlige?

Økologiske mærker som Urtekram er ofte et godt valg for miljøet. Se også efter mærker, der bruger genanvendelig emballage eller har fokus på bæredygtig produktion. Nogle lokale producenter kan også have kortere transportveje.