Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: Her er 10 af de Bedste Caféer i Odense i 2024!

Photo of author

Af BedreEndBedst

Udgivet

Odense er fyldt med hyggelige caféer, der tilbyder alt fra lækker kaffe til fristende brunch. Vi har udforsket byens mange charmerende steder og fundet frem til de 10 bedste. Vores liste giver dig overblikket over de mest populære og anbefalelsesværdige caféer i H.C. Andersens fødeby.

Uanset om du er på udkig efter et hyggeligt sted til morgenmad, en hurtig frokost eller en afslappende eftermiddag med kaffe og kage, har vi noget for enhver smag. Vi har taget højde for både stemning, service og selvfølgelig kvaliteten af mad og drikke i vores udvælgelse.

1. Cafe Biografen

Cafe Biografen, nummer 1 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Cafe Biografen er ikke bare en café, men en hel oplevelse i sig selv. Den ligger i hjertet af byen ved Brandts Klædefabrik og tilbyder både lækker mad og filmvisninger.

Stemningen her er helt speciel. Caféen er lys og hyggelig med masser af små kroge, hvor man kan sidde og nyde sin kaffe. Det er det perfekte sted at mødes med venner, både før og efter en god film.

Menuen er velassorteret, og baren har alt, hvad hjertet begærer. Vi elsker at sidde her og snakke om filmen, vi lige har set i en af de tre biografsale. Cafe Biografen viser nemlig alle de små perler, som ofte overraskes i de store biografer.

Det bedste ved stedet er, at det føles som at være hjemme hos en god ven. Indretningen er gennemtænkt, og personalet er altid klar med et smil. Vi kan varmt anbefale at tage herhen næste gang, du er i Odense.

Hvad: Cafe Biografen
Hvor: Amfipladsen 13, 5000 Odense

2. Café Skt. Gertrud

Café Skt. Gertrud, nummer 2 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Café Skt. Gertrud ligger på Jernbanegade og er et must-visit for både lokale og turister.

Stemningen her er hyggelig og afslappet. Vi elsker at nyde en kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage, mens vi ser på livet udenfor de store vinduer.

Menuen byder på lækre frokostklassikere og søde fristelser. Caféen er kendt for deres lækre smørrebrød og saftige burgere.

Servicen er altid i top, og personalet er søde og imødekommende. Det er nemt at forstå, hvorfor Café Skt. Gertrud er så populær blandt odenseanerne.

Hvad: Café Skt. Gertrud
Hvor: Jernbanegade 8, 5000 Odense

3. Froggy’s Café

Froggy's Café, nummer 3 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Froggy’s Café er et hyggeligt familiedrevet sted, der har serveret lækkerier i over 25 år. Det er lige sådan et sted, hvor man føler sig hjemme, så snart man træder ind ad døren.

Caféen ligger perfekt placeret midt i byens centrum, så det er nemt at svinge forbi, når man trænger til en pause fra shoppingturen. Vi elsker den afslappede stemning og den venlige betjening, som gør hvert besøg til en fornøjelse.

Menuen byder på klassiske caféretter, og vi kan varmt anbefale at prøve deres specialiteter. Hvad enten du er til en god kop kaffe eller en mere substansiel frokost, har Froggy’s noget for enhver smag. Det er et perfekt sted at mødes med venner eller familie til en hyggelig stund.

Priserne er rimelige, og portionerne er generøse. Vi synes, at Froggy’s Café er et must-try for både lokale og besøgende i Odense. Det er ikke uden grund, at stedet har holdt stand i så mange år – kvaliteten taler for sig selv.

Hvad: Froggy’s Café
Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense

4. Café Victoria

Café Victoria, nummer 4 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Café Victoria er et hyggeligt sted med en dejlig atmosfære. Her kan man nyde lækker mad lavet med kærlighed og omhu.

Caféen er kendt for deres saftige bøffer skåret af oksefilet eller mørbrad. De bruger kød fra nøje udvalgte Hereford, Angus og Limousine kvæg. Alle saucer og dressinger er hjemmelavede, hvilket giver maden et personligt præg.

Personalet gør deres bedste for at give gæsterne en god oplevelse. De tilbyder næsten hele menukortet glutenfrit, så alle kan være med. Vi anbefaler at bestille bord på forhånd, da stedet ofte er populært.

Café Victoria er også et godt valg, hvis man skal i biografen. De tilbyder rabat på udvalgte menuer, hvis man har en biografbillet fra CinemaxX i Rosengårdcentret. Det er perfekt til en hyggelig aften ude.

Hvad: Café Victoria
Hvor: Ørbækvej 75, 189, 5220 Odense, Denmark

5. Nelle’s Overgade

Nelle's Overgade, nummer 5 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Nelle’s på Overgade er et skønt sted at nyde en god kop kaffe eller et glas vin.

Stemningen her er afslappet og familiær. Det føles som at besøge en god ven, der tilfældigvis har en fantastisk café. Indretningen er karakterfuld og indbydende, hvilket gør det let at blive hængende.

Nelle’s menu er enkel men lækker. De serverer økologisk kaffe, lækkert bagværk og god vin. Maden kommer både fra deres eget køkken og lokale leverandører. Vi elsker deres fokus på kvalitet og lokale råvarer.

Det bedste ved Nelle’s er deres passion for det, de laver. De startede caféen, fordi de ikke kunne lade være. Den kærlighed kan man mærke i både maden, drikkevarerne og servicen.

Hvad: Nelle’s Overgade
Hvor: Overgade 21B, 5000 Odense

6. Café Kræz

Café Kræz, nummer 6 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Café Kræz ligger midt i Odenses charmerende centrum og er et perfekt sted at nyde en kop kaffe eller en let frokost.

Caféen har åbent hele dagen, så man kan altid finde et tidspunkt, der passer. Vi synes især, det er rart at komme forbi om eftermiddagen til en kage og en varm drik.

Menukortet byder på lækre sandwich, salater og andre små retter. Det er klassisk cafémad, men det smager godt og mætter fint. Priserne er rimelige, og portionerne er pæne.

Indretningen er afslappet og indbydende med en blanding af gamle og nye møbler. Vi føler os altid velkomne, når vi træder ind ad døren. Personalet er venligt og hjælpsomt.

Hvad: Café Kræz
Hvor: Gråbrødre Pl. 6, 5000 Odense, Denmark

7. Café Cuckoo’s Nest

Café Cuckoo's Nest, nummer 7 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Café Cuckoo’s Nest ligger på Vestergade, lige ved indgangen til Brandt’s Passage. Det er et perfekt sted at mødes, hvad enten man er til en hurtig kop kaffe eller en lækker brunch.

Caféen har en hyggelig atmosfære, der får os til at føle os hjemme. Vi elsker deres brasserie-inspired menu, som byder på gode madoplevelser til enhver smag. I weekenden kan vi varmt anbefale deres brunch, som serveres fra kl. 10 til 13.

Cuckoo’s Nest er også et godt valg, hvis man leder efter et sted til møder eller fester. De har selskabslokaler med plads til op til 85 gæster og tilbyder endda færdiglavede mødepakker. Det er rart at vide, at de kan håndtere både små og store arrangementer.

For os er Café Cuckoo’s Nest mere end bare en café. Det er et sted, hvor vi kan nyde god mad, hyggeligt selskab og en afslappet stemning midt i byen. Det er helt sikkert et must-visit for alle, der elsker cafélivet i Odense.

Hvad: Café Cuckoo’s Nest
Hvor: Vestergade 73, 5000 Odense, Denmark

8. Café Fleuri

Café Fleuri, nummer 8 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Cafe Fleuri er et charmerende sted med en hyggelig atmosfære, der får os til at føle os hjemme. Den vintage indretning og den rustikke stemning giver caféen en helt særlig karakter.

Maden her er intet mindre end fantastisk. Vi elsker deres tapas, som kan fås i mange forskellige varianter. De tilbyder endda en udvidet version, hvor hele bordet fyldes med lækkerier. Det er en sand fest for øjne og smagsløg!

Udover tapas serverer Cafe Fleuri også en lækker brunch og salater, der ser ud som små kunstværker. Vi kan varmt anbefale at prøve deres croque madame og gulerodskage – det er simpelthen himmelske smagsoplevelser.

En af de største overraskelser ved Cafe Fleuri er deres skønne haveoase. At sidde udenfor føles som at træde ind i en eventyrlig verden. Det er det perfekte sted at nyde en kop kaffe og slappe af på en solrig dag.

Hvad: Café Fleuri
Hvor: Nørregade 28, 5000 Odense, Denmark

9. SIRUP’s

SIRUP's, nummer 9 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Vi er vilde med SIRUP’s hyggelige atmosfære og lækre udvalg af drinks. Denne café i hjertet af Odense er et must-visit for cocktail-elskere. De har et stort udvalg af gin og tonic, som er perfekt til en afslappet aften med venner.

Indretningen er stilren og moderne, med en afslappet stemning der får os til at føle os hjemme. Vi elsker at sidde ved vinduet og se på byens liv, mens vi nyder vores drinks.

Personalet er venligt og vidende om deres produkter. De giver gerne gode anbefalinger, hvis man er i tvivl om hvad man skal vælge. Priserne er rimelige, især når man tænker på kvaliteten af drinkene.

SIRUP’s er også et godt sted at starte aftenen, før man går videre i byen. Det er nemt at komme til, og stemningen er perfekt til at sætte gang i en god aften.

Hvad: SIRUP’s
Hvor: Jernbanegade 6, st. th, 5000 Odense C, Denmark

10. Den Lille Smalle

Den Lille Smalle, nummer 10 på BedreEndBedst's liste over de bedste caféer i Odense

Den Lille Smalle er en hyggelig café, der serverer lækre morgenmadsfavoritter og fristende frokoster.

Deres menu byder på alt fra klassiske avocadomadder til spændende green bowls. Vi er vilde med deres bananmad – ristet rugbrød med nøddesmør, friske bananer og et strejf af kakao og kanel. Det er simpelthen himmelske smagsoplevelser!

Caféen har også et godt udvalg af varme og kolde drikke. Deres hjemmelavede chai latte og friskpressede juicer er et must. Og hvis du har en sød tand, så prøv deres lune bananbrød med vanilje mascarpone-creme.

Den Lille Smalle er perfekt til både morgenmad og frokost. Med deres fokus på friske ingredienser og hjemmelavede specialiteter, er det et skønt sted at nyde en afslappende stund i byen.

Hvad: Den Lille Smalle
Hvor: Vestergade 5, 5000 Odense C, Denmark