Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Bedste Pizza på Bornholm: 10 Top Pizzasteder i 2024!

Photo of author

Af BedreEndBedst

Udgivet

Bornholm er fuld af skjulte perler, især når det kommer til at finde den bedste pizza. Øen kan måske være kendt for sin smukke natur og charmerende byer, men den har også et rigt udvalg af fantastiske spisesteder.

Bedste Pizza på Bornholm 2024

Hvis du nogensinde har fundet dig selv på jagt efter den perfekte pizza på Bornholm, er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil vi dykke ned i de 10 bedste pizzaer på Bornholm, baseret på både Tripadvisor-anmeldelser og egne smagsoplevelser.

  1. Casa Mia
  2. Levertranfabrikken (Snogebæk)
  3. Basta Pizza
  4. Pizza Deli
  5. Rafael’s Pizza
  6. Texas Bornholm
  7. Caffe Mamma
  8. Strandhotellet Sandvig
  9. Levertranfabrikken (Allinge)
  10. Sørens Værtshus

Nu dykker vi ned i detaljerne om hvert enkelt sted, så du kan finde præcis den pizzaoplevelse, der passer bedst til dig.

1. Casa Mia

Casa Mia

Vi fandt en sand italiensk perle midt i Rønne. Casa Mia er en charmerende restaurant, der tilbyder autentisk italiensk mad. Stemningen er varm og indbydende, perfekt til en hyggelig aften ud.

Restauranten har åbent fra tirsdag til søndag, fra kl. 16.30 til 21.00. Mandag holder de lukket. Vi anbefaler stærkt at bestille bord på forhånd. Der er altid mange besøg på grund af deres populære retter og venlige service.

Casa Mia tilbyder også takeaway, så man kan nyde deres lækre mad derhjemme. Der er krav om fremvisning af negativ coronatest for indendørs servering, hvilket sikrer en sikker oplevelse for alle gæster.

Hvad: Casa Mia
Hvor: Antoniestræde 3, 3700 Rønne

2. Levertranfabrikken (Snogebæk)

Levertranfabrikken (Snogebæk)

Levertranfabrikken i Snogebæk har vundet vores hjerter med deres fremragende napolitanske pizzaer. Deres specialfremstillede italienske brændefyrede stenovn giver pizzaerne en unik smag og perfekt sprød skorpe. Hver ingrediens er håndplukket, og du kan virkelig smage kvaliteten i hver bid.

Atmosfæren i Levertranfabrikken er hyggelig og afslappet. Det er et fantastisk sted at nyde en god pizza sammen med venner og familie. Selvom Snogebæk-afdelingen er lukket for sæsonen, kan vi ikke vente med at besøge igen i 2024.

Levertranfabrikken tilbyder også en lækker udvalg af antipasti, som er perfekte til at dele. Deres kaffe er friskbrygget og passer perfekt til en afslappet eftermiddag. Vi sætter pris på det dedikerede personale, der altid er venlige og imødekommende.

Hvad: Levertranfabrikken (Snogebæk)
Hvor: Hovedgade 1E, 3730 Nexø

3. Basta Pizza

Basta Pizza

Vi fandt Basta Pizza beliggende ved Pension Lindesdal på Hammersøvej 1 i Allinge, og det er en ægte perle på Bornholm. Basta Pizza serverer nogle af de bedste pizzaer, vi nogensinde har smagt. De bruger friske ingredienser og har en fantastisk kombination af smage.

Stedet er virkelig hyggeligt og indbydende, perfekt til en familiemiddag eller en aften med venner. Vi følte os straks hjemme takket være den venlige atmosfære og det imødekommende personale. Det er også nemt at finde med sin centrale placering i byen.

Kvaliteten og smagen af pizzaerne er i top. Med et udvalg der spænder fra klassiske favoritter til mere kreative kreationer, er der noget for enhver smag. Vi var især imponerede over deres sprøde skorpe og lækre toppings, som gjorde hver bid til en oplevelse.

Hvad: Basta Pizza
Hvor: Hammersøvej 1, 3770 Allinge

4. Pizza Deli

Pizza Deli

Vi elsker Pizza Deli Nexø! Beliggende i hjertet af Nexø, er dette sted en lille oase for pizzaelskere. Pizzeriaet bruger Bornholmske ingredienser og de bedste råvarer fra Italien. Hver bid smager af perfektion, og man fornemmer straks den omhu, der er lagt i deres dej.

Deres pizzaer er hjemmelavede og sprøde, med en perfekt balance mellem topping og bund. Menuen er fyldt med forskellige varianter, fra klassikere som pepperoni til mere innovative kombinationer som mozzarella med trøffelolie.

Pizza Deli Nexø tilbyder også lækre sandwicher og ovnbagte pastaretter. Alt er lavet med friske ingredienser, som man virkelig kan smage. Det er et must-visit for alle, der befinder sig på Bornholm og elsker god mad.

Hvad: Pizza Deli
Hvor: Toldbodgade 3, 3730 Nexø

5. Rafael’s Pizza

Rafael's Pizza

Vi elsker Rafael’s Pizza! Det er en hyggelig pizzeria placeret midt i Rønne, hvor vi kan få både pizza, burgere og vegetarretter. Vi kommer tit her for den brede udvalg af mad og den gode atmosfære.

Deres pizza-menu er fantastisk. Vi kan vælge mellem klassikere som Margherita og Pepperoni samt spændende varianter som Rafael’s Speciale med rejer og krebsehaler. Der er noget for enhver smag.

Burgermenuen er også et hit hos os. Prøv Big Burger eller Cheese Burger, som kommer med pommes frites og en 330 ml. sodavand. Der er også Durum og Pita menuer, hvis man vil have noget lidt anderledes.

Vi sætter også stor pris på deres hjemmelavede pitabrød og pizza sandwiches. Servicen er altid venlig, og vi nyder at komme her, uanset om det er til frokost eller middag.

Hvad: Rafael’s Pizza
Hvor: Store Torvegade 35, 3700 Rønne

6. Texas Bornholm

Texas Bornholm

Vi fandt et spændende sted på Bornholm, Texas Bornholm, der tilbyder en anderledes pizzaoplevelse. Restauranten ligger centralt i Rønne, hvilket gør den let tilgængelig for både lokale og besøgende. Stemningen er afslappet og hyggelig, hvilket gør det til et perfekt sted at slappe af med lækker mad.

Menuen hos Texas Bornholm er varieret og byder på noget for enhver smag. Deres pizzaer er kendt for at være sprøde og velsmagende, med et udvalg af friske og autentiske ingredienser. Det er tydeligt, at der lægges vægt på kvalitet, både i deres mad og service.

Vi bør også nævne, at Texas Bornholm gør en stor indsats for at følge alle nødvendige retningslinjer i forhold til Covid-19. Dette giver os en tryghed i at besøge dem og nyde vores måltid, enten i restauranten eller som take-away.

Hvad: Texas Bornholm
Hvor: Store Torvegade 14, 3700 Rønne

7. Caffe Mamma

Caffe Mamma

Caffe Mamma er et fantastisk sted at besøge, når vi er på Bornholm. Deres pizzaer er altid friske og fyldt med smag. Vi elsker, hvor hyggeligt og varmt stedet føles, når vi træder ind.

Pizzaerne hos Caffe Mamma er lavet med autentiske ingredienser. Deres sprøde bunde kombineret med lækre toppings gør hver bid til en fornøjelse. Vi kan ikke få nok af deres margherita og pepperoni pizza.

Stemningen i restauranten er afslappet, og personalet er super venligt. Vi føler os altid velkomne og godt taget hånd om, når vi er der. Det er et godt sted for både familier og venner.

Hvad: Caffe Mamma
Hvor: Snellemark 17, 3700 Rønne

8. Strandhotellet Sandvig

Strandhotellet Sandvig

Vi blev straks betaget af Strandhotellet Sandvigs Pizza. Beliggende ved kysten i Allinge, tilbyder denne pizzarestaurant en unik blanding af lækre smage og en betagende udsigt over vandet. Det er nemt at se, hvorfor dette sted er en favorit blandt både lokale og turister.

Strandhotellet Sandvig har en fantastisk atmosfære med en afslappet og hyggelig indretning. Personalet er altid venligt og hjælpsomt, hvilket gør oplevelsen endnu mere mindeværdig. Vi kunne ikke få nok af deres lækre, træfyrede pizzaer, som er perfekte til både familier og venner.

Menukortet har et bredt udvalg af pizzaer med forskellige toppings, som passer til enhver smag. Vi nød især deres Margherita og Pepperoni, som begge var sprøde og fyldt med smag. Med ingredienser af høj kvalitet og et tydeligt fokus på detaljerne, vil vi helt sikkert anbefale et besøg.

Hvad: Strandhotellet Sandvig
Hvor: Strandgade 8, 3770 Allinge

9. Levertranfabrikken (Allinge)

Levertranfabrikken (Allinge)

Levertranfabrikken i Allinge er et vidunderligt sted for pizzaelskere. Vi elskede den autentiske napolitanske pizza, der blev bagt i deres specialfremstillede italienske brændefyrede stenovn. Deres udvalg af italiensk antipasti var også en fornøjelse for vores smagsløg.

De råvarer, de bruger, er af højeste kvalitet og kombinerer det bedste af lokale og italienske ingredienser. Friskbrygget kaffe og andre lækre retter gør dette sted til et must-besøg. Stemningen er hyggelig og indbydende, hvilket gør besøget endnu mere mindeværdigt.

Åbningstiderne er onsdag til søndag fra kl. 16 til 20, så det er perfekt til en middagsudflugt. Personalet er venligt og altid parat til at hjælpe os med at vælge den bedste pizza fra menuen.

Hvad: Levertranfabrikken (Allinge)
Hvor: Havnegade 7A, 3770 Allinge

10. Sørens Værtshus

Sørens Værtshus

Vi finder Sørens Værtshus i Snogebæk, og det er et fantastisk sted at nyde lækker pizza med venner og familie. Atmosfæren er hyggelig med live-musik og en sjov “slå søm” konkurrence. Sørens Værtshus er stedet, hvor vi kan forkæle vores smagsløg med autentiske amerikanske deep-pan pizzaer.

Menukortet byder på ni lækre varianter af Pappas Pizza. Vores favoritter inkluderer “Pappas King” med marinerede bøfstrimler, rød og grøn peber, og “Pappas Chili” med løg, oliven og chili. Hver pizza bliver bagt i stenovn, hvilket sikrer en sprød og fyldig skorpe.

Pizzaerne serveres i 8-12 finger-stykker, hvilket gør dem perfekte til deling. Og det er nemt! Vi bestiller bare i baren og oplyser vores bordnummer. Sørens Værtshus tilbyder også take-away, hvilket gør det nemt at tage den lækre smag med hjem.

Hvad: Sørens Værtshus
Hvor: Hovedgade 1G, 3730 Nexø

Hvad gør en pizza den bedste?

Når vi taler om, hvad der gør en pizza til den bedste, er der tre ting, der står i centrum: ingrediensernes friskhed, autenticiteten af opskriften, og kvaliteten af dejen. Disse elementer sikrer en smagsoplevelse, der er uforglemmelig.

Friske ingredienser

Friske ingredienser er afgørende for en lækker pizza. Tomatsauce fremstillet af solmodne tomater og friske krydderurter som basilikum og oregano bringer en rig smag til hver bid.

Ost er en anden nøgleingrediens, og det er vigtigt at bruge frisk mozzarella, som smelter perfekt og giver den rigtige konsistens. Toppings som grøntsager, kødpålæg og fisk skal altid være friske for at sikre den bedste smagsoplevelse.

Vi har bemærket, at de bedste pizzeriaer på Bornholm virkelig gør en dyd ud af at bruge de allerbedste og friskeste råvarer. Det gør en enorm forskel.

Autentiske opskrifter

Autentiske opskrifter er hjertet af en fantastisk pizza. Mange af de bedste pizzaer følger traditionelle metoder fra Italien, især Napolitansk stil. Denne stil er kendt for sin tynde, sprøde skorpe og simple, men smagfulde toppings.

Åben ild ovne og stenovne hjælper også med at skabe den karakteristiske smag og tekstur. Pizzeriaer som Basta Pizza i Sandvig følger disse principper og byder på fantastiske resultater.

Det er vigtigt, at der ikke er for mange toppingkombinationer. Simple, autentiske opskrifter giver ofte den bedste oplevelse, hvor hver ingrediens virkelig får lov til at skinne.

Kvaliteten af dejen

Kvaliteten af dejen kan ikke overvurderes, når vi taler om den bedste pizza. En ordentlig dej skal være luftig indeni, men med en sprød skorpe udenpå.

Gæringsprocessen er vigtig her. En dej, der får tid til at hvile og hæve ordentligt, udvikler en dybere smag og bedre konsistens. Det er tydeligt, at de bedste pizzeriaer på Bornholm forstår dette og tager sig tid til at perfektionere deres dej.

Nogle bruger specielle typer mel, som f.eks. italiensk tipo 00, der giver den rigtige balance mellem styrke og lethed. Dette gør dejen ikke kun bedre, men også lettere at fordøje.

Vi har smagt pizzaer, hvor dejen næsten smelter i munden, og det gør hele forskellen.

Historien om pizza på Bornholm

På Bornholm har pizza vundet hjerter og maver gennem tiden. Denne sektion dykker ned i, hvordan pizza fandt vej til øen, og hvordan lokale ingredienser har præget pizzaens smag her.

Pizzaens rejse til Bornholm

Pizza kom første gang til Bornholm med de italienske besætninger, der besøgte øen. Mange af os kender sikkert den klassiske historie om pizzaens rejse fra Napoli til USA, men Bornholm er en helt særlig historie. I 1980’erne begyndte de første pizzeriaer at dukke op, stærkt inspireret af den ægte italienske stil.

I takt med turismens stigning på Bornholm, særligt i sommermånederne, blev pizza både en nem og populær ret blandt både lokale og turister. De første pizzeriaer, som vi husker, serverede klassiske versioner som Margherita, Pepperoni, og Quattro Stagioni.

Lokal påvirkning

Vi har set en markant lokal påvirkning på pizzaerne her. Bornholm er kendt for sit friske og lokale landbrug, og det har klart sat sit præg på vores pizzaer. Mange pizzasteder bruger nu bornholmske råvarer som røgede sild, friskfanget fisk, lokale oste og grøntsager fra øens egne avlere.

Snogebæk og Sandvig er to områder, hvor man virkelig kan smage forskellen. Basta Pizza i Sandvig er et godt eksempel, hvor de bager deres pizzaer med lokale ingredienser, som f.eks. friskruget mel og lokalt dyrkede tomater.

Denne fusion af italiensk tradition og bornholmsk innovation har skabt nogle unikke smagsoplevelser, som vi stolt kan kalde vores egne. Pizza på Bornholm er ikke bare en smag af Italien, men også en smag af øens natur og kultur.

Kulinariske traditioner på Bornholm

bedste pizza på Bornholm

På Bornholm finder vi et væld af unikke og velsmagende retter. Øens madkultur er dybt forankret i dens historie og naturlige ressourcer.

Bornholmske specialiteter

Bornholm er kendt for sine mange lokale specialiteter. Røget sild er en af de mest ikoniske retter, som vi simpelthen må smage. Den traditionelle måde at ryge sild på giver fisken en karakteristisk smag, som vi ikke finder andre steder.

En anden populær ret er sol over Gudhjem. Dette er en enkel, men lækker kombination af røget sild, æggeblomme og radiser serveret på rugbrød. En perfekt smagsoplevelse.

Vi må heller ikke glemme Karamelkompagniet’s håndlavede karamel. Disse små søde godter fremstilles med omhu og lokale ingredienser, hvilket giver dem en autentisk bornholmsk smag.

Lokale ingredienser

Ingredienserne, der bruges i bornholmske retter, spiller en stor rolle i øens kulinariske traditioner. Bornholm er rig på friske råvarer fra både land og hav. Fisk og skaldyr som sild, torsk, og rejer fanges dagligt og serveres frisk.

Øens landmænd dyrker også høj kvalitet frugt og grøntsager. Æbler, kartofler og rabarber er nogle af de hyppigst brugte ingredienser. De friske, økologiske råvarer bidrager til retternes smagskvalitet.

Desuden bruges der meget lokalt mel og korn i brød og bagværk. Rugbrød er en af de mest almindelige typer brød, vi finder på Bornholm. De lokale bryggerier producerer også en række spændende øltyper, sammen med de mange små mejerier, der laver fantastisk ost.