Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Bedste Sushi i Roskilde: 10 Top Sushirestauranter i 2024!

Photo of author

Af BedreEndBedst

Udgivet

Er du på udkig efter den bedste sushi i Roskilde? Vi har undersøgt de mest populære steder og samlet de bedste anbefalinger. Uanset om du er til all-you-can-eat eller foretrækker à la carte, vil denne guide hjælpe dig med at finde frem til de mest udsøgte sushi-oplevelser i byen.

Roskilde byder på en mangfoldig sushi-scene med noget for enhver smag. Vi har taget højde for både kvalitet, pris og beliggenhed for at give dig en omfattende oversigt over de bedste sushi-steder. Bliv inspireret og forbered dig på en velsmagende tur gennem Roskildes bedste sushi-restauranter.

Bedste Sushi i Roskilde 2024

Uanset om du er en garvet sushi-elsker eller en nybegynder på jagt efter din næste gastronomiske oplevelse, vil denne liste være din guide til Roskildes skjulte perler og mest populære sushisteder:

  1. Sushi2500 Roskilde
  2. Nira Sushi
  3. Zhiki Sushi
  4. Aji Sushi Roskilde
  5. King Running Sushi & Wok
  6. Poporoya
  7. Coco Sushi
  8. Sushi IZakaya
  9. Sushi2500 Trekroner
  10. ITACHO Sushi

Efter at have præsenteret de bedste steder, vil vi dykke dybere ned i hver enkelt restaurant og afsløre, hvad der gør dem specielle.

1. Sushi2500 Roskilde

Sushi2500 Roskilde

Vi er begejstrede over at dele vores oplevelse af Sushi2500 i Roskilde. Denne restaurant, som ligger kun et stenkast fra Roskilde Station, er et fantastisk valg for sushi-elskere. Med frisklavet sushi af høj kvalitet, er det en oplagt destination for både par og grupper.

Restauranten tilbyder mulighed for både at spise i den hyggelige restaurant og tage maden med som takeaway. Om du har haft en lang dag med shopping eller er på vej ud i nattelivet, passer Sushi2500 perfekt. Deres menu byder på en kombination af klassiske og innovative ruller, som gør oplevelsen både spændende og velsmagende.

Vi sætter også pris på deres dedikation til bæredygtighed. Sushi2500 bruger genanvendelige materialer til deres takeaway-emballage, hvilket reducerer CO2-udslippet. Dette aspekt gør, at vi kan nyde vores sushi med god samvittighed.

Hvad: Sushi2500 Roskilde
Hvor: Jernbanegade 32, 4000 Roskilde

2. Nira Sushi

Nira Sushi

Nira Sushi er placeret tæt på Roskilde Station og tilbyder både en restaurant og Take Away. Deres sushi og japanske specialiteter er virkelig lækre og friske. Restauranten har plads til 26 gæster, men pga. corona-restriktioner er det kun Take Away, der er åbent lige nu.

Ventetider kan være lange, især fredage og lørdage. For at undgå ventetid anbefales det at bestille i god tid og angive tidspunktet for afhentning. Tip: Bestil længere end 30 minutter i forvejen.

Maden er meget velanset og rosærdig. Vi oplever at folk kører så langt som fra København til Roskilde for at hente sushi fra Nira Sushi. Betjeningen er også altid venlig og imødekommende, hvilket gør oplevelsen endnu bedre.

Hvad: Nira Sushi
Hvor: Vindingevej 3, 4000 Roskilde

3. Zhiki Sushi

Zhiki Sushi

Zhiki Sushi i Roskilde er et af de mest populære sushi steder i byen. Vi elsker deres brede udvalg af lækre sushi-ruller og andre japanske retter. Restauranten er familieejet og har serveret gourmet sushi siden 2011, hvilket giver en hyggelig atmosfære.

Restauranten byder på både spise i og take away muligheder, så vi kan nyde vores yndlingssushi hvor som helst. Deres mest populære ruller inkluderer Alaska Roll, Ebi Avocado Roll og deres særlige Zhiki Roll. Vi kan også finde varme retter som sticks og rispapir.

Vi sætter pris på deres høje kvalitetskrav til frisk fisk, som de får fra deres leverandør Flying Seafood. Det sikrer, at vores sushi altid er frisk og velsmagende. Derudover er deres personale altid venlige og opmærksomme, hvilket gør vores besøg endnu bedre.

Hvad: Zhiki Sushi
Hvor: Ro’s Torv 1, 4000 Roskilde

4. Aji Sushi Roskilde

Aji Sushi Roskilde

Vi har fundet en perle i hjertet af Roskilde, nemlig Aji Sushi. Dette sted skiller sig ud ved at tilbyde både ad libitum og á la carte sushi. Det betyder, at vi kan nyde så meget sushi, som vi ønsker, hvilket er fantastisk for dem af os, der elsker at spise meget.

Atmosfæren i restauranten er hyggelig og indbydende. Personalet er venligt og hjælpsomt, og de sørger for, at vi altid føler os velkomne. Selvom vi kan spise så meget vi vil, bruger de friske råvarer af høj kvalitet, og det kan smages i hver eneste bid.

Aji Sushi tilbyder også takeaway, hvilket er perfekt til os, der vil nyde lækker sushi derhjemme. Uanset om vi sidder i restauranten eller tager maden med hjem, får vi altid en skøn oplevelse med deres brede udvalg af sushi.

Hvad: Aji Sushi Roskilde
Hvor: Algade 26, 4000 Roskilde

5. King Running Sushi & Wok

King Running Sushi & Wok

King Running Sushi & Wok i Roskilde er et af vores foretrukne steder for en dejlig sushi-oplevelse. Her får vi lov til at spise alt, hvad vi kan, for én pris, hvilket gør det til en fantastisk mulighed for sushi-elskere.

Til frokost kan man nyde dette sted fra 11:30 til 15:00 alle ugens dage. Det koster 198 kr for voksne og 98 kr for børn under 11 år. Om aftenen varierer prisen lidt, hhv. 208 kr mandag til torsdag og 238 kr fredag til søndag.

Vi elsker deres fødselsdagstilbud! Hvis der er fire voksne med, spiser fødselaren for kun 1 kr. (eksklusive drikkevarer), men husk legitimation for at bevise fødselsdatoen.

Hvad: King Running Sushi & Wok
Hvor: Jernbanegade 3D, 4000 Roskilde

6. Poporoya

Poporoya

Poporoya er et sted, vi virkelig elsker at besøge, når vi er i Roskilde. Restauranten tilbyder “sushi ad libitum,” hvilket betyder, at vi kan spise så meget, vi vil for et fast beløb. Sushien er altid frisklavet, og vi kan virkelig smage forskellen. Udvalget er imponerende og indeholder alt fra forretter til delikate sushiruller og sticks.

Priserne varierer afhængigt af tidspunkt og ugedag. Fra mandag til torsdag er der rimelige priser både til frokost og aften, mens weekenderne har lidt højere priser. Der er også gode tilbudsmenuer, hvor vi får meget for pengene, såsom Tilbudsmenu A, B og C.

Vi synes, at atmosfæren i restauranten er hyggelig og afslappet. Personalet er venligt og hurtigt til at tage imod bestillinger. Poporoya har også et online bestillingssystem, hvilket gør det nemt at bestille takeaway for dem, der foretrækker at nyde maden derhjemme.

Hvad: Poporoya
Hvor: Algade 32A, 4000 Roskilde

7. Coco Sushi

Coco Sushi

Vi opdagede Coco Sushi, en fantastisk sushi- og bubble te-takeaway i Roskilde. Beliggende på Hersegade 30, tilbyder de et bredt udvalg af lækker sushi, som man kan nyde både hjemme og på farten.

Restauranten har åbent fra kl. 12-21, og muligheden for udbringning er tilgængelig hver dag fra kl. 16-21. Det gør den perfekt til både frokost og middag.

Deres take away-bestilinger kan nemt foretages online, hvilket gør det super nemt for alle sushi-elskere at få fat i deres favoritretter hurtigt og bekvemt.

Hvad: Coco Sushi
Hvor: Hersegade 30, 4000 Roskilde

8. Sushi IZakaya

Sushi IZakaya

Sushi IZakaya er et skønt sted i Roskilde, hvor vi kan nyde al den sushi, vi kan spise. Konceptet “ALL YOU CAN EAT” er perfekt for sushi-elskere, da vi kan spise os mætte i vores yndlingsretter og bestille flere gange. Det er en fantastisk oplevelse for både store og små selskaber.

Vi er imponerede over den omhu, som kokkene lægger i at lave sushiretter. Hver bid hever kvalitet og smag frem, hvilket gør hver tur til Sushi izakaya uforglemmelig. Den friske kvalitet af råvarerne gør, at vi altid får en smagsoplevelse i topklasse.

Servicen er også noget, der virkelig skiller sig ud. Vi føler os altid velkomne og godt behandlet. Desuden kan vi nyde et bredt udvalg af både asiatiske og traditionelle danske drikkevarer, hvilket gør måltidet endnu bedre.

Hvad: Sushi IZakaya
Hvor: Stationscentret 11, 4000 Roskilde

9. Sushi2500 Trekroner

Sushi2500 Trekroner

Vi elsker at finde skønne sushi-steder, og Sushi2500 Trekroner er ingen undtagelse. Restauranten ligger tæt på Trekroner Station og kun få minutters gang fra Roskilde Universitetscenter. Det gør den utrolig bekvem for både studerende og pendlere.

Sushi2500 Trekroner tilbyder et bredt udvalg af både klassiske sushiruller og nye, innovative kreationer. Deres menukort har noget for enhver smag, og det er altid en fornøjelse at smage de friske og nøje udvalgte råvarer, de bruger. At spise her er en sand fornøjelse.

Har vi travlt eller bare vil nyde vores sushi derhjemme, er takeaway også en mulighed. De pakker sushien flot, så den er klar til at blive nydt, når vi kommer hjem. Det er perfekt til en hyggelig aften derhjemme eller en picnic i solskinnet.

Vi sætter også pris på deres omtanke for miljøet. Alt emballage er nemlig 100% bionedbrydeligt, hvilket er et stort plus i vores bog. Det er altid dejligt at støtte en restaurant, der tænker på bæredygtighed.

Hvad: Sushi2500 Trekroner
Hvor: Trekroner Centervej 75a, 4000 Roskilde

10. ITACHO Sushi

ITACHO Sushi

Vi fandt ITACHO Sushi i Roskilde og blev straks imponerede. Det er let at se, hvorfor folk har så mange gode ting at sige om stedet. Deres menukort er fyldt med lækre valg, herunder sushi, wok, thailandske og kinesiske specialiteter. Hver ret er nøje tilberedt med fokus på bæredygtighed og de friskeste råvarer.

Hver mandag tilbyder de 20% rabat på take-away, og fra tirsdag til søndag kan vi spare 10%. Dette gør Itacho til et økonomisk valg for dem af os, der ønsker kvalitetsmad uden at sprænge budgettet.

Vi blev også begejstrede over deres børnevenlige sushikurser. Hver måned kan børn mellem 6 og 15 år lære at lave sushi. Det er en sjov og lærerig oplevelse, som er blevet en stor succes.

Hos Itacho er atmosfæren hyggelig, og vi følte os altid velkomne af den venlige betjening. Uanset om vi spiste hos dem eller tog maden med hjem, var kvaliteten konstant høj og smagen uforglemmelig.

Hvad: ITACHO Sushi
Hvor: Skomagergade 34, 4000 Roskilde

Historien om Sushi

bedste sushi i Roskilde

Sushi har en rig og lang historie, som spænder over flere århundreder og flere lande. Vi skal dykke ned i dens oprindelse og dens udvikling i Danmark.

Oprindelse

Sushi stammer fra Japan, hvor det oprindeligt blev udviklet som en metode til at bevare fisk. I det 8. århundrede blev fisk fermenteret sammen med ris for at holde den frisk. Denne teknink kaldes “narezushi.” Interessant nok blev risen på det tidspunkt smidt væk og kun fisken blev spist.

Over mange år blev teknikkerne forbedret, og i Edo-perioden (1603-1868) begyndte man at spise risen sammen med fisken. “Nigiri”, den type sushi vi kender bedst i dag, startede her. Sushi blev en populær snack for travle arbejdere i Tokyo, hvor hurtige og enkle måltider var i høj kurs.

Udvikling i Danmark

I Danmark kom sushi på menuen for alvor i 1980’erne. Siden da har det kun vokset sig mere populært. Københavns restauranter banede vejen med høje kvalitetsstandarder og kreativitet. Fra hovedstaden spredte trenden sig hurtigt til byer som Roskilde, hvor vi nu kan finde mange fantastiske sushi-steder.

Danskerne har taget sushi til sig med åbne arme, og vi ser nu alt fra klassiske maki-ruller til nytænkende fusioner med lokale ingredienser. Med et stigende antal sushi-restauranter er det tydeligt, at denne japanske delikatesse har fået en solid plads i danskernes hjerter og på deres tallerkener.

Sushi Tilberedningsteknikker

Vi vil dykke ned i de metoder, der bruges til at forberede den lækre sushi, vi elsker. Fra de grundlæggende færdigheder til de mere udfordrende teknikker, som professionelle kokke mestrer.

Grundlæggende Teknikker

At lave sushi starter med den perfekte sushiris. Risene skal vaskes grundigt for at fjerne stivelse. Kogning af ris kræver omhyggelig måling af vand og ris samt en særlig procedure for at opnå den rette konsistens. Efter kogning skal risene afkøles og blandes med riseddike for smag.

Snitning af fisk er også essentiel. Fisken skal være ultrafrisk. Vi skal sørge for at bruge en skarp kniv og lave præcise snit i de rette vinkler. En almindelig skæreteknik er Hirazukuri, hvor fisken skæres i tynde, rektangulære stykker.

Rulning af maki er en anden vigtig teknisk færdighed. Vi placerer tørret nori på bambusmåtter, tilsætter ris og ønskede ingredienser som agurk eller avocado og ruller stramt. At holde trykket jævnt under rulningen er nøglen til en god maki-rulle.

Avancerede Teknikker

For mere avancerede tilberedningsteknikker kommer Nigiri ind i spillet. Nigiri kræver dygtighed og erfaring, da risen skal formes i hånden med det rette tryk og derefter toppes med fisk. Balancen mellem ris og fisk er afgørende.

Osushi eller presset sushi er en teknik, hvor ris og fisk presses ned med en speciel træform. Denne metode kræver præcision for at sikre, at fisken og risen holdes sammen uden at blive for komprimeret.

Tataki er en metode, hvor fisken hurtigt bliver brunet på ydersiden, men forbliver rå indeni. Dette giver en kompleks smagsprofil med både rå og let stegte elementer. Det er en avanceret teknik, der kræver en hurtig, høj varme.

Ved at mestre disse teknikker kan vi nyde sushi på en helt ny måde. De kræver øvelse, men belønningen er fantastisk velsmagende sushi som på de bedste restauranter.

Sundhedsmæssige Fordele ved Sushi

Sushi er ikke kun lækkert, men det har også mange sundhedsmæssige fordele. Ved at vælge sushi, får vi en række vigtige næringsstoffer, der fremmer både vores fysiske og mentale velvære.

Vigtige Næringsstoffer

Sushi er rig på næringsstoffer, der er essentielle for vores sundhed. Omega-3 fedtsyrer fra fisk, som laks og tun, hjælper med at reducere risikoen for hjertesygdomme. Disse fedtsyrer virker også betændelseshæmmende og kan sænke blodtrykket.

Udover omega-3 fedtsyrer, indeholder sushi også vitaminer og mineraler som vitamin D og B12. De spiller en vigtig rolle i at styrke vores immunsystem og skabe energi i kroppen. Ris i sushi giver os komplekse kulhydrater, som er nødvendige for energi og langsom blodsukkerfrigivelse.

Nori, de tørrede tang, vi ofte ser omkring sushiruller, er en god kilde til iod, som er kritisk for en sund skjoldbruskkirtel. Alt i alt, ved at spise sushi, får vi en varieret kost, som kan være med til at opretholde en sund krop.

Sushi og Mental Velvære

Indtagelse af sushi bidrager også positivt til vores mentale sundhed. Omega-3 fedtsyrer har vist sig at være gavnlige for hjernens funktion og kan forbedre vores humør. Disse fedtsyrer kan også være vigtige i forebyggelsen af depression og angst.

Desuden indeholder sushi også proteiner, som er vigtige for produktionen af neurotransmittere. Disse kemiske budbringere i hjernen spiller en rolle i humørregulering og kognitive funktioner. Ved at spise sushi, kan vi derfor hjælpe med at booste vores mentale skarphed og velvære.

Kombinationen af frisk fisk og grøntsager i sushi kan også øge vores energi og fokus, hvilket er vigtigt for en travl hverdag. Derfor er sushi ikke kun godt for maven, men også for sindet.