Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: Bedste Instant Kaffe (2024) | 10 Top Pulverkaffe i Test

Photo of author

Af BedreEndBedst

Udgivet

Instant kaffe er blevet en populær løsning for mange kaffeglade danskere. Vi har set et stigende udvalg af smage og typer på hylderne, fra økologiske varianter til koffeinfri udgaver. Det er nemt at finde en god kop kaffe på farten med disse praktiske pulvere.

Bedste Instant Kaffe i Test 2024

Vi har samlet en liste over de 10 bedste instant kaffer på markedet lige nu:

  1. Nescafé Gold Crema Instant Kaffe
  2. Clipper Instant Kaffe House Blend Fairtrade Øko
  3. Peter Larsen Colombia Single Origin Instant Kaffe
  4. Nescafé Gold Instant Kaffe
  5. Gevalia Gold Mellemristet Instant Kaffe
  6. Illy Classico Instant Kaffe
  7. Little’s Colombian Premium Instant Kaffe
  8. Merrild Gold Instant Kaffe
  9. Lavazza Prontissimo Classico Instant Kaffe
  10. Karat Instant Kaffe

Vores mål er at hjælpe dig med at finde den perfekte kop, uanset om du leder efter en hurtig koffeinboost eller bare nyder smagen af en god kaffe. Vi har taget højde for smag, kvalitet og brugervenlighed i vores vurderinger.

1. Nescafé Gold Crema Instant Kaffe

Nescafé Gold Crema Instant Kaffe er rangeret som nummer 1 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Nescafé Gold Crema er en luksus pulverkaffe, der skiller sig ud fra mængden og er bedst i test. Vi har smagt os igennem mange kopper for at give dig det bedste overblik.

Denne kaffe er lavet af fint ristede bønner og giver en dejlig cremet oplevelse. Den gyldne crema på toppen gør den ekstra lækker og indbydende.

Smagen er fyldig og rund med en behagelig eftersmag. Det er nemt at lave en god kop kaffe hurtigt med Nescafé Gold Crema.

✔️ Fordele:

  • Cremet og fyldig smag
  • Lækker gylden crema på toppen
  • Nem og hurtig at tilberede
  • God kvalitet til prisen

❌ Ulemper:

  • Kan være for mild for nogle kaffedrikkere
  • Ikke så kraftig aroma som friskkværnet kaffe

⭐ Anbefaling:

Vi synes, Nescafé Gold Crema er perfekt til dig, der vil have en hurtig, men god kop kaffe. Den er ideel til travle morgener eller når du har gæster på besøg.

Sammenlignet med andre pulverkaffer giver Gold Crema en mere luksuriøs oplevelse. Den cremede konsistens og fine smag hæver den over standardprodukterne.

I vores tests har denne kaffe scoret højt på både smag og kvalitet. Den er ofte blevet fremhævet som en af de bedste instant kaffer på markedet.

Hvis du er på udkig efter en pålidelig og velsmagende pulverkaffe, er Nescafé Gold Crema et rigtig godt valg. Den giver dig en kop kaffe, der er tæt på friskbrygget uden besværet.

2. Clipper Instant Kaffe House Blend Fairtrade Øko

Clipper Instant Kaffe House Blend Fairtrade Øko er rangeret som nummer 2 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Clipper Instant Kaffe House Blend Fairtrade Øko er en lækkerbisken for os, der elsker hurtig kaffe med god samvittighed. Den er lavet af en blanding af Arabica og Robusta bønner, som giver en rund og blød smag.

Kaffen er mellemristet med en styrke på 4, hvilket giver en dejlig balance. Vi synes, det er som at have solskin i koppen! Bønnerne er håndplukkede og soltørrede, før de bliver ristet. Det giver en skøn, aromatisk smag.

Det bedste ved denne kaffe er, at den både er økologisk og Fairtrade-mærket. Vi kan nyde vores kop kaffe med god samvittighed, vel vidende at bønderne får en fair pris for deres arbejde.

✔️ Fordele:

  • Økologisk og Fairtrade-certificeret
  • Rund og blød smag
  • Mellemristet med god balance
  • Lavet af håndplukkede og soltørrede bønner

❌ Ulemper:

  • Fås ikke i alle butikker

⭐ Anbefaling:

Vi synes, denne kaffe er perfekt til dem, der ønsker en hurtig kop kaffe uden at gå på kompromis med kvalitet eller etik. Den skiller sig ud ved at være både økologisk og Fairtrade, hvilket ikke alle instant kaffer kan prale af.

Clipper bruger kun de bedste råvarer, og det kan virkelig smages. Kaffen er frysetørret uden brug af kemikalier, hvilket er et stort plus i vores bog.

For os er denne kaffe et godt valg, når vi har travlt, men stadig vil have en god kop kaffe. Den er nem at lave og smager fantastisk. Vi er især glade for den runde og bløde smag, som mange instant kaffer mangler.

3. Peter Larsen Colombia Single Origin Instant Kaffe

Peter Larsen Colombia Single Origin Instant Kaffe er rangeret som nummer 3 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Peter Larsen Colombia Single Origin Instant Kaffe er en lækker og nem løsning for kaffeelskere. Den er lavet af 100% Arabica-bønner fra Colombia, hvilket giver den en unik smag.

Kaffen har en frisk og let syrlig smag med en rig kaffearoma. Det er perfekt for dem, der ønsker at nyde god kaffe uden besvær.

En pose indeholder nok kaffe til 75 kopper, så den holder længe. Vi synes, det er smart at opbevare den i en tør og lukket beholder for at holde den frisk.

✔️ Fordele:

  • Lavet af 100% Arabica-bønner
  • Frisk og aromatisk smag
  • Nem at tilberede
  • Lang holdbarhed

❌ Ulemper:

  • Kan være dyrere end nogle andre instant kaffer
  • Fås kun i en enkelt oprindelsesvariant

⭐ Anbefaling:

Vi mener, denne kaffe er bedst til dem, der sætter pris på kvalitet og smag, men stadig vil have det nemt. Den skiller sig ud ved at være en single origin kaffe, hvilket giver en mere unik smagsoplevelse end blandede instant kaffer.

Peter Larsen Colombia Single Origin er et godt valg for travle mennesker, der ikke vil gå på kompromis med kaffekvaliteten. Den egner sig både til hjemmebrug og på kontoret.

Kaffen er mellemristet, hvilket giver en god balance mellem styrke og smag. Vi synes, det er rart, at man kan justere styrken ved at tilføje mere eller mindre pulver efter smag.

Alt i alt er Peter Larsen Colombia Single Origin Instant Kaffe et solidt valg for dem, der vil have hurtig, men god kaffe. Den giver en smagsoplevelse, der minder om friskbrygget kaffe, uden besværet.

4. Nescafé Gold Instant Kaffe

Nescafé Gold Instant Kaffe er rangeret som nummer 4 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Nescafé Gold er en populær instant kaffe, der har vundet mange kaffeelskeres hjerter. Den er lavet af en blanding af Arabica- og Robusta-bønner, hvilket giver en velafbalanceret og fyldig smag. Vi synes, at denne kaffe skiller sig ud med sin gyldne farve og delikate aroma.

Når vi laver en kop Nescafé Gold, bemærker vi straks den rige duft. Smagen er rund og behagelig med en fin syre og antydning af nødder. Det er en kaffe, der passer godt til både morgenstunden og eftermiddagspausen.

✔️ Fordele:

  • Velafbalanceret smag
  • Lækker aroma
  • Nem at tilberede
  • God kvalitet til prisen

❌ Ulemper:

  • Lidt dyrere end nogle andre instant kaffer
  • Kan være for mild for dem, der foretrækker meget stærk kaffe

⭐ Anbefaling:

Vi mener, at Nescafé Gold er perfekt til dem, der ønsker en hurtig kop kaffe uden at gå på kompromis med smagen. Den er særligt god for folk, der kan lide en blød og rund kaffesmag.

Nescafé Gold kommer i flere varianter, herunder en cremet version og en koffeinfri udgave. Det giver mulighed for at vælge præcis den type, der passer ens smag og behov.

Vi har bemærket, at denne kaffe ofte får gode anmeldelser i tests. Den bliver ofte fremhævet for sin gode balance mellem pris og kvalitet. Det er en kaffe, vi gerne anbefaler til venner og familie, der leder efter en pålidelig instant kaffe.

5. Gevalia Gold Mellemristet Instant Kaffe

Gevalia Gold Mellemristet Instant Kaffe er rangeret som nummer 5 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Gevalia Gold Mellemristet Instant Kaffe er en kvalitetskaffe med en rund og mild smag. Den er lavet på et udvalg af de bedste kaffebønner fra hele verden.

Denne instant kaffe er perfekt for dem, der ønsker en hurtig og nem løsning til at lave en god kop kaffe. Den kommer i praktiske glas på 100g eller 200g.

Vi synes, at Gevalia Gold har en behagelig aroma og en velafbalanceret smag. Den er hverken for stærk eller for svag, hvilket gør den til et godt valg for de fleste kaffedriккere.

✔️ Fordele:

  • Hurtig og nem at tilberede
  • Rund og mild smag
  • Lavet på kvalitetsbønner
  • Kommer i praktiske glasbeholdere

❌ Ulemper:

  • Kan mangle kompleksitet for kaffekendere
  • Dyrere end nogle andre instant kaffetyper

⭐ Anbefaling:

Vi anbefaler Gevalia Gold til travle mennesker, der ønsker en pålidelig og velsmagende kop kaffe uden besvær. Den er ideel til kontoret eller på farten.

Gevalia Gold adskiller sig ved at have en mere raffineret smag end mange andre instant kaffetyper. Den er et godt valg for dem, der sætter pris på kvalitet, men stadig ønsker bekvemmeligheden ved instant kaffe.

Selvom den måske ikke kan måle sig med friskbrygget kaffe fra hele bønner, er Gevalia Gold et solidt valg inden for instant kaffe-kategorien. Den giver en behagelig kaffeoplevelse uden bøvl med kaffemaskiner eller filtre.

Alt i alt er Gevalia Gold Mellemristet Instant Kaffe et pålideligt produkt, der leverer en god balance mellem smag, kvalitet og bekvemmelighed. Det er et sikkert valg for de fleste kaffedriккere.

6. Illy Classico Instant Kaffe

Illy Classico Instant Kaffe er rangeret som nummer 6 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Illy Classico Instant Kaffe er en luksuriøs pulverkaffe, der tilbyder en hurtig og lækker kaffeoplevelse. Den er lavet af 100% Arabica-bønner fra nøje udvalgte kaffeplantager, hvilket giver den en fyldig og behagelig smag.

Denne kaffe er mediumristet og har en rund, sødmefuld smag. Vi bemærkede delikate noter af karamel og chokolade, der blander sig med spændende undertoner af appelsin og jasmin.

✔️ Fordele:

  • Lavet af 100% Arabica-bønner
  • Fyldig og behagelig smag
  • Delikate noter af karamel og chokolade
  • Spændende undertoner af appelsin og jasmin
  • Hurtig og nem at tilberede

❌Ulemper:

  • Måske ikke intens nok for dem, der foretrækker meget stærk kaffe

⭐ Anbefaling:

Vi anbefaler Illy Classico Instant Kaffe til dem, der sætter pris på en blød og nuanceret kaffesmag. Den er særligt god for folk, der nyder en medium ristning med subtile smagsnuancer.

Kaffen er mørkristet til perfektion, hvilket giver den en intens og kompleks smag. Vi oplevede et strejf af tørret frugt, der tilføjer en ekstra dimension til smagen.

For os er Illy Classico et godt valg, når vi vil have en hurtig kop kaffe uden at gå på kompromis med kvaliteten. Den skiller sig ud med sin velafbalancerede smag og luksuspræg.

7. Little’s Colombian Premium Instant Kaffe

Little's Colombian Premium Instant Kaffe er rangeret som nummer 7 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Little’s Colombian Premium Instant Kaffe er en luksuskaffe, der giver os en smagfuld oplevelse uden besværet ved at brygge friskmalede bønner. Den er lavet på 100% Arabica-bønner fra Antioquia-regionen i Colombia.

Denne kaffe har en unik smag med noter af hasselnød. Den har også en rund sødme og en ren syrlighed, som gør den til noget særligt. Det er tydeligt, at bønnerne kommer fra højtliggende plantager.

Vi elsker, hvor nemt det er at lave en kop af denne kaffe. Det tager kun få sekunder at opløse pulveret i varmt vand, og så har vi en lækker kop kaffe klar.

✔️ Fordele:

  • Lavet på 100% Arabica-bønner
  • Unik smag med noter af hasselnød
  • Rund sødme og ren syrlighed
  • Hurtig og nem at tilberede

❌Ulemper:

  • Dyrere end mange andre instant kaffe-mærker
  • Fås ikke i alle supermarkeder

⭐ Anbefaling:

Vi synes, at Little’s Colombian Premium Instant Kaffe er perfekt til kaffeelskere, der ønsker høj kvalitet uden bøvl. Den er ideel til travle morgener eller når vi har brug for et hurtigt kaffekick på farten.

Denne kaffe skiller sig ud ved sin premium-kvalitet og unikke smag. Vi nyder den særligt, når vi vil forkæle os selv med noget lidt ekstra uden at gå på kompromis med bekvemmeligheden.

8. Merrild Gold Instant Kaffe

Merrild Gold Instant Kaffe er rangeret som nummer 8 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Merrild Gold er en populær instant kaffe, der tilbyder en hurtig og nem løsning for kaffeelskere. Vi har testet denne kaffe og fundet nogle interessante punkter.

Kaffen har en lys brun farve med et strejf af karamel. Når vi tilsætter vand, får den en flot sort farve. Smagen er mild og behagelig, hvilket gør den til et godt valg for dem, der foretrækker en mindre intens kaffeoplevelse.

✔️ Fordele:

  • Hurtig og nem at tilberede
  • Mild og behagelig smag
  • Flot sort farve efter tilberedning
  • Velegnet til dem, der ikke ønsker for stærk kaffe

❌ Ulemper:

  • Svag aroma sammenlignet med andre instant kaffer
  • Kan være for mild for dem, der foretrækker en kraftigere smag
  • Lidt dyrere end nogle andre instant kaffer

⭐ Anbefaling:

Merrild Gold er bedst til dem, der ønsker en mild og let tilgængelig instant kaffe. Den er ideel til travle morgener eller når man har brug for en hurtig kop kaffe på farten.

Vi synes, at Merrild Gold skiller sig ud ved sin milde smag og flotte farve. Den er et godt valg for nybegyndere inden for instant kaffe eller for dem, der foretrækker en mindre intens kaffeoplevelse.

Prisen ligger i den højere ende for instant kaffe, men kvaliteten retfærdiggør det for mange kaffedrikkere. Vi mener, at Merrild Gold er et solidt valg for dem, der sætter pris på en pålidelig og velsmagende instant kaffe.

9. Lavazza Prontissimo Classico Instant Kaffe

Lavazza Prontissimo Classico Instant Kaffe er rangeret som nummer 9 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Lavazza Prontissimo Classico er en spændende instant kaffe, der skiller sig ud fra mængden. Den er lavet af 100% Arabica-bønner og indeholder 10% fintmalede kaffebønner. Dette giver den en mere fyldig smag end almindelig instant kaffe.

Vi blev overrasket over, hvor god denne kaffe smager. Den har en blød og rund smag, der minder om friskbrygget kaffe. Det er nemt at lave en kop – bare tilsæt varmt vand, og du er klar.

En dåse giver omkring 52 kopper kaffe, så den holder længe. Det er praktisk, hvis man ikke drikker kaffe så tit eller vil have noget med på farten.

✔️ Fordele:

  • Indeholder 10% fintmalede kaffebønner
  • Blød og rund smag
  • Hurtig og nem at tilberede
  • Lang holdbarhed

❌ Ulemper:

  • Dyrere end nogle andre instant kaffer
  • Ikke så stærk som nogle måske foretrækker

⭐ Anbefaling:

Vi synes, Lavazza Prontissimo Classico er god til folk, der vil have hurtig kaffe uden at gå på kompromis med smagen. Den er ideel til kontoret, på rejsen eller hvis man bare vil have en hurtig kop derhjemme. Den adskiller sig ved sin bløde smag og de tilsatte kaffebønner.

Selv om den koster lidt mere, synes vi, den er pengene værd for den gode smag. Den er et godt valg, hvis man vil opgradere sin instant kaffe-oplevelse. Vi blev positivt overraskede over kvaliteten og nyder den, når vi har travlt om morgenen.

10. Karat Instant Kaffe

Karat Instant Kaffe er rangeret som nummer 10 i BedreEndBedst.dk's test af de bedste instant kaffe tilgængelige i Danmark

Karat Instant Kaffe er en velkendt spiller på det danske kaffemarked. Vi har testet denne klassiske pulverkaffe og fundet både positive og negative sider.

Karat leverer en hurtig og nem kaffeoplevelse. Den opløses hurtigt i varmt vand og giver en jævn, mild smag. Det er en god mulighed for dem, der har travlt om morgenen eller på kontoret.

Smagen er rimelig neutral. Den har ikke de dybe, komplekse toner som dyrere mærker, men den giver en okay kop kaffe til en overkommelig pris.

✔️ Fordele:

  • Hurtig og nem at tilberede
  • God pris
  • Let tilgængelig i de fleste supermarkeder
  • Mild smag der passer til mange

❌ Ulemper:

  • Mangler dybde og kompleksitet i smagen
  • Kan virke lidt tynd for nogle kaffedrikkere
  • Ikke økologisk eller fair trade-certificeret

⭐ Anbefaling:

Karat Instant Kaffe er bedst til dem, der prioriterer bekvemmelighed og pris over en gourmetoplevelse. Den er god til hverdagsbrug og som backup, når man løber tør for bønner.

I vores test landede Karat på en bundplacering. Den skilte sig ikke markant ud, men leverede en pålidelig kop kaffe. Vi synes, den er et fint valg for dig, der vil have en nem kaffeløsning uden at bruge en formue.

Emballagen er praktisk og nem at opbevare. Karat kommer i en glas- eller plastikbeholder, der holder kaffen frisk i lang tid. Det er smart, hvis du ikke drikker instant kaffe så ofte.

Alt i alt er Karat Instant Kaffe et solidt valg i den billigere ende af skalaen. Den giver dig en hurtig kaffeoplevelse uden dikkedarer.

Hvad er Instant Kaffe?

bedste instant kaffe i test

Instant kaffe er en hurtig og nem måde at nyde en kop kaffe på. Den består af tørrede kaffekrystaller, som opløses i varmt vand på få sekunder.

Hvordan det laves

Vi starter med almindelige kaffebønner. De ristes og males som normalt. Så brygger vi en stærk kaffe af dem. Den flydende kaffe bliver derefter tørret ved enten frysetørring eller spraytørring.

Ved frysetørring fryses kaffen ned og udsættes for vakuum. Isen fordamper direkte og efterlader tørre kaffekrystaller.

Spraytørring indebærer at sprøjte kaffeekstrakt ind i varm luft. Vandet fordamper hurtigt og efterlader fine kaffepartikler.

Begge metoder bevarer kaffens smag og aroma ret godt. Frysetørring giver ofte det bedste resultat, men er dyrere.

Fordele ved Instant Kaffe

Instant kaffe har flere fordele. Den er super nem at lave – bare tilføj varmt vand, og vupti har du kaffe! Der er ingen grums eller filter at rengøre bagefter.

Den holder sig frisk længe på hylden. Vi kan tage den med på farten uden besvær. Det er også billigere end friskbrygget kaffe fra en café.

For nogle er smagen måske ikke helt på højde med nymalet kaffe. Men kvaliteten er blevet meget bedre gennem årene. Nogle instant kaffer smager nu ret godt.

Sådan Vælger du den Bedste Instant Kaffe

sådan vælger du den bedste instant kaffe

At finde den perfekte instant kaffe kræver lidt eksperimenteren. Vi skal smage os frem og kigge på ingredienslisten for at finde vores favorit.

Tips til Smagstestning

Når vi tester instant kaffe, er det vigtigt at bruge rent, friskt vand. Vi starter med at dufte til den tørre kaffe – den skal have en fyldig aroma. Så tilsætter vi vand og rører godt rundt.

Vi smager på kaffen, både varm og afkølet. God instant kaffe smager godt begge dele. Vi lægger mærke til smagen – er den rund og fyldig eller tynd og bitter?

Det kan være sjovt at lave en blindtest med venner. Vi nummererer kopperne og sammenligner noter bagefter. Sådan finder vi nemmere vores favoritter.

Ingredienslisten

På pakken står der, hvad kaffen indeholder. Vi kigger efter 100% kaffe uden tilsætningsstoffer. Nogle mærker tilsætter sukker eller mælkepulver – det er ikke rent kaffe.

Vi ser også på kaffesorten. Arabica-bønner giver ofte en blødere smag end robusta. Mange instant kaffer er blandinger af de to.

Økologisk kaffe er et godt valg for miljøet. Men smagen er vigtigst, så vi tester både øko og ikke-øko.

Datoen på pakken er også vigtig. Frisk kaffe smager bedst, så vi vælger en med lang holdbarhed.

Ofte stillede spørgsmål

Her er nogle af de spørgsmål, vi oftest hører om instant kaffe. Vi har samlet svarene, så du nemt kan finde den information, du søger.

Hvilken instant kaffe smager bedst?

Vi synes, Nescafé Gold Crema og Clipper Instant Kaffe House Blend topper listen. De har en rund og fyldig smag, der minder om friskbrygget kaffe. Men smag er jo personlig, så prøv dig frem!

Kan jeg få god kvalitet i billig instant kaffe?

Ja, det kan man godt! Peter Larsen Colombia Single Origin er et godt bud. Den giver meget for pengene med sin fyldige smag og fine aroma.

Hvilken Nescafé variant er mest populær?

Nescafé Gold Crema er en klar favorit blandt mange kaffedrikkere. Den har en velafbalanceret smag og er nem at få fat i de fleste steder.

Er der forskel på smag mellem mærker af instant kaffe?

Ja, der kan være stor forskel! Nogle mærker har en mere intens smag, mens andre er mildere. Prøv forskellige mærker for at finde din favorit.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber instant kaffe?

Se efter kaffens oprindelse og ristningsgrad. Økologisk og fairtrade-mærket kaffe er også værd at overveje. Læs anmeldelser og sammenlign priser.

Er det usundt at drikke instant kaffe dagligt?

Nej, det er ikke usundt i moderate mængder. Instant kaffe indeholder faktisk antioxidanter ligesom almindelig kaffe. Husk bare at holde øje med dit koffeinindtag.