Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: De 10 Bedste Pastarestauranter i København i 2024!

Photo of author

Af BedreEndBedst

Opdateret

Lad os tage dig med på en kulinarisk rejse gennem Københavns bedste pastarestauranter. Vi har samlet de steder, der serverer de mest autentiske og smagfulde pastaretter, der kan få selv den mest krævende pastaelsker til at spinde af glæde. Hver bid er som et kærligt kram af italiensk gastronomi, og vi kan ikke vente med at dele vores favoritter med dig.

Københavns gastronomiske landskab bugner af kvalitetssteder, hvor man kan nyde lækre pastaretter. Vi har brugt utallige timer på at finde de absolut bedste steder, så du kan få en uforglemmelig pastasmagning i byen. Lad os guide dig til særligt udvalgte restauranter, der er værd at besøge for en ægte italiensk madoplevelse.

1. Trattoria SUD

Vi elsker Trattoria SUD for deres autentiske italienske mad og hyggelige atmosfære. Restauranten ligger i København og serverer lækre retter tilberedt med kærlighed og kvalitet. Atmosfæren er uformel og varm, hvilket gør det til et perfekt sted for en afslappet middag.

Vores yndlingsretter her er deres antipasti og pasta. Disse retter er fyldt med smag og minder os om traditionelle hjemmelavede italienske måltider. Brødrene Andrea og Pachi, der står bag restauranten, bringer deres rødder fra Gaeta til København med deres autentiske og moderne madlavning.

Stemningen på Trattoria SUD er livlig og energisk, hvilket gør det til et skønt sted at tilbringe tid med venner og familie. De farverige ingredienser og de himmelske dufte af maden gør hvert besøg til en sanselig oplevelse.

Hvad: Trattoria SUD
Hvor: Frederiksborggade 27, 1360 København

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

2. La Rocca

Vi elsker La Rocca for dens intense, italienske vibrationer og unikke smagsoplevelser. Restauranten byder på autentiske specialiteter fra det italienske køkken, tilberedt af erfarne italienske kokke. Her mærker vi den varme elegance fra herskabslejligheden med stuk og lysekroner, som skaber en intim og hyggelig atmosfære.

Selve stedet emmer af italiensk gæstfrihed. Ikke blot maden, men også betjeningen er på toppen, med italienske tjenere som bidrager til stemningen. Hver gang vi besøger La Rocca, bliver vi mødt med smil og ekstra god service, hvilket gør oplevelsen helt speciel hver gang.

Restauranten har eksisteret siden år 2000 og man kan virkelig mærke deres passion og erfaring. Vi kan varmt anbefale de mange forskellige menuvalg, hvad enten det er en sæsonmenu, tasting menu eller á la carte. Til vinelskere er La Rocca også en perfekt destination med deres lørdagsvinsmagninger og events som “Wine Battles” og “Winemakers Dinners”.

Hvad: La Rocca
Hvor: Vendersgade 23, 1363 København

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

3. Spaghetteria La Perla

Lige midt i København ligger en ægte italiensk juvel – Spaghetteria La Perla. Vi behøver ikke rejse til Italien for at få den autentiske oplevelse. Så snart vi træder ind, bliver vi mødt af duften af friskbagt pizza og lækre pastaretter.

Hos Spaghetteria La Perla kan vi nyde vores retter på traditionel italiensk vis, enten portionsanrettet eller på fad, præcis som i “Lady og Vagabonden.” Deres engagerede tjenere sikrer en fantastisk stemning og god betjening, som fuldender den italienske oplevelse.

Vinelskere vil også finde glæde her, da vinkortet udelukkende byder på italienske vine. Det store udvalg gør det muligt at finde den perfekte vin til vores bestilte måltid, og personalet er altid klar til at rådgive os.

Hvad: Spaghetteria La Perla
Hvor: Landemærket 27, 1119 København, Denmark

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

4. L’appetito

L’appetito er en hyggelig italiensk restaurant i hjertet af København. Vi blev straks mødt af en varm og indbydende atmosfære. Restauranten er kendt for sin autentiske pasta og lækre italienske retter.

Indretningen er stilfuld med enkle dekorationer, der giver en følelse af ægthed og tradition. Vi elskede, hvordan personalet var både opmærksomme og venlige, hvilket gjorde oplevelsen endnu bedre.

Menuen byder på en række italienske klassikere med friske ingredienser. Maden smagte hjemmelavet, og portionerne var generøse. L’appetito er bestemt et sted, vi vender tilbage til.

Hvad: L’appetito
Hvor: Vester Farimagsgade 9, 1606 København, Denmark

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

5. Restaurant Sole D’Italia

Restaurant Sole D’Italia er en af de bedste steder i København, hvor man kan smage autentisk italiensk mad. Restauranten ligger i hjertet af byen, og fra første øjeblik vi træder ind, føler vi den varme og hyggelige atmosfære.

Maden er altid frisk og velsmagende. Der er et bredt udvalg af retter, som inkluderer både klassiske italienske pastaretter og spændende vegetariske muligheder. Vi elsker især deres pizzaer og pastaretter, som er lavet med kærlighed og autentiske ingredienser.

Tjenerne her er meget opmærksomme og venlige. De sørger altid for, at vi føler os velkomne og tilfredse. Desuden er lokalerne stilfulde og indbydende, hvilket gør det til et perfekt sted for en afslappende middag.

Hvad: Restaurant Sole D’Italia
Hvor: Gråbrødretorv 1, 1154 København, Denmark

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

6. Mangia

Mangia er en skjult perle i København, hvor du kan få en ægte italiensk madoplevelse. Restauranten byder på et hyggeligt og indbydende miljø, som får os til at føle os hjemme. Det er et af de steder, hvor vi altid bliver glade for at komme tilbage.

Vi elsker pastaretterne hos Mangia. De bruger friske råvarer, hvilket smages i hver eneste bid. Deres menu skifter regelmæssigt, så der er altid noget nyt og spændende at prøve. Vi kan især anbefale deres ravioli og spaghetti carbonara.

Servicen på Mangia er enestående. Personalet er venligt og altid klar til at hjælpe med anbefalinger. De går virkelig op i at give os den bedste oplevelse, hvilket gør besøget endnu mere værd.

Hvad: Mangia
Hvor: Bagerstræde 9, 1617 København, Denmark

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

7. Il_mattarello

Vi kan ikke skrive om de bedste pastarestauranter i København uden at nævne Il_mattarello. Denne hyggelige restaurant ligger i hjertet af byen og tilbyder fantastisk håndlavet økologisk pasta. Det er det perfekte sted for pastaelskere.

Il_mattarello er kendt for deres friske pasta, som er lavet med kærlighed og de bedste økologiske ingredienser. Atmosfæren er afslappet, og personalet er venligt. Det er et ideelt sted at nyde et måltid med venner og familie.

Restauranten har eksisteret siden 2014 og ligger i Torvehallerne. Deres menu byder på et bredt udvalg af pastaretter, og man kan virkelig smage forskellen i kvaliteten. Alle retter er tilberedt med passion og en dyb respekt for traditionelle italienske opskrifter.

Hvad: Il_mattarello
Hvor: Linnésgade 17, 1363 København, Denmark

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

8. Scarpetta

Scarpetta er en sand perle i hjertet af København. Denne moderne og autentiske italienske restaurant ligger i Nørrebro og formår at kombinere klassisk italiensk madlavning med moderne cuisine. Deres menu er et sandt eventyr af smage, hvor man konstant bliver overrasket af nye, spændende retter, der afspejler Italiens mange facetter.

Restauranten er kendt for sin hyggelige og opmarket atmosfære, hvilket gør den perfekt til både små og store grupper. Vi elskede at de tilbyder både familystyle menuer og tre-retters menuer, som gør det nemt at dele og smage flere forskellige retter med venner og familie. Og lad os ikke glemme deres fantastiske sæsonbetonede desserter og et godt udvalg af vine og fadøl!

Åbningstiderne gør det nemt at finde et passende tidspunkt til et besøg, selv i travle uger. Man kan nyde deres vidunderlige retter fra søndag til torsdag fra klokken 17.30 til midnat, og fredag til lørdag ligeledes fra 17.30 til midnat.

Hvad: Scarpetta
Hvor: Rantzausgade 7, 2200 København N, Denmark

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

9. La Fresca

Vi har fundet en skjult perle i København: La Fresca. Dette er ikke bare en almindelig pasta shop. Her kan vi finde frisklavet pasta og autentiske italienske saucer, der gør enhver middag til en fest.

Butikken tilbyder et bredt udvalg af pasta, ravioli og gnocchi, alle med forskellige, spændende fyld. Vi kan også finde hjemmelavede saucer og andre specialiteter, der er importeret direkte fra Italien. Hver dag er der noget nyt at prøve.

Det bedste ved La Fresca er, hvor nemt det er. Den frisklavede pasta er hurtig at tilberede – vi skal kun bruge 1 til 3 minutter på at koge den. Resultatet er fantastisk og langt bedre end tør pasta.

Hvad: La Fresca
Hvor: Jernbane Allé 35, 2720 København, Denmark

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

10. Rufino Osteria

Vi kan ikke undgå at blive begejstrede over Rufino Osteria, en ægte italiensk perle i København. Dette sted byder på en varm og indbydende atmosfære, som får os til at føle os hjemme fra det øjeblik, vi træder ind. De rustikke indretninger og de venlige medarbejdere gør oplevelsen endnu bedre.

Menuen tilbyder en række lækre pastaretter, der smager som om de er lavet af en italiensk bedstemor. Vi var særligt imponerede over deres evne til at kombinere klassiske og moderne smagsoplevelser. Det er tydeligt, at kokkene her brænder for det, de laver.

Det er også værd at nævne, at Rufino Osteria er ideel for større grupper. Hvis vi er seks personer eller flere, kan vi få en fast menu med mad og vin til en fast pris. Det er dog vigtigt at huske, at vi skal bekræfte vores reservation og eventuelle ændringer i antal gæster på forhånd.

Hvad: Rufino Osteria
Hvor: Strandgade 14, 1401 København, Denmark

Se hele menuen og book bord på deres hjemmeside her.

Italienske Smagsoplevelser

Vi var begejstrede over at udforske de bedste italienske pastarestauranter i København, og det blev hurtigt klart, at byen tilbyder en vidunderlig kombination af traditionelle italienske retter og moderne fortolkninger. Her er vores oplevelser opdelt i klassiske og innovative smagsoplevelser.

Traditionelle Retter

De traditionelle retter på italienske restauranter i København byder på en autentisk smagsoplevelse, der sender sanserne direkte til Italien. Vi fandt lækre varianter af klassikere som spaghetti carbonara, tagliatelle al ragù og gnocchi alla Sorrentina. Disse retter blev tilberedt med stor omhu og ved brug af friske, lokale råvarer kombineret med importerede italienske specialiteter.

Hos steder som Osteria 16 og Il Buco blev vi mødt med en hjemlig atmosfære og duften af frisklavet pasta, der fyldte rummet. Suppen i minestrones og det cremede ved risottoen er ofte kendetegnende for de klassiske menuer, der var at finde på disse restauranter.

Essensen af det traditionelle italienske køkken blev virkelig fremhævet, og vi kunne smage den passion, som kokkene lægger i hver enkelt ret. Disse oplevelser tog os tilbage til charmerende landsbyer i Italien, hvor opskrifterne er nedarvet gennem generationer.

Moderne Twists

København skuffer heller ikke, når det kommer til moderne fortolkninger af italiensk mad. Byens kokke har formået at tage velkendte italienske retter og tilsætte deres eget twist, hvilket skaber spændende nye smagsoplevelser. Hos Famo og Brace opdagede vi innovative kombinationer som pasta med trøffelolie og kammuslinger eller lasagne med skaldyr.

Disse moderne twists tilføjede et nyt lag af kompleksitet og smag, der føles frisk og spændende. Kokkene bruger avancerede teknikker og kreative ingredienser for at bringe deres personlige præg til bordet. For eksempel kan man støde på overraskende ingredienser som fermenterede grøntsager eller eksotiske krydderier, der giver retterne en unik kant.

Vi værdsatte især de visuelle præsentationer, hvor mange af retterne blev serveret som små kunstværker. Det moderne italienske køkken i København sikrer, at der altid er noget nyt og spændende at prøve, selv for de mest garvede pastaelskere.

Regionale Pastaspecialiteter

I vores rejse gennem Københavns bedste pastarestauranter opdager vi et fantastisk udvalg af regionale retter fra både Norditalien og Syditalien. Hver region har sine unikke smagsoplevelser og særlige pastaopskrifter, som vi nytter og værdsætter.

Norditalien

I Norditalien finder vi varme, rige pastarettter, der bruger flødesaucer, smør og ost. Her er Tortellini en favorit, ofte fyldt med kød eller ricotta og serveret med en cremet sauce. En anden must-try er Tagliatelle al Ragù, eller som vi kender det, Bolognese. Denne ret stammer fra Bologna og er lavet med hakket kød, tomat og lidt vin for at give dybde.

Vi må heller ikke glemme Risotto, som teknisk set ikke er pasta, men alligevel en regional specialitet, ofte serveret med parmesan og svampe. København har restauranter, som virkelig fanger essensen af disse norditalienske retter.

Syditalien

Syditalien bringer os lettere og mere tomatbaserede pastaer. Tænk på Pasta alla Norma fra Sicilien, som kombinerer aubergine, tomater, basil og ricotta salata. Denne skål er både simpel og fyldig på smagen.

En anden klassiker er Orecchiette con cime di rapa, en Apulian specialitet lavet med små ørerformede pastaer, broccoli rabe og ofte lidt hvidløg og ansjoser for ekstra smag. Disse retter reflekterer Syditaliens varme klima og kærlighed til friske ingredienser.

Syditalienske pastaretter er også kendt for deres brug af oliveolie, hvidløg og chili, hvilket giver retterne en markant smagsprofil, som vi ikke kan få nok af.

Vinparring og Pasta

Det er en kunst at parre vin med pasta. Med den rette vin kan smagsoplevelsen forbedres betydeligt. Nedenfor kigger vi nærmere på, hvordan rød- og hvidvin kan løfte pasta-retterne til nye højder.

Rødvin og Pasta

Rødvin kan være en fremragende ledsager til pasta, specielt hvis retten indeholder kødbaserede saucer som Bolognese eller Amatriciana. Vi anbefaler vine som Chianti eller Barolo til tomatbaserede retter. De har en dejlig syre og tanniner, der komplementerer den rige, kødfulde sauce.

For pastaretter med fløde- eller ostesaucer, som f.eks. Carbonara, passer en let rødvin fra Piemonte som Dolcetto rigtigt godt. Den lave tanninindhold og de frugtige noter gør smagen balanceret uden at overdøve retten.

Anbefalinger:

  • Chianti: Perfekt til tomatbasserede saucer.
  • Barolo: God til kraftigere kødretter.
  • Dolcetto: Lækker til cremede saucer.

Hvidvin og Pasta

Hvidvin passer fantastisk til lettere pastaretter, specielt dem med skaldyr, grøntsager eller citrussy saucer. En frisk Sauvignon Blanc eller Pinot Grigio er excellent til f.eks. Spaghetti alle Vongole, hvor vinens syre balancerer de delikate skaldyr.

Til pastaretter med flødebaserede saucer eller milde oste, som Alfredo, spiller en fyldigere Chardonnay godt ind. Vinens smøragtige karakter supplerer cremen i saucen på bedste vis. Vi skal også nævne Vermentino, en alsidig vin fra Italien, der kan komplimentere mange forskellige pasta-retter.

Anbefalinger:

  • Sauvignon Blanc: Ideel til skaldyrsbaserede retter.
  • Pinot Grigio: Frisk og let, perfekt til grøntsager.
  • Chardonnay: Fremragende til fløde- eller ostesaucer.
  • Vermentino: Alsidig og fleksibel til mange passionerede retter.