Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Guide: De 10 Bedste Bagerier i Aarhus i 2024!

Photo of author

Af BedreEndBedst

Udgivet

Aarhus er kendt for sine hyggelige gader og livlige kulturliv, men byen skinner virkelig igennem med sit imponerende udvalg af bagerier. Vi har smagt os gennem de sprødeste croissanter, blødeste kanelsnegle og mest velsmagende surdejsbrød, og vi er nu klar til at dele vores fund med jer. Hvilke bagerier står ud som de absolut bedste i Aarhus?

Uanset om man er på udkig efter en hurtig morgenmad på farten eller en lækker eftermiddagskage, har Aarhus noget at tilbyde enhver smag. Fra traditionelle bagerier med lange historie til moderne steder med innovative opskrifter, ved vi, at byen har noget særligt at byde på. Lad os dykke ned i denne smagfulde rejse og opdage de bagerier, vi mener, er de bedste i Aarhus.

Bedste Bagerier i Aarhus

Vi har samlet en liste over de 10 bedste bagerier i Aarhus i 2024:

  1. SchweizerBageriet
  2. Mor Anna
  3. La Cabra Bakery
  4. Briançon
  5. DavidBreadHead Bakery
  6. For Emma
  7. Berta Bageri
  8. Jumbo Bakery Mindet
  9. MIBbageri Aarhus Ø
  10. Jumbo Bakery Ankersgade

Læs videre for at finde ud af hvorfor vi har rangeret de 10 bagerier som vi har, samt få rutevejledninger til bagerierne.

1. SchweizerBageriet

SchweizerBageriet

SchweizerBageriet er en sand perle midt i Aarhus. Vi blev straks imponeret over deres brede udvalg af brød, som alle er bagt på stedet siden 1898. Deres dygtige team bager alt fra lækkert specialbrød til friskbagt rugbrød.

Hungrig efter en god sandwich? SchweizerBageriet laver frisksmurte sandwich med hjemmelavet fyld, og brødet er naturligvis hjemmebagt. Kager er en anden stor passion hos dem. De skaber smukke kager til alle anledninger som bryllupper, fødselsdage og receptioner.

Kaffeelskere vil også blive glade. Deres Café Los Abuelos kaffe kommer fra en lille familiedrevet plantage i Costa Rica. Vi kunne smage passionen i hver kop. SchweizerBageriet er virkelig et besøg værd, hvis du er i Aarhus.

Hvad: SchweizerBageriet
Hvor: M. P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus Centrum, Denmark

2. Mor Anna

Mor Anna

Hos Mor Anna finder vi en bager, der virkelig brænder for deres håndværk. Deres kager og brød er lavet med stor omhu og respekt for gamle traditioner. Man kan smage passionen og dedikationen i hver eneste bid.

Vi elsker deres kreative tilgang til bagning. Mor Anna formår at kombinere klassisk bagerhåndværk med moderne smag. Det giver en unik oplevelse, hver gang vi besøger dem.

Udvalget af frisklavede frokostretter gør det nemt at tage en lækker pause midt på dagen. Alt er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og det kan virkelig mærkes.

Hvad: Mor Anna
Hvor: Mejlgade 5, 8000 Aarhus, Denmark

3. La Cabra Bakery

La Cabra Bakery

La Cabra Bakery er virkelig en perle i Aarhus. Når vi træder ind, bliver vi mødt af en duft af friskbagt brød og søde kager. Bagværket her er lavet med kærlighed og dedikation, og det kan virkelig smages. Den nordiske stil kombineret med høj kvalitets råvarer giver produkterne en unik smag.

Deres surdejsbrød er noget helt særligt. Brødet modner over flere dage og hæver 100 % naturligt. Resultatet er et let og luftigt brød med en sprød skorpe og en fantastisk dyb smag. Det er en fornøjelse at sætte tænderne i det, og vi kan næsten ikke få nok af det.

Selv deres kager er i en liga for sig. La Cabra Bakery kombinerer traditionelle og moderne teknikker, skaber innovative og smagfulde kreationer. De undgår kunstige farver og smagsstoffer, hvilket giver deres kager en ren og autentisk smag. Kan man ønske sig mere?

Hvad: La Cabra Bakery
Hvor: Borggade 4F, 8000 Aarhus, Denmark

4. Briançon

Briançon

Vi elsker at besøge Briançon, når vi er i Aarhus. Det er et fantastisk bageri, der tilføjer noget særligt til byens charme. Deres brød og kager er altid friskbagte og smager vidunderligt.

Atmosfæren i Briançon er hyggelig og indbydende, og vi føler os altid velkommen, når vi træder ind. Personalet er venligt og hjælpsomt, og de er altid klar til at give anbefalinger, hvis vi har svært ved at vælge.

Bageriets beliggenhed gør det nemt at finde, og det er ideelt placeret, hvis vi vil tage en pause fra shopping eller sightseeing. Vi anbefaler deres croissanter og specialbrød, som altid er en stor succes.

Hvad: Briançon
Hvor: Åboulevarden 53, 8000 Aarhus, Denmark

5. DavidBreadHead Bakery

DavidBreadHead Bakery

Vi elsker DavidBreadHead Bakery for deres hjemmelavede brød og kager. Deres sortiment spænder fra sprøde baguettes til lækre croissanter. Hver bid smager himmelsk, og det er tydeligt, at der bliver lagt kærlighed i hvert eneste bagværk.

Lokalerne er hyggelige og indbydende, perfekte til en kaffepause eller et stille morgenmåltid. Personalet er altid venlige og hjælpsomme. Vi nyder at sidde her, mens vi nyder en kop kaffe og et stykke kage.

En anden fantastisk ting ved DavidBreadHead Bakery er deres centrale beliggenhed. Det er let at komme til, uanset om vi går, cykler eller tager offentlig transport.

Hvad: DavidBreadHead Bakery
Hvor: J. M. Mørks Gade 7, kl, th, 8000 Aarhus Centrum, Danmark

6. For Emma

For Emma

Vi blev virkelig overvældede, da vi besøgte For Emma! Deres brød er ikke kun glutenfrit, men smager også fantastisk. Det er imponerende, hvordan de formår at lave brød, der er lige så godt som almindeligt brød, uden at bruge hvede, rug eller byg.

For Emma startede på grund af en personlig historie, hvor Emma skulle have glutenfrit brød på grund af cøliaki. Hendes mor begyndte at bage for at give Emma en sund kost, og nu kan vi alle nyde de lækre resultater i deres butikker.

Udover at være glutenfrit, er det meste af deres bagværk også laktosefrit og meget af det vegansk. Vi elsker deres store udvalg af friskbagt brød, boller, pizzabunde og meget mere. De har virkelig tænkt på alle detaljer, så der er noget for enhver smag.

Hvad: For Emma
Hvor: Vestergade 15, 8000 Aarhus, Denmark

7. Berta Bageri

Berta Bageri

Berta Bageri er en skjult perle i Aarhus. Når vi træder ind i butikken, bliver vi mødt af duften af friskbagte kager og brød. Atmosfæren er hyggelig og indbydende.

Udvalget af bagværk er imponerende. Vi finder alt fra sprøde croissanter til saftige kager. Deres bagværk er lavet med stor omhu og kærlighed. Det er tydeligt, at de bruger kvalitetsingredienser.

Vi kan ikke lade være med at bemærke den venlige og imødekommende betjening. Personalet er altid klar til at give gode råd og forslag. Vi føler os altid velkomne her.

Hvad: Berta Bageri
Hvor: Lundingsgade 1, 8000 Aarhus, Denmark

8. Jumbo Bakery Mindet

Jumbo Bakery Mindet

Jumbo Bakery er en lille perle i hjertet af Aarhus. Den blev startet i 2018 af fem unge folk med en passion for godt håndværk. Bageriet tilbyder et skiftende sortiment efter årstiderne, så der er altid noget nyt og spændende at prøve.

Vi elsker, hvordan bageriet bager om natten, så vi kan starte dagen med friskbagt brød og kager. Den originale café ligger på Sydhavnen og emmer af charme. Vores besøg her føles altid som en hyggelig oplevelse.

En anden afdeling af Jumbo Bakery åbnede i Maj 2021 på Ankersgade. Her transporteres bagværk fra Sydhavnen hver morgen og middag, så kvaliteten er altid i top.

Hvad: Jumbo Bakery
Hvor: Mindet 4, 8000 Aarhus, Denmark

9. MIBbageri Aarhus Ø

MIBbageri Aarhus Ø

MIBbageri Aarhus Ø er en sand perle for brød- og kageelskere. Vi er altid imponerede over deres store udvalg af friskbagt brød og de mest delikate kager. Uanset om vi leder efter en hurtig bid til morgenmad eller en lækker dessert, har de noget for enhver smag.

Bageriet tilbyder ikke kun brød og kager, men også charcuteri, delikatesser og specialiteter fra lokale leverandører. Det gør vores besøg ekstra specielt, da vi føler os forbundet med de lokale producenter. Der er også mulighed for at nyde en kop kaffe sammen med en af de vidunderlige kager.

For dem, der planlægger en fest eller et bryllup, er MIBbageri Aarhus Ø det perfekte sted. Vi kan skræddersy kager med dansk smør, belgisk chokolade og ægte rå marcipan, som sikrer en unik smagsoplevelse. Vi elsker deres kagemænd, festkager og bryllupskager!

Vi sætter også pris på de imødekommende åbningstider, som gør det nemt for os at besøge bageriet før arbejde eller i weekenden. Personalet er altid venligt og hjælpsomt, hvilket gør hver tur til MIBbageri Aarhus Ø endnu bedre.

Hvad: MIBbageri Aarhus Ø
Hvor: Mariane Thomsens Gade 1, 8000 Aarhus, Denmark

10. Jumbo Bakery Ankersgade

Jumbo Bakery Ankersgade

Vi kan ikke snakke om bagerier i Aarhus uden at nævne Jumbo Bakery på Ankersgade. Åbnet i maj 2021, denne lille café har hurtigt vundet vores hjerter. Selvom det er en ung spiller på bageriscenen, er atmosfæren allerede varm og indbydende.

Noget af det bedste ved Jumbo er deres konstante fornyelse. Vi elsker, at der altid er noget nyt at prøve, da sortimentet ofte ændres efter sæsonen. Det er tydeligt, at de fem grundlæggere har en stor passion for godt håndværk og kvalitetsbagværk.

Den originale Jumbo Bakery ligger faktisk på Sydhavnen, hvor alt bagværk bages om natten og derefter transporteres til Ankersgade hver morgen og middag. Det betyder, at vi altid kan forvente friskbagte lækkerier, når vi træder ind i caféen.

Vi blev også imponerede af den venlige betjening og hyggelige stemning. Det føles altid som et velkomment sted at tage en pause og nyde en kop kaffe og en lækker kage.

Hvad: Jumbo Bakery Ankersgade
Hvor: Ankersgade 12B, 8000 Aarhus, Denmark

Bageriets Historie i Aarhus

Aarhus har en rig og fascinerende historie med bagerier, der spænder over mange årtier. Vi skal kigge på både de historiske bagerier og udviklingen inden for moderne bagning.

Historiske Bagerier

Nogle af de ældste bagerier i Aarhus har eksisteret i over 100 år. For eksempel er Schweizerbageriet på M.P. Bruuns Gade et af de mest kendte og gamle bagerier i byen. Ejerens vision har altid været at tilbyde det bredeste udvalg af bagværk uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Disse bagerier startede ofte som små familieforetagender og har udviklet sig til byens institutioner over tid. De har formået at bevare traditionerne samtidig med, at de har tilpasset sig nutidens krav.

Gamle opskrifter og metoder har været en stolt del af disse bageriers tilbud, hvilket giver en autentisk smagsoplevelse og en følelse af historie i hver eneste bid.

Udviklingen af Moderne Bagning

Med tiden har bagerierne i Aarhus udviklet sig og indført nye teknikker og smagsvarianter. MIBbageri er et godt eksempel på moderniteten i byen. Med fem bagerier i Aarhus og et i Aarhus Lufthavn, har de formået at kombinere nordiske råvarer med moderne bageteknikker.

Vi ser også en stigende interesse for økologiske ingredienser og bæredygtighed i bagning. Moderne bagerier tager ofte ansvar for både miljø og sundhed ved at vælge lokale råvarer og undgå unødvendige tilsætningsstoffer.

Kombinationen af traditionelle og moderne metoder gør, at Aarhus’ bagerier tiltrækker både lokale og turister. Dermed sikres en fortsat udvikling og fornyelse i bagværket, som vi alle kan nyde.

Udstyr og Teknikker

Det rigtige udstyr og teknikker er afgørende for at opnå det bedste bagværk i Aarhus. Fra klassisk bageudstyr til moderne innovationer, bruger de bedste bagere en række værktøjer og metoder for at skabe de lækreste brød og kager.

Traditionelt Bageudstyr

Vi starter med det traditionelle udstyr, som mange bagere stadig sværger til. Bageværktøjer som træspatler og metalforme er uundværlige i de fleste bagerier. Brødskåle i keramik hjælper med at holde dejen ved en konsistent temperatur, hvilket er vigtigt for hævningen.

Gærkultur og surdej opbevares ofte i skåle dækket med klæde, for at bygge smag ind i brødene. Bageplader og -sten bruges til at give en jævn varmefordeling og en sprød bund på fx surdejsbrød og pizzaer.

Innovative Bageværktøjer

Vi ser også flere nye, innovative værktøjer blandt bagere i Aarhus. Digitale termometre er nu ret almindelige for at sikre nøjagtige temperaturmålinger under bagningen. Silikone bageforme er fleksible og nemme at rengøre, og de gør det muligt at skabe ensartede kager og brød.

Nogle bagerier bruger avancerede dejblandere og hævemaskiner, som giver præcision og effektivitet i bagningen. Fødevareprintere, der bruger spiseligt blæk, har også fundet vej til nogle af byens mest kreative konditorer, til at skabe udsmykning, som ikke kunne opnås ved håndkraft.

Bageteknikker

Når det kommer til teknikker, er der mange, der er værd at nævne. Langtidshævning er en populær teknik, der går ud på at lade dejen hvile i længere tid, ofte over natten, hvilket udvikler smagen bedre. Dampbagning bruges til at skabe en sprød skorpen uden at tørre brødet ud.

Foldeteknikker, hvor dejen foldes flere gange, skaber fine lag i butterdej og wienerbrød. Stretch and fold er en enklere metode for surdejsbrød, og giver en god struktur uden at overælte dejen. Garnering med frø og kerner tilføjer ekstra smag og tekstur til de færdigbagte produkter.

Lokale Ingredienser

Når vi taler om de bedste bagerier i Aarhus, er det umuligt at undgå emnet lokale ingredienser. Mange af disse bagerier går op i at bruge både økologiske og sæsonbetonede ingredienser for at sikre kvalitet og friskhed i deres bagværk. Her er nogle vigtige aspekter af dette emne.

Økologiske Ingredienser

Flere bagerier i Aarhus vælger at bruge økologiske ingredienser. Vi synes det er fantastisk, fordi det ofte betyder bedre smag og ingen skadelige kemikalier. For eksempel bruger mange af de bedste bagerier økologisk mel til deres surdejsbrød.

Udover mel anvender bagerierne også økologisk smør og sukker, især til deres konditorkager og croissanter. Det gør ikke kun produkterne sundere, men støtter også bæredygtige landbrugsmetoder. Vi ser, at flere bagerier har certificeringer, der bekræfter deres engagement i økologi.

Sæsonbetonede Ingredienser

Et andet vigtigt aspekt er brugen af sæsonbetonede ingredienser. Mange bagerier i Aarhus tilpasser deres menu efter årstiderne. I forår og sommer, for eksempel, kan vi finde kager og brød med friske bær som jordbær og hindbær.

Om efteråret og vinteren bruger bagerierne ofte æbler, græskar og nødder i deres bagværk. Denne sæsonbetonede tilgang sikrer, at ingredienserne er på deres højeste i smag og kvalitet. Det er en fornøjelse at se, hvordan årstidens skift spejles i de lækre produkter i bagerierne.

Vi elsker, hvordan de bedste bagerier i Aarhus værdsætter både økologi og sæson, og det gør hver bid lidt mere speciel.