Artiklen kan indeholde annoncelinks. Læs mere.

Købsguide: De 13 Bedste Shampoo Mod Hårtab i Test (2024)

Photo of author

Af BedreEndBedst

Udgivet

At bekæmpe hårtab og opnå fyldigt hår kan være en frustrerende og udfordrende proces, men det er vigtigt at finde den rette shampoo, der effektivt kan hjælpe os med at bevare og styrke vores hår. I denne artikel har vi samlet de 13 bedste shampooer mod hårtab, som kan hjælpe både mænd og kvinder med at tackle problemet.

Vi har undersøgt markedet grundigt og fundet shampooer, der ikke kun forebygger hårtab, men også fremmer ny hårvækst. Vores liste inkluderer en række forskellige produkter, så vi kan finde den, der passer bedst til vores individuelle hårtyper og behov.

Bedste Shampooer mod hårtab i test

Vi har samlet en spændende liste over de mest effektive shampooer mod hårtab, der lover at styrke, nære og revitalisere dit hår. Fra innovative naturlige formler til klinisk testede løsninger – disse shampooer er designet til at hjælpe dig med at opnå tykkere, stærkere og sundere hår.

Produkter i testen:

  1. HairLust Grow Perfect™ Shampoo
  2. Watermans Grow Me Shampoo
  3. Alpecin Caffeine Shampoo C1
  4. Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo
  5. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo
  6. Scandinavian Biolabs Hair Strength Shampoo
  7. Plantur 39 Phyto-Caffeine Shampoo
  8. Njord Activating Shampoo
  9. Australian Bodycare Hair Loss Wash for Tyndt Hår
  10. Foligain Trioxidil Shampoo
  11. Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo
  12. Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo
  13. Kevin Murphy Plumping Wash

Gør dig klar til at opdage de bedste produkter, som 2024 har at byde på, og sig farvel til bekymringer om hårtab!

1. HairLust Grow Perfect™ Shampoo

HairLust Grow Perfect™ Shampoo

HairLust Grow Perfect™ Shampoo er en sulfatfri shampoo specielt udviklet til at bekæmpe hårtab og styrke svækket hår. Den indeholder unikke ingredienser som AnaGain™ og økologisk rosmarinolie, som er klinisk bevist at forbedre hårvækst og tæthed. Shampooen er velegnet til både kvinder og mænd med fint, tyndt eller beskadiget hår.

Den største fordel ved HairLust Grow Perfect™ Shampoo er dens evne til at fremme hårvækst og styrke håret. Vi har bemærket, at vores hår føles tykkere og sundere efter regelmæssig brug. Den sulfatfri formel gør den også skånsom mod hovedbunden, hvilket er perfekt til dem med følsom hud. Derudover indeholder shampooen naturlige ingredienser som rosmarinolie, der giver en beroligende effekt.

En ulempe ved produktet er, at det kan tage nogle uger, før man ser de fulde resultater. Prisen kan også være en barriere for nogle, da den er lidt højere end almindelige shampooer. Endelig er duften af rosmarin måske ikke for alle, selvom vi finder den frisk og behagelig.

Vi anbefaler HairLust Grow Perfect™ Shampoo til dem, der kæmper med hårtab og ønsker at styrke og forbedre deres hårets sundhed på en naturlig måde. Den er især egnet til personer med følsom hovedbund eller dem, der foretrækker produkter uden skadelige kemikalier.

2. Watermans Grow Me Shampoo

Watermans Grow Me Shampoo

Watermans Grow Me Shampoo er udviklet til at bekæmpe hårtab og stimulere ny hårvækst. Den er designet til at genoplive mat, tørt hår og sikre vækst ved hårrødderne. Shampooen er unisex og kan bruges af både mænd og kvinder.

Denne shampoo renser håret skånsomt og forebygger tidligt hårtab. Den styrker hårsækkene, forbedrer blodcirkulationen i hovedbunden, og øger hårdensiteten. Mange brugere oplever sundere og fyldigere hår efter brug. Den hjælper også med at mindske hårtab ved at styrke hårsækkene og stimulere hårvækst med ingredienser som oleanolic acid, ingefærrod og brændenældeekstrakter.

Watermans Grow Me Shampoo kan være dyrere sammenlignet med almindelige shampooer. Nogle brugere kan opleve, at det tager tid, før resultaterne viser sig.

Watermans Grow Me Shampoo er bedst egnet til dem, der oplever tidligt hårtab eller ønsker at styrke tyndt hår. Det er også ideelt for dem, der leder efter en skånsom shampoo, som kan bruges dagligt.

3. Alpecin Caffeine Shampoo C1

Alpecin Caffeine Shampoo C1

Alpecin Caffeine Shampoo C1 er en shampoo designet til at styrke svækkede hårrødder og bremse arveligt hårtab. Shampooen indeholder koffein som en aktiv ingrediens, der går direkte til hårrødderne under daglig hårvask og begynder at virke på blot 120 sekunder.

En af de største fordele ved Alpecin Caffeine Shampoo C1 er, at koffeinen effektivt trænger ind i hårsækkene og hjælper med at reducere arveligt hårtab. Produktet er let at bruge som en del af den daglige rutine og giver hurtige resultater. Shampooen hjælper også med at reducere mængden af mange hår, der findes i bruseren eller på puden, hvilket er en indikator på hårtab.

En ulempe ved Alpecin Caffeine Shampoo C1 er, at det kan tage tid at se betydelige ændringer, da hårvækstprocessen er langsom. Derudover kan produktet være dyrere sammenlignet med andre shampooer på markedet.

Alpecin Caffeine Shampoo C1 er bedst egnet til personer, der oplever begyndende hårtab og ønsker en nem løsning, der kan integreres i deres daglige rutine. Det er også et godt valg for dem, der leder efter et produkt med klinisk beviste ingredienser.

4. Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo

Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo

Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo er en speciel shampoo, der både renser håret og øger hårvæksten. Den er formuleret uden silikone og sulfat, hvilket gør den ideel for dem, der ønsker at undgå disse ingredienser. Den indeholder naturlige ingredienser, der fremmer sundt hår og reducerer hårtab.

En af de største fordele ved Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo er dens evne til at stimulere hårvækst og reducere hårtab. Shampooen efterlader håret glat og skinnende samt øger tykkelsen af hårstråene. Den er også vegansk og indeholder ingen skadelige kemikalier.

En begrænsning ved denne shampoo kan være prisen. Den er lidt dyrere sammenlignet med nogle andre mærker på markedet. Desuden kan det tage noget tid at se resultater, når det kommer til hårvækst, hvilket kan være en ulempe for dem, der søger hurtige løsninger.

Yuaia Haircare Grow and Glow Shampoo er bedst egnet til folk, der ønsker at fremme hårvækst og samtidig gerne vil undgå silikone og sulfat i deres produkter. Den er perfekt til veganere og dem, der leder efter naturlige løsninger til hårplejeproblemer.

5. Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo er en anti-inflammatorisk shampoo designet til at behandle og forebygge hovedbundsproblemer og skæl. Denne shampoo er 100% vegansk og fri for sulfater og parabener, hvilket gør den skånsom for både hår og hovedbund.

En af de største fordele ved Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo er, at den stimulerer hårvæksten og styrker hårsækkene, hvilket hjælper med at modvirke hårtab. Denne shampoo er også fugtgivende og beroligende, hvilket er fantastisk for dem af os, der oplever tør hovedbund eller irritation.

Desværre kan Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo have en højere pris sammenlignet med andre shampooer på markedet. Den økonomiske belastning kan være en ulempe for nogle brugere, især hvis man ønsker at bruge den dagligt.

Vi anbefaler denne shampoo til dem, der kæmper med hovedbundsproblemer som skæl eller hårtab. Den er også ideel for dem, der foretrækker veganske produkter uden skadelige kemikalier. Dette er særligt perfekt for dem, som ønsker at investere i et produkt, der både plejer håret og hovedbunden på en skånsom og naturlig måde.

6. Scandinavian Biolabs Hair Strength Shampoo

Scandinavian Biolabs Hair Strength Shampoo

Scandinavian Biolabs Hair Strength Shampoo er udviklet med naturlige ingredienser og er designet til daglig brug. Den fjerner skidt og snavs uden at tage hårets naturlige olier. Shampooen dufter af frisk eukalyptus og lover sundere og stærkere hår. Flasken indeholder 250 ml, hvilket svarer til cirka en måneds forbrug ved daglig rensning.

En af de største fordele er, at den er 100% vegansk. Den hjælper også med at reducere overskydende talg og fremmer en afbalanceret hovedbund. Shampooen styrker håret og bidrager til et sundere look.

En ulempe kan være, at den daglige brug betyder, at man hurtigt kan løbe tør for produktet. Med 250 ml per flaske kan det blive nødvendigt ofte at købe en ny flaske, hvilket kan blive dyrt.

Scandinavian Biolabs Hair Strength Shampoo er bedst egnet til dem, der søger en naturlig og vegansk løsning til at styrke svagt hår. Det er også en god mulighed for folk, der har problemer med overskydende talg og ønsker en afbalanceret hovedbund.

7. Plantur 39 Phyto-Caffeine Shampoo

Plantur 39 Phyto-Caffeine Shampoo

Plantur 39 Phyto-Caffeine Shampoo er specielt designet til kvinder, der oplever kvindeligt hårtab efter overgangsalderen. Shampooen indeholder koffein, som støtter naturlig hårvækst og forhindrer for tidlig udtynding af håret. Den er ideel til fint og skørt hår og kan bruges dagligt uden at miste sin effektivitet.

En af de største fordele ved Plantur 39 er dens unikke formel med koffein, som trænger ind i hårrødderne og styrker dem. Vi bemærkede også, at den hjælper med at vedligeholde hårets volumen og giver en flot glans. Shampooen er paraben- og sulfatfri, hvilket gør den skånsom mod hovedbunden og håret.

Selvom Plantur 39 har mange fordele, kunne vi se, at den kan være lidt dyrere sammenlignet med nogle andre mærker. Det kan også tage noget tid før man ser synlige resultater, hvilket kræver vedvarende brug og tålmodighed.

Vi anbefaler Plantur 39 Phyto-Caffeine Shampoo til kvinder over 40, der oplever hårtab på grund af hormonelle ændringer. Den er især god for dem med fint og skøbeligt hår, der ønsker en shampoo, der kan beskytte og styrke håret dagligt.

8. Njord Activating Shampoo

Njord Activating Shampoo

Njord Activating Shampoo er en effektiv shampoo designet til at bekæmpe mandligt hårtab. Den indeholder den aktive ingrediens Cressatine®, som hjælper med at styrke håret og forlænge dets vækstfase. Denne shampoo er specielt udviklet til at stimulere og aktivere hårrødderne, hvilket resulterer i stærkere og sundere hår.

En af de største fordele ved Njord Activating Shampoo er dens evne til at fremme hårvækst gennem aktivering af hårrødderne. Den fugtgivende formel sikrer, at håret forbliver sundt og hydreret. Vi elsker også den maskuline duft, som gør brugen af shampooen til en behagelig oplevelse.

En mulig ulempe ved Njord Activating Shampoo er, at den primært er rettet mod mænd. Dette kan begrænse dens anvendelighed for kvinder, der også oplever hårtab. Derudover kan nogle brugere finde prisen høj sammenlignet med andre produkter på markedet.

Njord Activating Shampoo er bedst egnet til mænd, der ønsker at bekæmpe hårtab og styrke deres hår. Vi anbefaler denne shampoo til dem, der leder efter et produkt med en stimulerende effekt og en maskulin duft. Den er ideel for dem, der vil forlænge deres hårets vækstfase og opnå stærkere hår fra rødderne.

9. Australian Bodycare Hair Loss Wash for Tyndt Hår

Australian Bodycare Hair Loss Wash for Tyndt Hår

Australian Bodycare Hair Loss Wash er en shampoo lavet specielt til dem, der oplever hårtab og tyndt hår. Den indeholder naturlige ingredienser som Capilia Longa og tea tree olie, som har vist sig effektive i kliniske studier på hårvækst. Shampooen lover at styrke håret og fremme sund hårvækst.

En af de største fordele ved denne shampoo er dens naturlige ingredienser. Capilia Longa hjælper med at fremme hårvækst, mens tea tree olie renser hovedbunden og forebygger skæl. Den kan bruges dagligt, hvilket gør det nemt at integrere i vores hårplejerutine.

Selvom produktet indeholder naturlige ingredienser, kan det tage tid at se resultater. Desuden kan prisen på 144 kr for 500 ml være lidt høj for nogle brugere, især da der kræves langvarig brug for at opnå synlige effekter.

Vi anbefaler Australian Bodycare Hair Loss Wash til både mænd og kvinder, der oplever hårtab eller har tyndt hår. Den er også velegnet til dem, der ønsker at bruge naturlige ingredienser i deres hårplejeprodukter. Shampooen passer godt sammen med andre produkter fra samme serie for at opnå de bedste resultater.

10. Foligain Trioxidil Shampoo

Foligain Trioxidil Shampoo

Foligain Trioxidil Shampoo er en innovativ shampoo mod hårtab, der indeholder 2% Trioxidil. Denne shampoo er designet til både mænd og kvinder og arbejder dybt i hovedbunden for at styrke og nære håret. Ved at rense hovedbunden og fjerne ophobede affaldsstoffer, forbedrer den hårsækkenes tilstand og bidrager til at forhindre yderligere hårtab.

En af de store fordele ved Foligain Trioxidil Shampoo er, at den ikke kun fokuserer på at forhindre hårtab, men også på at fremme væksten af nyt, stærkere hår. Ved at inkludere Trioxidil, retter shampooen sig mod hovedbundens sundhed, hvilket er afgørende for hårvækst. Den er også fri for skadelige skummidler og fyldt med nærende ingredienser.

En af de ulemper, vi bemærkede ved Foligain Trioxidil Shampoo, er prisen, som kan være lidt højere sammenlignet med andre shampoo mod hårtab. Yderligere kan nogle opleve, at det tager et par uger at se de fulde resultater, så en vis tålmodighed er nødvendig.

Foligain Trioxidil Shampoo er bedst egnet til dem, der har oplevet tyndt hår eller hårtab og søger en effektiv løsning. Den er især god for dem, som ønsker en produkt, der ikke kun stopper hårtab, men også styrker og stimulerer hårvækst.

11. Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo

Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo

Goldwell Kerasilk Revitalize Redensifying Shampoo er specielt designet til dem, der lider af hårtab. Den er beriget med stærke ingredienser som Ectoin og Ginseng, der plejer hovedbunden og fremmer tykkere og sundere hår.

En af de største fordele ved denne shampoo er dens evne til at styrke hovedbunden og fremme hårvækst. Den indeholder naturlige ingredienser, der hjælper med at gøre håret tykkere og stærkere. Desuden er den mild og kan bruges dagligt uden at irritere hovedbunden.

En mulig ulempe er, at den kan være lidt dyrere end andre shampooer på markedet. Desuden kan det tage tid at se resultater, så tålmodighed er nødvendig.

Denne shampoo er bedst egnet til dem, der ønsker at bekæmpe genetisk hårtab og forbedre deres hovedbunds sundhed. Vi anbefaler den især til personer med fint og tyndt hår, der har brug for ekstra pleje og styrke.

12. Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo

Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo

Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo for Women er en skånsom shampoo designet specielt til farvebehandlet hår. Formuleret med Cutrins Hair Vitality Technology, kombinerer den nordisk havreolie med vitamin F og Anagain for at styrke håret og fremme dets sundhed.

En af de største fordele ved denne shampoo er dens evne til at bekæmpe for tidligt hårtab. Den indeholder naturlige ingredienser, der beskytter og beroliger hovedbunden samtidig med at den styrker håret. Den er også velegnet til farvebehandlet hår, hvilket betyder, at vi kan bruge den uden bekymring om at skade vores farvebehandlede lokker.

En ulempe ved Cutrin BIO+ Strengthening Shampoo er prisen. Den kan være lidt dyrere sammenlignet med andre shampooer på markedet. For dem, der har en stram budget, kan det være en udfordring.

Denne shampoo er ideel for kvinder, der oplever tidligt hårtab og har farvebehandlet hår. Den er også god for dem, der leder efter en naturlig løsning til at styrke og pleje deres hår. Hvis vi ønsker stærkere og mere sundt hår uden at gå på kompromis med farven, så er dette det rigtige valg for os.

13. Kevin Murphy Plumping.Wash

Kevin Murphy Plumping Wash

Kevin Murphy Plumping.Wash er en volumengivende shampoo, der er udviklet til at bekæmpe hårtab og stimulere hårvækst. Den gør brug af aktive ingredienser som antioxidanter og vitaminer for at styrke og pleje hovedbunden.

Hovedfordelene ved Kevin Murphy Plumping.Wash inkluderer dens evne til at tilføje volumen og glans til håret. Shampooen arbejder også for at styrke hvert enkelt hårstrå, hvilket gør håret sundere og fyldigere over tid. Den er desuden fri for parabener og sulfater, hvilket gør den skånsom mod hovedbunden.

En ulempe ved denne shampoo er, at den kan være dyr sammenlignet med andre muligheder på markedet. Prisforskellen kan være en faktor for nogle brugere, der leder efter en budgetvenlig løsning. Desuden er den måske ikke egnet til dem med meget sensitiv hud, selvom den er skånsom.

Kevin Murphy Plumping.Wash er bedst egnet til dem, der søger en luksuriøs shampoo, som kan hjælpe med at bekæmpe hårtab og samtidig ønsker at tilføje volumen og glans til deres hår. Produktet er især godt for dem med tyndt eller fint hår, der har brug for ekstra pleje og styrke.

Hvorfor taber vi hår?

Hårtab er et almindeligt problem, som kan påvirke alle. Vi skal nu kigge på nogle af de mest almindelige årsager, nemlig genetik og hormonelle faktorer samt stress og livsstil.

Genetik og hormonelle faktorer i Genetisk Hårtab

Genetik spiller en stor rolle i hårtab. Hvis vores forældre eller bedsteforældre har oplevet hårtab, er det sandsynligt, at vi også vil tabe hår. De arvelige mønstre kan variere fra person til person. Nogle kan begynde at miste håret allerede i 20’erne, mens andre først ser tegn på hårtab senere i livet.

Hormonelle ændringer bidrager også til hårtab. Hormon ubalancer i kroppen, især relateret til skjoldbruskkirtlen eller overgangsalderen, kan påvirke hårets sundhed. Hormonelle ændringer efter fødsel kan også føre til midlertidigt hårtab.

Det er vigtigt at forstå, hvordan vores kroppe og gener kan påvirke hårvækst, så vi kan tage informerede beslutninger om behandlingsmuligheder.

Stress og livsstil

Stress er en anden stor faktor i hårtab. Når vi oplever højt stressniveau, kan kroppen reagere ved at skifte hårets vækstcyklus, hvilket fører til øget hårtab. Perioder med intens stress, som alvorlige sygdomme eller følelsesmæssige traumer, kan give os synlige effekter på håret.

Vores livsstil spiller også en rolle. En dårlig kost, manglende søvn og usunde vaner påvirker hårvæksten negativt. Vitaminmangel, især mangel på jern og vitamin D, kan føre til tyndere hår og øget hårtab.

Ved at forbedre vores stresshåndtering og leve sundere liv, kan vi reducere risikoen for hårtab og bevare sundt hår længere.

Hvordan virker shampoo mod hårtab?

Shampoo mod hårtab kan hjælpe med at forhindre yderligere hårtab og forbedre hårets sundhed og volumen. Vi skal kigge på de specifikke ingredienser og den korrekte anvendelse.

Aktive ingredienser

De bedste shampooer mod hårtab indeholder specifikke aktive ingredienser, som hjælper med at styrke hårsækkene og forbedre blodcirkulationen i hovedbunden. Biotin, keratin og zink er ofte brugt for at fremme hårvækst og sundhed.

Savpalmeekstrakt og koffein er kendt for at blokere DHT, et hormon der kan forårsage hårtab. Vitamin B-kompleks og aminosyrer hjælper også med at genopbygge skadet hår og styrke nye hårstrå.

Sådan anvender du shampoo korrekt

For at få de bedste resultater, skal vi følge nogle enkle trin. Sørg for at massere shampooen grundigt ind i vådt hår og hovedbunden. Dette øger blodcirkulationen og hjælper de aktive ingredienser med at trænge dybere ind.

Lad shampooen sidde i to til tre minutter, så de aktive stoffer har tid til at virke. Skyl grundigt efter for at undgå ophobning af produkt, som kan irritere hovedbunden.

Brug shampooen regelmæssigt, helst hver anden til tredje dag, for at opnå de bedste resultater. Kombiner med en god balsam for at bevare hårets fugtighed og gøre det nemmere at rede ud.

Andre tips til forebyggelse af hårtab

For at hjælpe vores hår forblive sundt, bør vi følge nogle enkle tips. Først og fremmest er en balanceret kost afgørende. Vitaminer som A, B, C, D og E samt mineraler som zink og jern er gode for hårets sundhed.

Vi skal også sørge for at vaske vores hår korrekt. Brug en mild shampoo og undgå at gnide hovedbunden for hårdt. Det forhindrer unødig irritation og vil hjælpe med at bevare hårstråene stærke.

Stressreduktion er en anden vigtig faktor. Stress kan bidrage til hårtab, så det er vigtigt at finde måder at slappe af på. Yoga, meditation eller en frisk gåtur kan have en positiv effekt.

Desuden kan vi prøve at undgå varme stylingredskaber som føntørrere, glattejern og krøllejern. De kan svække håret, så det knækker eller falder ud. Hvis det er nødvendigt, skal vi bruge varmebeskyttende produkter.

Regelmæssig klipning kan også gøre en stor forskel. Ved at trimme spaltede spidser og tørt hår sikrer vi, at håret ser sundere ud og ikke knækker så let.

Endelig, lad os huske på, at vi skal skåne vores hår ved at undgå tætte frisurer som hestehaler og fletninger, der kan trække og beskadige håret.

Disse små ændringer i vores daglige rutiner kan gøre en stor forskel for at forebygge hårtab og bevare vores hår sundt og stærkt.

Ofte Stillede Spørgsmål

Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål, vi modtager om shampoo mod hårtab. Her finder du nyttige tips og information om at vælge og bruge shampoo effektivt.

Hvordan vælger jeg den bedste shampoo mod hårtab for kvinder?

For at vælge den bedste shampoo mod hårtab for kvinder, anbefaler vi at kigge efter produkter med ingredienser som biotin, koffein og keratin. Disse ingredienser hjælper med at styrke hårsækkene og fremme hårvækst.

Hvad er de mest effektive ingredienser i shampoo for at forhindre hårtab?

De mest effektive ingredienser inkluderer biotin, koffein, niacin, zink og aminosyrer. Disse næringsstoffer arbejder sammen om at stimulere hårvækst og reducere hårtab.

Kan mænd bruge samme type shampoo som kvinder for at bekæmpe hårtab?

Ja, mænd kan ofte bruge de samme shampooer som kvinder. Produkter som Alpecin Caffeine Shampoo C1 og Watermans Grow Me Shampoo er effektive for begge køn. Det vigtigste er at vælge en shampoo, der adresserer specifikke behov.

Findes der videnskabeligt beviste shampoos mod hårtab tilgængelige på apoteket?

Ja, der findes shampoos på markedet, som har videnskabelige beviser for deres effektivitet. Produkter som Alpecin Caffeine Shampoo C1 og HairLust Grow Perfect™ Shampoo er populære valg, der understøttes af forskning.

Hvordan kan jeg maksimere effekten af min shampoo mod hårtab?

For at få mest muligt ud af din shampoo mod hårtab, skal du bruge den regelmæssigt og efter producentens anvisninger. Masser produktet grundigt ind i hovedbunden og lad det sidde i et par minutter inden skylning.

Er der hjemmemidler, der komplementerer virkningen af shampoo mod hårtab?

Ja, hjemmemidler som hovedbundsmassage, en sund kost rig på vitaminer og mineraler, og naturlige olier som rosmarinolie kan komplementere effekten af shampoo mod hårtab. Disse tiltag kan bidrage til en sund hovedbund og øget hårvækst.